گلایه رئیس کمیسیون اروپا از ناتوانی غرب در مهار توانمندی‌های ایران-راهبرد معاصر
عراقچی: نتیجه نسخه دوم فشار حداکثری، نسخه دوم شکست حداکثری است افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است

گلایه رئیس کمیسیون اروپا از ناتوانی غرب در مهار توانمندی‌های ایران

رئیس کمیسیون اروپا ضمن اذعان به ناتوانی کشورهای غربی در مهار توانمندی‌های ایران خواستار اتخاذ رویکردی جدید در جهت تحقق این هدف شد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۰ - ۲۷ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 18
کد خبر: ۱۵۹۷۲۵

به گزارش راهبرد معاصر، «اورزولا فون در لاین»، رئیس کمیسیون اروپا شامگاه جمعه در همایش امنیتی گفت‌وگوی منامه از ناتوانی کشورهای غربی در مقابله با توانمندی‌های ایران، از جمله توان پهپادی کشورمان شد و خواستار اتخاذ «رویکردی هماهنگ» در قبال ایران شد.

 

فون در لاین خطاب به هیأت‌های حاضر در این همایش گفت اشاعه تسلیحاتی ایران نباید بدون توجه رها شود. وی گفت: «چند کشور حاشیه خلیج [فارس] سال‌هاست هشدار داده‌اند که ایران در حال تحویل پهپاد به کشورهای سرکش است.»

 

وی اضافه کرد: «مدت‌ها طول کشید حقیقت ساده‌ای را یاد بگیریم که همزمان با تلاش برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌ای بایستی روی اشاعه انوع دیگر سلاح از پهپاد گرفته تا موشک‌های بالیستیک هم تمرکز کنیم. این مسئله نه فقط برای خاورمیانه بلکه برای همه ما خطر امنیتی است.»

 

فون در لاین خواستار یک معماری امنیتی قوی‌تر در دنیا شد. او گفت: «دنیا به یک معماری امنیتی قوی‌تر در برابر گسترش هرج و مرج نیاز دارد. ما در اروپا این را می‌دانیم و این مسئله در اینجا در خلیج [فارس] هم اهمیت دارد.»

 

مقام اروپایی در ادامه تصریح کرد: «بایستی در خصوص یک رویکرد هماهنگ در قبال ایران همکاری کنیم. امنیت خلیج [فارس] برای اروپا مهم است همان‌طور که امنیت اروپا برای کشورهای خلیج [فارس] مهم است. ما فرصتی تاریخی برای ایجاد پیوندهایی جدید میان مناطق خودمان داریم.»

 

رئیس کمیسیون اروپا در بخش دیگری از اظهاراتش به تحولات مربوط به جنگ اوکراین نیز پرداخت و در خصوص بحران انرژی احتمالی که پیش‌بینی می‌شود اروپا با آن مواجه شود گفت: «ذخایر ما ۹۵ درصد پر است و ما برای این زمستان مشکلی نداریم. چالش‌ ما زمستان سال آینده خواهد بود.»

 

وی تصریح کرد: «ما در دوره‌ای سخت و پرآشوب از تاریخ قرار داریم. تغییرات عظیمی در عرصه انرژی در حال وقوع هستند.»

 

به دنبال تحریم روسیه از سوی کشورهای غربی، بحران انرژی کشورهای اروپایی را فرا گرفته و این بحران سبب شکل‌گیری اعتراضات و اعتصاب‌های هر روزه در کشورهای قاره سبز شده است.

 

روسیه از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰) بعد از به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری لوهانسک و دونستک از اوکراین، به این منطقه نیرو اعزام کرد و از آغاز «عملیات ویژه نظامی در اوکراین» خبر داد.

 

روسیه هدف خود را از این اقدام، نازی زدایی اوکراین، خلع سلاح این کشور، رفع نگرانی‌های امنیتی خود و اجابت درخواست کمک لوهانسک و دونستک اعلام کرده و گفته است که قصد تصرف اراضی اوکراین را ندارد.

 

دولت اوکراین اما استقلال دونستک و لوهانسک را به رسمیت نشناخته و حضور نظامی روسیه را «تجاوز و حمله به تمامیت ارضی« خود خوانده است.

 

به دنبال آغاز درگیری روسیه با اوکراین، کشورهای غربی ضمن محکوم کردن مسکو و تشدید فشارهای اقتصادی، حمایت‌های همه جانبه سیاسی، مالی، تسلیحاتی از کی‌یف را در دستور کار قرار داده‌اند.

 

روسیه در واکنش اقداماتی را برای دور زدن تحریم‌ها و تضعیف نظام کلی تحریم‌ها در دستور کار قرار داده است. روسیه همچنین تحریم روسیه از سوی کشورهای غربی و اروپایی سبب شد تا این کشور در اقدامی پیش‌دستانه اقداماتی را برای دور زدن تحریم‌ها انجام دهد. اقدامات پیش‌دستانه روسیه سبب شد تا بحران انرژی شدیدی در اروپا به‌وجود آید. گرچه به باور برخی تحلیلگران، آمریکا کشوری بود که برای آنکه روسیه را از یک سو و اتحادیه اروپا را از سوی دیگر تضعیف کند تا خود همچنان تنها قدرت هژمون در دنیا بماند، اوکراین را تحریک کرد تا به ناتو بپیوندند. اما تورم فقط دامن کشورهای اروپایی را نگرفته و آمریکا را نیز در خطر قرار داده است./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده