دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است
یادداشت اختصاصی حنیف غفاری، کارشناس مسائل بین‌الملل؛

تبعات افزایش سطح منازعه در اوکراین

تبعات افزایش سطح منازعه کنونی در اوکراین قطعاً به زیان نظام بین‌الملل خواهد بود. در این میان آمریکا و انگلیس به بانیان اصلی استمرار جنگ تبدیل شده‌اند. بهتر است رئیس‌جمهور آمریکا و نخست‌وزیر جدید انگلیس بدانند کنترل مرحله بعد از استمرار جنگ بسیار پیچیده و غیرقابل پیش‌بینی است و مدیریت آن از دست واشنگتن و لندن برنخواهد آمد.
حنیف غفاری؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۱ - ۰۹ آبان ۱۴۰۱ - 2022 October 31
کد خبر: ۱۵۶۵۸۱

تبعات افزایش سطح منازعه در اوکراین

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ نشانه ها و مصادیق پیچیدگی و وخامت اوضاع در اوکراین روز به روز بیشتر می شود. فارغ از تهدیدات متوجه نیروگاه هسته ای «ژاپروژیا» در منطقه، اخباری درباره احتمال استفاده اوکراینی ها از «بمب کثیف» منتشر شده است. این بمب‌ها آثار تخریبی و فیزیولوژیکی میان مدت و بلندمدت زیادی دارند و نسل‌های آینده را نیز به نوعی هدف قرار می دهند.

 

در مقابل، مقام‌های روسی تأکید کردند اگر اوکراینی ها به تکنیک‌های تهاجمی هزینه ساز مانند استفاده از بمب کثیف دست بزنند، در استفاده از سلاح هسته ای گارد بسته قبلی را کنار خواهند گذاشت. تمامی این موارد تأییدکننده گزاره‌ای نگران کننده است، به این معنا که فرسایشی شدن نبرد اوکراین به افزایش مخاطرات و سطح بحران در آوردگاه منجر شده است.

 

حدود هشت ماه قبل، پس از اصرار مشترک  آمریکا و اروپا بر گسترش سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به شرق و محاصره راهبردی روسیه به‌وسیله پیوستن کشورهایی مانند اوکراین، گرجستان و مولداوی به آن، روسیه واکنش نشان داد. جنگ اوکراین با هدف جلوگیری از تحقق سناریو و نقشه ژئواستراتژیک جدید ناتو در حوزه پیرامونی روسیه شکل گرفت.

 

جنگ اوکراین با هدف جلوگیری از تحقق سناریو و نقشه ژئواستراتژیک جدید ناتو در حوزه پیرامونی روسیه شکل گرفت

پس از آغاز نبرد، واشنگتن و لندن به ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین اصرار کردند علاوه بر ادامه جنگ، دیپلماسی و مذاکره را بر سر نقاط اختلافی و با توجه به خط قرمز خود در این معادله درنظر داشته باشد. رئیس جمهور اوکراین نیز چاره ای جز بازی در زمین پر از سنگلاخ غربی ها نداشت. حتی اصرارهای پشت پرده بازیگرانی مانند آلمان و فرانسه مبنی بر اتخاذ سیاست مذاکره و جنگ به صورت همزمان  نیز راه به جایی نبرد.

مقام‌های کاخ سفید و انگلیس معتقد بودند زمان به کاتالیزوری برای پیروزی نهایی اوکراین در جنگ و به‌دنبال آن امتیازگیری ناتو از مسکو تبدیل می شود، اما گذشت زمان و فرسایشی شدن نبرد اوکراین به سود زلنسکی و ارتش کشورش تمام نشد. امروز اوکراین به‌طور رسمی تجزیه و مناطق لوگانسک، دونتسک، ژاپروژیا و خرسون از آن جدا شده است.

 

آینده نگاری نبرد اوکراین نشان می دهد احتمال گسترش عمق و دامنه نبرد بیشتر از تحقق صلح در آن است، زیرا جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و همراهانش کماکان اصرار دارند اوکراین چندپاره به سپر بلای ناتو در برابر روسیه تبدیل شود، حتی اگر به صورت کامل از بین برود و هیچ نشانه ای از حیات و آبادانی در آن باقی نماند.

 

تبعات افزایش سطح منازعه کنونی در اوکراین قطعاً به زیان نظام بین الملل خواهد بود. در این میان آمریکا و انگلیس که خود اصلی ترین مسبب ایجاد زمینه های جنگ اوکراین هستند، به بانیان اصلی استمرار نبرد نیز تبدیل شده اند. بهتر است بایدن و ریشی سوناک، نخست‌وزیر جدید انگلیس این حقیقت مطلق را بدانند کنترل مرحله بعد از استمرار نبرد یعنی گسترش بحران بسیار پیچیده و غیر قابل پیش بینی است و مدیریت آن دیگر از دست واشنگتن و لندن برنخواهد آمد.

ارسال نظر