پزشکیان: به دنبال اصلاح کمی و کیفی محتوا و شیوه‌های آموزش هستیم بازدید سرلشکر سلامی از پروژه‌های مهم عمرانی در مناطق مرزی شمال غرب کشور نوجوان دهه هشتادی مشاور نسل Z استاندار کرمان شد بقائی: سپاه نماد مقاومت و افتخار ملت است حکم اعدام حمید حسین‌نژاد عامل شهادت ۸ مرزبان ایرانی اجرا شد شهادت یکی از نیرو‌های امنیتی مازندران حین مأموریت ابلاغ «اصلاح آئین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان» آملی لاریجانی: فعلاً FATF در مجمع تشخیص قابل بررسی نیست انتصاب محسن اسماعیلی به سمت معاونت راهبردی و امور مجلس رئیس جمهور تصویب کلیات طرح اساسنامه سازمان ملی مهاجرت در کمیسیون امنیت ملی مجلس پزشکیان: ساختار تصمیم‌گیری و اجرایی ما کارآمد نیست اعلام جزئیات جدید از مذاکرات عمان قدردانی پزشکیان از رهبر انقلاب برای مجوز مذاکرات غیر مستقیم قالیباف: کسانی که در فقر شدید هستند باید مورد توجه جدی قرار بگیرند / ارز ترجیحی باید به کالای اساسی داده شود سرلشکر باقری: نیرو‌های مسلح در آمادگی کامل به سر می‌برند

کاهش اختیارات واعظی/ وظایف جدید بر دوش سخنگوی جدید

با انتشار پیوست حکم رئیس‌جمهور به علی ربیعی در سایت دولت، به نظر می‌رسد وظایفی که پیشتر بر دوش شورای اطلاع‌رسانی و محمود واعظی بوده به سخنگوی دولت واگذار شده است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۲ - ۲۲ تير ۱۳۹۸ - 2019 July 13
کد خبر: ۱۶۱۵۷

به گزارش راهبرد معاصر؛  علی ربیعی نهم خرداد 98 با حکم روحانی به مقام سخنگویی دولت منصوب شد، جایگاهی که البته 11 ماه بدون مسئولیت بود و 40 روز پس از انتصاب ربیعی، پایگاه اطلاع رسانی دولت پیوست حکم او را با عنوان "‌ پیوست حکم دستیار ارتباطات اجتماعی و سخنگوی دولت از سوی رئیس جمهور ابلاغ شد" منتشر کرد.

 

وظایف جدید بر دوش سخنگوی جدید

رئیس‌جمهور 13 پیوست برای سخنگوی دولت برشمرده است،‌ از جمله مهمترین آنها می‌توان به «ایجاد هم‌افزایی و هماهنگی میان روابط عمومی‌ها»، «ارتقا کیفی فعالیت روابط عمومی‌ها در جهت افزایش شفافیت و پاسخگویی دولت در مورد سوالات، ابهامات و شایعات در مورد عملکرد دولت»، «اطلاع‌رسانی سریع و دقیق و دسترسی آزادانه مردم به اطلاعات»، «سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و هدایت روابط عمومی‌ها و نظارت بر عملکرد آن‌ها در جهت سیاست‌های اطلاع‌رسانی دولت» و «طراحی و تدوین فعالیت‌های رسانه‌ای ارتباطات اجتماعی با همکاری وزرا و معاونین رئیس‌جمهور و استانداران»،‌اشاره کرد، وظیفه و مسئولیتی که پیش از این بر عهده شورای اطلاع‌رسانی دولت بوده است.

 

چندین مورد دیگر نیز در پیوست‌های ابلاغ شده به سخنگوی دولت وجود دارد که پیشتر در حیطه اختیارات شورای اطلاع رسانی دولت بوده و حالا باید آنها را از اختیارات جدید علی ربیعی دانست.

 

اما نکته مهم‌تر جایی است که به نظر می‌رسد به تناسب ابلاغیه جدید وظایف سخنگوی دولت، از اختیارت شورای اطلاع رسانی دولت که ریاست آن بر عهده محمود واعظی است کاسته شده است.

 

شورای اطلاع‌رسانی دولت از سال 76 در دولت اصلاحات شکل گرفت و در سال 89 در دولت دوم محمود احمدی‌نژاد با اصلاحیه‌های صورت گرفته واجد شرایط و اختیارت جدیدی شد. بر این اساس تمامی اختیاراتی که در حیطه سخنگویی دولت بوده به رئیس دفتر رئیس‌جمهور واگذار شده بود.

 

بر اساس مصوبه مذکور، رییس دفتر رییس‌جمهور به عنوان رییس شورای اطلاع‌رسانی دولت و معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رییس‌جمهور به عنوان قائم مقام این شورا تعیین شده بودند.

 

محمود واعظی از اعضای حزب اعتدال و توسعه با پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری 92 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات شد. او در دولت دوم روحانی رئیس دفتر رئیس‌جمهور شد و به گفته برخی اصلاح‌طلبان با حضور او در دفتر روحانی عملا اختیارات اسحاق جهانگیری در دولت به حاشیه رفت و محمود واعظی همه کاره دولت شد.

 

ریاست این شورا اکنون بر عهده محمود واعظی رئیس دفتر رئیس‌جمهور و دبیری آن بر عهده علیرضا معزی است و سخنگوی دولت یکی از اعضای آن است.

 

اما حالا به نظر می‌رسد روحانی تمامی این اختیارات را از رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت که محمود واعظی باشد، گرفته و آن را به یک عضو این شورا یعنی سخنگوی دولت سپرده است. موضوعی که معنای آن می‌تواند کاهش اختیارات محمود واعظی در دو سال پایانی عمر دولت دوزادهم باشد؛ اختیاراتی که البته سبب انتقادهای تند و تیز اصلاح‌طلبان از روحانی نیز شده بود و آنها حضور محمود واعظی در دولت و افزایش اختیارات وی را عامل اختلاف و فاصله بین این جریان سیاسی و رئیس‌جمهور عنوان می‌کردند.

 

منبع: تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار