اختصاص بیش از ۳ میلیارد دلار به واردات دارو-راهبرد معاصر
تجمع ضدصهیونیستی مردم تهران مقابل دفتر سازمان ملل محسن رضایی: اروپا بزرگترین بازنده آمدن ترامپ است عارف: عزم ایران و روسیه بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است خطیب نماز جمعه تهران: شورای حکام در خط رژیم آدمکش صهیونیستی حرکت می‌کند پزشکیان: با نگاه بسیجی می‌توان برای کشور عزت‌آفرینی کرد وزیر کشور: پرونده انتصاب استانداران هفته آینده بسته می‌شو‌د پزشکیان: حل مشکل ناترازی‌ها با روند‌های اداری امکان‌پذیر نیست سرلشکر سلامی: مردم ایران مطمئن باشند که انتقام خود را از اسرائیل خواهیم گرفت پزشکیان: مهم‌ترین مولفه توسعه پایدار در کشور افزایش سطح سلامت مردم است اسماعیل شوشتری، وزیر اسبق دادگستری درگذشت واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم پزشکیان: برای خدمتگزاری به مردم آمده‌ایم؛ قرار نیست بر آنها تحکم کنیم پزشکیان: با هیچ کشوری خصومت نداریم، اما قطعا زیر بار زور هم نخواهیم رفت جزئیات جدید از دانشجوی زن دانشگاه آزاد که برهنه شده بود | گزارش رئیس دانشگاه؛ با پدرش در تماس هستم + فیلم

اختصاص بیش از ۳ میلیارد دلار به واردات دارو

سخنگوی اقتصادی دولت از تخصیص بیش از3 میلیارد دلار ارز برای واردات مواد اولیه دارو و برخی داروها خبر داد و گفت: علاوه بر تخصیص ارز برای رفع فوری مشکلات صنعت دارو، ثبت سفارش اقلام مرتبط با آن نیز با فوریت و ظرف ۲۴ ساعت انجام و تعیین تکلیف می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۳ - ۰۱ آذر ۱۴۰۱ - 2022 November 22
کد خبر: ۱۶۰۳۳۵

به گزارش راهبرد معاصر، سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی و سخنگوی اقتصادی دولت امروز سه شنبه (یکم آذر) در نشست خبری گفت: در تابستان ۱۴۰۱ در مورد شاخص قیمت تولیدکننده شاهد اتفاقات نویدبخش هستیم. این گزارش مربوط به فصل تابستان است و شاخص بهای تولید کننده در این مقطع زمانی است که اگر این شاخص وضعیت تورمی بالاتری داشته باشد مصرف کنندگان را در فصل های آینده با مشکل مواجه می کند و اگر رو به کاهش باشد نوید بخش کاهش در تورم مصرف کننده است. این شاخص به ویژه در بخش کالاهای صنعتی و معدنی در وضعیت خوبی است البته در تورم تولید کنندهِ بخش خدمات، وضعیت مطلوب نیست یعنی تورم تابستان نسبت به بهار در حوزه خدمات افزایش پیدا کرده است اما در حوزه صنعت و معدن شاهد کاهش هستیم.

 

وی افزود: تورم فصلیِ بخش صنعت در تابستان 14.8 درصد کاهش پیدا کرده و به منفی 2.3 درصد رسیده است و نشان دهنده ثبات و کاهش در قیمت کالاهای صنعتی در تابستان است. تورم نقطه به نقطه بخش صنعت در تابستان 1401 نسبت به فصل قبل، 16.2 درصد و تورم سالانه بخش صنعت در تابستان 7.6 درصد کاهش پیدا کرده است در حوزه معدن هم شرابط به همین ترتیب است؛‌ تورم فصلی تولید کنندگان در بخش معدن 9.4 درصد کاهش پیدا کرده است.

 

خاندوزی گفت: تورم نقطه به نقطه تولیدکنندگان بخش معدن 14 واحد درصد کاهش پیدا کرده است و تورم سالانه 21.7 درصد کاهش یافته است.در حوزه محصولات بخش صنعت و معدن در سمت تولید کننده شاهد کاهش قیمت بوده‌ایم و امید بخش است برای اینکه در فصل پاییز و زمستان شاهد افزایش کمتر قیمت برای مصرف کنندگان باشیم اما تورم در حوزه خدمات افزایشی بوده و از 2.4 درصد در بهار به 16.2 درصد در تابستان افزایش پیدا کرده است.

 

سخنگوی اقتصادی دولت تصریح کرد: زمانی که این ارقام منتشر شد برخی از صاحب نظران گفتند منفی شدن تورم در بخش صنعت یعنی رکود در این بخش؛ واقعیت این است که شاخص های رکود و رونق با شاخص های تورم متفاوت است و ما وقتی که گزارش های تولید کالای صنعتی ومعدنی را مشاهده می کنیم که از نظر کمی چه میزان افزایش پیدا کرده است نشان می دهد در شش ماهه اول سال شرکت‌های بزرگ معدنی 12.7 درصد و شرکت‌های صنعتی بزرگ 5.3 درصد افزایش تولید داشته‌اند.

 

وزیر اقتصاد تشریح کرد: میزان فروش شرکت‌های بزرگ صنعتی هم 9.9 درصد در هفت ماهه اول سال بیشتر شده است بنابراین شاخص های تورم برای تولید کنندگان امیدبخش است که امیدواریم تورم برای مصرف کننده هم به مرور به همین سمت حرکت کند، تلاش های ویژه که سازمان اموال تملیکی و سایر دستگاه های مرتبط در حوزه های قضایی انجام دادند موجب شده است در هفت ماهه اول امسال نسبت به 7 ماهه سال گذشته 470 درصد رشد کالاهای قاچاقی انهدامی را شاهد بودیم و 680 درصد افزایش فروش کالاهای متروکه و اموال تملیکی، که این افزایش حکایت از عمل به دستور رئیس جمهور در مهرماه سال گذشته بود.  

 

خاندوزی با اشاره به مشکلات در تامین ارزِ دارو گفت: این مساله خودش را در تامین بازار و قیمت برخی از داروها نشان داد؛ با توجه به اینکه دارو حساس ترین کالایی است که دولت درخصوص مدیریت ارز آن همه جانبه پای کار تامین ارزش ایستاده است چراکه به هیچ وجه مساله بیماران و جان مردم شوخی بردار نیست و تلاش شد مشکلی که پیش آمده بود با سرعت و جدیت بیشتری در وزارت بهداشت و بانک مرکزی برطرف شود.

 

سخنگوی اقتصادی دولت گفت: اقدامات انجام شده برای تخصیص و تامین ارز برای واردات و کمک تولید دارو با سرعت خوبی پیش می‌رود و امیدواریم ظرف هفته آینده مشکلات به طور کامل حل شود بانک مرکزی اعلام کرده است بیش از ۳ میلیارد دلار به این امر تخصیص یافته است از طرفی با توجه به اهمیت مساله مدیران بانکی هم قول داده اند ثبت سفارش متقاضیان 24 ساعته در سامانه تعیین تکلیف شود و فرآیندهای ارزی آن با سرعت بیشتری طی شود.

 

وی با بیان اینکه در کنار این مسائل شاهد اتفاقات خوب در پیشرانه اقتصادی بودیم،‌ افزود: در آبان ماه پروژه ۱۵۴ کیلومتری ریل‌گذاری از مجموع طرح ریلی 600کیلومتری چابهار به زاهدان افتتاح شد و پیشرفت کل پروژه هم بیش از 63 درصد بوده است امیدواریم تا پایان سال شاهد باشیم با اختصاص 300 میلیون یورویی که برای تکمیل این طرح نیاز است کل این مجموعه به سرانجام برسدکه اثر ترانزیتی و ریلی این طرح به شدت در توسعه مناطق مهم است.

 

خاندوزی تصریح کرد: سومین پروژه انتقال آب که انتقال آب به سنندج است به زودی به بهره‌برداری کامل خواهد رسید در خوزستان و همدان پروژه های انتقال آب به نتیجه رسیده است که این سومین استان است که چنین پروژه ای برای آن در نظر گرفته شده است. تکمیل کریدور شمال _ جنوب هم که اثر ژئو پولیتیک بسیار مهمی دارد، بخش اولش خط‌آهن رشت ـ کاسپین است که امیدواریم در سال جاری بهره‌برداری شود.

 

وزیر اقتصاد افزود:‌ خط آهن بستان آباد به تبریز به طول 44 کیلومتر جزو برنامه های پیش روست و دو پروژه ریلی دیگر هم در بهار آتی در استان های کردستان و اردبیل در دستور کار قرار دارد.

 

وی در مورد زمان اجرای کالابرگ الکترونیکی گفت: این طرح مشکلی در تامین مالی ندارد فقط نیاز بود دولت در مورد زیرساخت‌ها اطمینان حاصل کند، در یکی از شهرهای جنوبی کشور این طرح به صورت آزمایشی اجرا می شود و در صورت موفقیت در تمام کشور اجرا می شود، این دوره یک‌ماهه است و بعد از آن برای بقیه استان ها اجرا می شود.

 

سخنگوی اقتصادی دولت در مورد تفکیک حساب‌های شخصی و غیر شخصی تصریح کرد: این مسأله تکلیف قانون است و اساسا از شهریور شروع شده بود ولی به دلیل وسعت این کار، گام به گام انجام می‌شود.

 

وی در مورد میزان تخصیص بودجه اشتغال گفت: از مهر گذشته تا شش ماهه اول امسال مجموعا ۴۶ هزار میلیارد تومان ذیل تسهیلات تبصره ۱۸ پرداخت شده است، این میزان مقایسه شود با ۱۳۰۰‌میلیارد تومان تسهیلات اشتغال پرداخت شده در سال ۱۳۹۹، شاهد چرخش در حجم و کیفیت تخصیص ها هستیم.

 

 وی در مورد اصلاحات سیاسی و اقتصادی گفت: در حوزه اقتصادی عرض می کنم، در این حوزه اساسا سند تحول دولت را با فصل چرخش‌های تحول آفرین شروع کردیم. چه در مسایل صرفا اقتصادی مثل مسایل بودجه و چه در حوزه اقتصادی سیاسی، پیش از مسایل اخیر پیگیر امور منجر به تحول‌ بوده‌ایم.

 

سخنگوی اقتصادی دولت در مورد اقدامات لازم برای کاهش نرخ تورم گفت: کارگروهی برای پایش‌ تورم ایجاد شده بود، بانک مرکزی هدف گذاری رشد نقدینگی را مشخص کرده است و به بانک ها ابلاغ شده است، سایر دستگاه ها هم گزارشی در مورد کنترل هزینه های دولت ارایه کردند.

 

خاندوزی در مورد تصویب لایحه بودجه گفت: مجموعا از هر اقدامی در راستای شفافیت و واقعی شدن موصبات دولت حمایت خواهد کرد.

 

وی در مورد افزایش پایه پولی و تاثیر آن بر بودجه سال آینده تصریح کرد: چیزی که بیش از سایر کدهای پولی موثر است کنترل رشد نقدینگی است، که نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش محصوصی داشته است، بخشی از رشد نقدینگی به دلیل حمایت از بخش تولید لازم است.

 

خاندوزی در مورد بودجه و هماهنگی میان مجلس و دولت گفت: به هر میزان که همگرایی دو قوه در بودجه افزایش پیدا کند شاهد ثمرات آن خواهیم بود.

 

وی در مورد توافقات با مجارستان گفت: سیاست‌ ما در حوزه تعاملات اقتصادی حرکت به سوی دیپلماسی متوازن است، اولویت ما پی گیری سیاست همسایگی است اما در مورد سایر کشور ها هم این انگیزه وجود دارد. در یکسال گذشته ۵۵ درصد افزایش تجارت میان ایران و مجارستان را شاهد بودیم.

 

۵۵ دیدار مشترک در سفر به مجارستان انجام شد و خروجی آن افزایش میزان تجارت دو کشور به میزان دو برابر بود. در حوزه محصولات دارویی، پتروشیمی و... سرمایه‌گذاری تجارت مستمر داشته باشیم. موانعی بر سر راه تجار ایرانی بود از جمله در مسایل بانکی که خواستیم این مشکلات نیز حل شود./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر