نشست اضطراری دولت آلمان برای بحران کمبود تسلیحات در ارتش-راهبرد معاصر

نشست اضطراری دولت آلمان برای بحران کمبود تسلیحات در ارتش

به دلیل بحران کمبود تجهیزات در ارتش آلمان که پیامد جنگ اوکراین هم بوده و مورد انتقاد بسیاری کارشناسان قرار گرفته است، امروز نشست اضطراری در دفتر صدر اعظم آلمان برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۲ - ۰۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 November 28
کد خبر: ۱۶۱۲۵۸

به گزارش راهبرد معاصر،‌ نشریه "دی سایت" آلمان در مطلبی نوشت: ارتش آلمان فاقد مقادیر زیادی مهمات همچنین به دلیل جنگ اوکراین است. اولاف شولتز، صدراعظم آلمان در این شرایط صنعت تسلیحات را مسئول می داند و آن ها را به یک اجلاس بحران دعوت می کند.

 

به دلیل کمبود تجهیزات در ارتش آلمان، لارس کلینگ بیل، رهبر حزب سوسیال دموکرات از صنعت تسلیحات آلمان خواسته است تا ظرفیت های تولید خود را به سرعت افزایش دهد.

 

این مقام آلمانی در این باره گفت: اگر صنعت تسلیحات آلمان که ظرف چند سال گذشته روز به روز ظرفیت های خود را کاهش داده است، نمی تواند این کار را انجام دهد، باید در خارج از کشور نیز به دنبال تسلیحات بود . به گفته وی در این راستا ایالات متحده آمریکا یا سایر کشورهای ناتو را می توان در نظر گرفت. کلینگ بیل گفت: یک چیز واضح است: ما به تجهیزات سریع و خوب ارتش آلمان نیاز داریم و باید روی آن کار کنیم.

 

کلینگ بیل گفت که پس از حمله روسیه به اوکراین در 24 فوریه یا بیانیه دولتی اولاف شولتز، صدراعظم فدرال آلمان در 27 فوریه، او انتظار داشت که صنعت تسلیحات این ظرفیت ها را با سرعت فوق العاده بازسازی کند. وی گفت: اما منتظر ماندن و گفتن اینکه ابتدا ببینیم سیاست چه چیزی به ما ارائه می دهد، این نگرشی نیست که اکنون با موفقیت این کسری ها را کاهش دهد.

 

در 27 فوریه، شولتز یک طرح ارتقاء قابل توجه و یک برنامه ویژه برای ارتش آلمان به ارزش 100 میلیارد یورو را اعلام کرد.

 

دی سایت در ادامه نوشت: ارتش آلمان از جمله از کمبود مهمات رنج می‌برد، زیرا سال‌ها سفارش بسیار کمی در این زمینه داده شده است. این صنعت آلمان به دلیل اقدامات ریاضتی ظرفیت خود را کاهش داده یا تولید را متوقف کرده بود. در این شرایط تقاضای قوی تری از سوی صفوف متحدان هم وجود دارد.

 

صدراعظم آلمان می خواهد امروز ( دوشنبه) با نمایندگان منتخب صنعت تسلیحات درباره چگونگی گسترش و تسریع تولید صحبت کند. اتحادیه احزاب متحد مسیحی، کریستین لامبرشت، وزیر دفاع را متهم کرده بود که با وجود صندوق ویژه 100 میلیارد یورویی، در خرید تسلیحات و تجهیزات جدید پیشرفت کمی داشته است.

 

ولفگانگ اشمیت، وزیر فدرال برای وظایف ویژه و رئیس دفتر صدراعظم فدرال آلمان هم عصر پنجشنبه در رویدادی در هامبورگ گفت: باید گفت که ما صنعت تسلیحاتی معقولی نداریم.

 

به نوشته نشریه دی سایت حالا آنچه آلمان در انبارهای مهمات دارد، باعث ایجاد اختلاف سیاسی شده است. اتحادیه احزاب متحد مسیحی چندی پیش می خواست بداند سهام و میزان ذخایر تسلیحات چگونه است و در 13 اکتبر از پارلمان یک سوال کوچک در مورد آن پرسید . سوالات کوچک باید توسط دولت فدرال آلمان پاسخ داده شود. اما در این مورد فقط دولت اعلام کرد که این مسئله ای مربوط به امنیت آلمان است و از پاسخ دادن به این پرسش خودداری کرد.

