آمریکا مانع انتقال برق و گاز به لبنان می‌شود-راهبرد معاصر
عراقچی: نتیجه نسخه دوم فشار حداکثری، نسخه دوم شکست حداکثری است افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است

آمریکا مانع انتقال برق و گاز به لبنان می‌شود

رئیس هیئت شرعی حزب‌الله ضمن انتقاد از کوتاهی مسئولان این کشور در حل بحران سیاسی و دل سپردن به وعده‌های آمریکا تاکید کرد، ایالات متحده علاوه بر محاصره لبنانی‌ها از ورود برق و گاز به این کشور نیز جلوگیری می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۳ - ۲۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 18
کد خبر: ۱۶۴۲۷۹

به گزارش راهبرد معاصر، شیخ «محمد یزبک» رئیس هیئت شرعی حزب‌الله طی سخنانی با انتقاد از وضعیت متشنج سیاسی لبنان و مداخلات بیگانگان در امور داخلی این کشور اعلام کرد، ما منتظر چه هستیم؟ نه گفتگویی انجام می‌شود و نه رئیس جمهور جدید انتخاب شده است و در میان یک خلأ مرگبار قرار گرفته‌ایم.

 

وی افزود، آیا همه مصیبت‌هایی که تاکنون بر سر لبنانی‌ها آمده کافی نیست؟ آیا طفره رفتن از پاسخگویی و مسئول دانستن یکدیگر مشکلی را حل می‌کند؟ قیل و قال کردن نمی‌تواند پاسخ نیازهای شهروندانی که در مشکلات معیشتی غرق شده‌اند را بدهد. آیا وجدان طرف‌های مربوطه و مسئولان از این واقعیت‌های کشور به درد نمی‌آید؟

 

این مقام حزب‌الله ادامه داد، به نظر می‌رسد که برخی منتظر وعده‌های آمریکا برای حل بحران لبنان هستند؛ آن هم آمریکایی که برای انتقال گاز مصر و برق اردن به لبنان وعده‌های مختلف داد و اکنون «آموس هوکشتاین» نماینده واشنگتن می‌گوید که لبنان در انجام تعهدات خود کوتاهی کرده و باید شروط مورد نظر آمریکا را اجرا کند.

 

شیخ یزبک ادامه داد، آمریکا علاوه بر محاصره لبنان و جلوگیری از کمک به لبنانی‌ها، مانع انتقال گاز و برق به این کشور نیز می‌شود. همچنین اتحادیه اروپا با مانع‌تراشی در روند بازگشت آوارگان سوری در تلاش برای نابودی لبنان است.

 

از سوی دیگر «علی فیاض» عضو فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان اعلام کرد که هیچ‌ راهی برای نزدیک کردن دیدگاه و مواضع لبنانی‌ها به یکدیگر برای انتخاب رئیس جمهور وجود ندارد؛ جز گفتگو. متاسفانه سال 2022 در حالی به پایان می‌رسد که رئیس جمهور جدید لبنان انتخاب نشده و امیدواریم در سال 2023 شاهد یک دستاورد سیاسی و پایان این وضعیت باشیم.

 

وی افزود، برخی به بهانه‌های مختلف فرصت گفتگو را از دست داده‌اند و با وجود شرایط سختی که برای مذاکره بین نیروهای سیاسی وجود دارد اما راهی جز این نیست و مصلحت کشور اقتضا می‌کند احزاب و نیروهای مختلف با وجود اختلافاتی که دارند پای میز گفتگو بنشینند تا در نهایت یک رئیس جمهور شایسته برای کشور انتخاب شود.

 

این نماینده حزب‌الله در پارلمان لبنان اعلام کرد، تعیین مرزهای دریایی با فلسطین اشغالی دستاورد بزرگی بود اما برای بهره‌برداری از ثروت‌های آبی لبنان، صرفِ ترسیم مرزها کافی نیست. این امر مستلزم وجود دولتی با اختیارات کامل است و می‌دانیم که تشکیل دولت جدید بدون انتخاب رئیس جمهور ممکن نخواهد بود. بدون اتفاق نظر نیز نمی‌توانیم رئیس جمهور را انتخاب کنیم و تنها راه آن گفتگو است.

 

وی در ادامه به مداخلات خارجی در امور سیاسی لبنان اشاره کرده و گفت، درخواست‌ها و طرح‌های بین‌المللی و سپردن پرونده ریاست‌جمهوری به کشورهای خارجی راهکار مناسبی برای خروج از بحران نیست؛ بلکه لبنانی‌ها باید خودشان ابتکار عمل را به دست گرفته و با رویکردی مسئولانه و واقع‌بینانه به بحران موجود پایان دهند.

 

همانطور که پیش‌بینی می‌شد روز پنجشنبه دهمین نشست پارلمان لبنان برای انتخاب رئیس جمهور نیز بدون هیچ نتیجه خاصی به پایان رسید.

 

منابع سیاسی بیروت معتقدند که مقامات لبنانی عملا نقش خود را در مدیریت پرونده سیاسی از دست داده‌اند و مدیریت مسئله انتخاب رئیس جمهور از دست خود لبنانی‌ها خارج شده است. بر همین اساس نگرانی‌های زیادی درباره تاثیر تحولات خارجی بر امور سیاسی و به طور خاص پرونده ریاست‌جمهوری لبنان وجود دارد؛ به ویژه اینکه مشخص نیست تا چند ماه آینده چه تغییری در مواضع بازیگران خارجی در عرصه سیاسی لبنان به وجود بیاید./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده