به گزارش راهبرد معاصر «تئا گالاگر»، استادیار بالینی در بخش روانپزشکی دانشگاه نیویورک میگوید: «این شرایط میتواند درست شبیه افسردگی معمولی باشد. تنها تفاوت این است که شروع این افسردگی با فصول هماهنگ است. معمولاً در پاییز و زمستان زمانی که نور کمتر، فعالیت کمتر، دمای سردتر و تغییر در برنامه ریزی ها وجود دارد شروع میشود. و سپس در بهار از بین میرود، اما میتواند هر سال تقریباً در همان زمان بازگردد.»
به گفته محققان، اگر فردی علائم افسردگی اساسی را که به صورت فصلی برای حداقل دو سال متوالی رخ میدهد، تجربه کند، ممکن است به افسردگی فصلی مبتلا شود. علائم ممکن است شامل خوابیدن یا خوردن بیش از حد، کناره گیری از ارتباطات اجتماعی، احساس افسردگی تقریباً روزانه، احساس ناامیدی یا بی ارزشی، عدم توانایی در تمرکز و نداشتن انرژی باشد.
مشخص نیست که چه چیزی باعث افسردگی فصلی میشود، اگرچه برخی مطالعات نشان میدهد افرادی که افسردگی فصلی را تجربه میکنند ممکن است در تنظیم سروتونین، یک انتقال دهنده عصبی که به تنظیم خلق و خو کمک میکند و تحت تاثیر قرارگیری در معرض نور خورشید است، مشکل داشته باشند. مطالعات دیگر نشان میدهد که افراد مبتلا به افسردگی فصلی بیش از حد هورمون ملاتونین تولید میکنند که میتواند باعث افزایش خواب آلودگی شود.
ملاتونین و سروتونین هر دو با نحوه مدیریت چرخههای شبانه روزی بدن مرتبط هستند. وقتی میزان این دو از تعادل خارج شود، سازگاری با تغییرات فصلی در طول روز برای افراد سختتر میشود. ویتامین D که باعث افزایش فعالیت سروتونین میشود و در هنگام قرار گرفتن پوست در معرض نور خورشید تولید میشود نیز ممکن است نقش داشته باشد.
فارغ از اینکه چه چیزی باعث افسردگی میشود، متخصصان میگویند آنچه واضح است این است که علائم افسردگی با نزدیک شدن به فصل زمستان افزایش مییابد و با آمدن بهار کاهش مییابد./مهر