 

صحبت های کریستین لامبرشت، وزیر دفاع آلمان در ماه‌های اخیر هم حاکی از وخیم بودن شرایط ارتش است. کریستین لامبرشت در ماه ژوئن در پارلمان آلمان گفت: برای دهه ها، نیروهای ما به طور جنایتکارانه مورد غفلت قرار گرفته و تحلیل رفته‌اند و این حالا اثر خود را بر جای گذاشته است. تجهیزات به مرزهای ظرفیت خود رسیده‌اند و حتی اغلب در این حد هم نیست. این مقام آلمانی گفت: ما همین الان شاهد آن هستیم، که یک جنگ وحشیانه در وسط اروپا در حال وقوع است. دولت فدرال میلیون‌ها گلوله مهمات، هزاران مین ضد تانک، نارنجک‌های راکتی و موشک‌های ضد هوایی را به شرکای خود در کی یف تحویل داده است که این مشکل را بدتر می‌کند.

 

«اوا هوگل»، کمیسر نیروهای مسلح ارتش آلمان هم اخیرا هشدار داد که ارتش این کشور با کمبود شدید مهمات مواجه است. او همچنین به نبود برخی تجهیزات اولیه شخصی مورد نیاز ارتش و سربازان انتقاد کرد.

 

وی همچنین به وضعیت تاسف بار در مورد تجهیزات اولیه مورد نیاز سربازان آلمانی اشاره کرد. او به موردی اشاره کرد که در آن پرسنل نظامی کشور مستقر در لیتوانی مجبور بودند در تمرینات بدون جلیقه ضد گلوله شرکت کنند.

 

این کمیسر ضمن گلایه از موافقت نشدن با بسیاری از مرخصی‌ها به دلیل کمبود نیرو هشدار داد که بدون پرسنل کافی، بهترین سلاح ها کارآیی چندانی ندارند. او پیش‌بینی کرد که اگر نیروها در رده‌های مختلف ارتش به ‌طور قابل ‌توجهی افزایش پیدا نکند، برلین باید در اولویت ‌بندی های خود بازبینی کند و بخش‌هایی از تعهدات خود را کاهش دهد. هوگل خاطرنشان کرد، در چنین شرایطی، آلمان با تمرکز بر دفاع ملی، باید مشارکت خود را در ماموریت‌های بین المللی محدود کند.

 

در ماه اکتبر، نشریه «بیزینس اینسایدر» به نقل از منابع صنایع دفاعی و پارلمانی آلمان گزارش داد که ارتش آلمان فقط برای یک یا دو روز جنگ مهمات در اختیار دارد.

 

این رسانه مدعی شد اگرچه این مشکل سال‌هاست که برای ارتش آلمان وجود داشته است، اما زمانی که این کشور شروع به ارسال تسلیحات به اوکراین کرد، اوضاع وخیم تر شد.

 

با این حال، برلین ماه گذشته نخستین واحد از پیشرفته ترین سیستم های دفاع هوایی IRIS-T خود را به کی یف ارسال کرد. انتظار می رود سه واحد دیگر، متشکل از یک خودروی فرماندهی، یک خودروی رادار و یک پرتابگر سوار بر کامیون هم در سال 2023 وارد اوکراین شوند.

 

این بخشش‌ها درحالی اتفاق می‌افتد که خود ارتش آلمان هنوز سامانه روی زمین IRIS-T را دریافت نکرده است، واقعیتی که برخی از سیاستمداران را وادار می‌کند تا نگرانی خود را مبنی بر اهداف تسلیح اوکراین و تاثیر آن بر هزینه دفاعی بیان کنند.

 

اوا هوگل، هشدار می‌دهد که در صورت دفاع، مهمات ارتش آلمان به سرعت تمام می‌شود، بنابراین نیاز فوری به اقدام وجود دارد. با این حال، تاکنون اتفاق کمی افتاده است. وی تاکید کرد که نشست بحران مهمات در دفتر صدر اعظم در عصر دوشنبه باید این روند را تغییر دهد.

 

آلفونس مایس، بازرس ارتش آلمان هم در تابستان وضعیت مهمات را به عنوان یک چالش اساسی توصیف کرد. این سپهبد ارتش در مصاحبه با دی سایت گفت: به دلایل تجاری، در گذشته نه چندان دور انبار کردن تجهیزات بسیار ناکارآمد بوده است. با این حال، کارایی نظامی را نمی توان به موقع برای سربازان به دست آورد. تنها یک عرضه 30 روزه انواع مهمات کمک خواهد کرد، که اکنون باید گام به گام آن را بازسازی کنیم.

 

اما هنوز این اتفاق نیفتاده است. برخی از محافل نزدیک به ارتش آلمان می‌گویند که در شرایط اضطراری، مهمات برخی از سیستم‌های تسلیحاتی تنها چند روز دوام می آورد. این در حالی است که یک الزام در ناتو وجود دارد که هر عضو باید برای 30 روز جنگ دارای ذخایر مهمات باشد. و از آنجایی که در حال حاضر یک جنگ خندق وار در اوکراین در جریان است که در آن نیروهای مسلح از مقدار زیادی مهمات استفاده می‌کنند، آلمان دیگر فرصت زیادی ندارد تا این شرایط را جبران کند./ تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر