اروپا بازیچه اقدامات خصمانه آمریکا-راهبرد معاصر
ابوالفضل بهشتی، عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

اروپا بازیچه اقدامات خصمانه آمریکا

ابوالفضل بهشتی، عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا با بیان اینکه قرار گرفتن سپاه در لیست گروه‌های تروریستی جزو برنامه‌های غرب و در راستای اقدامات خصمانه آمریکاست، گفت: اروپا برای تروریستی خواندن سپاه دو هدف مدنظر دارد؛ نخست، اینکه به جهان بقبولاند ایران دارای مجموعه‌ای تروریستی همچون سپاه است و دوم، اینکه جایگاه سپاه و اهمیتش برای نفوذ غربی‌ها در منطقه موقعیت شکننده ایجاد می‌کند.
ابوالفضل بهشتی؛ عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۵ - ۲۹ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 19
کد خبر: ۱۶۹۱۶۵

اروپا بازیچه اقدامات خصمانه آمریکا در تروریستی خواندن سپاه

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ همزمان با احضار پی در پی سفیران ایران در کشورهای اروپایی، پارلمان اروپا به قرار گرفتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان های تروریستی رأی مثبت داد و تنها دقایقی بعد از این خبر قیمت دلار آمریکا که مستقیم بر زندگی و معیشت مردم ایران تأثیر دارد افزایش یافت. در این رأی گیری ۵۹۸ نماینده رأی مثبت دادند، ۹ رأی منفی و ۳۱ رأی ممتنع ثبت شده است. برای قرار گرفتن نهایی نام سپاه در فهرست سازمان های تروریستی اتحادیه اروپا، این موضوع باید در نشست مقام های دولت های عضو تصویب شود.

 
رسانه‌های اروپایی می گویند پیش‌نویس قطعنامه پارلمان اروپا خواستار قرار گرفتن رهبر انقلاب اسلامی و رئیس جمهور ایران در فهرست تحریم‌هاست. این پیش‌نویس خواستار قرار گرفتن سپاه پاسداران و بسیج در فهرست گروه‌های تروریستی شده است.

سپاه مظهر و نماد ایجاد امنیت در منطقه غرب آسیاست و غربی ها ناچار شدند این مجموعه را تحریم کنند


ابوالفضل بهشتی، عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا درباره اقدام اروپا در قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان های تروریستی به خبرنگار «راهبرد معاصر» گفت: فضاسازی امنیتی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی غرب علیه ایران ابعاد زیادی دارد. نهادهای امنیتی غرب با رژیم صهیونیستی 24 ساعته و با استفاده از شبکه های اجتماعی و هوش مصنوعی در حال ارزیابی تحولات کشورمان هستند.


وی با بیان اینکه قرار گرفتن سپاه در لیست گروه های تروریستی جزو برنامه های غرب و در راستای اقدامات خصمانه آمریکاست، افزود: دامنه تحریم اروپایی ها می تواند گسترده باشد و «اتحادیه آسیایی» را شامل شود؛ اتحادیه ای متشکل از کشورهای همسو و دارای سیاست های ضد غربی در آسیا ازجمله چین، روسیه، هند، اندونزی، مالزی و ... . همچنین دامنه تحریم اروپایی ها می تواند ابعاد فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی را دربر گیرد، زیرا اروپایی ها از این اتحادیه وحشت دارند.


عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا عنوان کرد: سپاه مظهر و نماد ایجاد امنیت در منطقه غرب آسیاست و غربی ها ناچار شدند این مجموعه را تحریم کنند، درواقع کنش و عملکرد سپاه در منطقه با واکنش اروپایی ها همراه می شود. سپاه برای ایران و امنیت منطقه بسیار مهم و طبیعی است غربی ها برای جلوگیری از اقدامات امنیت ساز سپاه بخواهند این مجموعه را تحریم کنند.


بهشتی گفت: سیاستی که اروپا اتخاذ کرده، این است از غربگرایان ایران چه در داخل یا خارج از کشور استفاده کند و سعودی ها و اماراتی ها منابع مالی آن را تأمین می کنند. به هر حال سعودی ها تأمین کننده اصلی منابع مالی در این زمینه هستند. غربگرایان در سیاست راهبردی اروپا علیه ایران جایگاه مهمی دارند.


وی تصریح کرد: اروپا برای تروریستی خواندن سپاه دو هدف مدنظر دارد؛ نخست، اینکه به جهان بقبولاند ایران دارای مجموعه ای تروریستی همچون سپاه است و دوم، اینکه جایگاه سپاه و اهمیتش برای نفوذ غربی ها (در منطقه) موقعیت شکننده ایجاد می کند.


مشاور عالی خانه مردم اروپا در بروکسل گفت: با توجه به روند تحولات اوکراین به نظر می آید غرب ناچار است از تقابل دست بکشد، ناتو گیج شده است و نمی داند در موضوع اوکراین چه سیاستی در پیش بگیرد. به همین دلیل است که اروپایی ها برای فرار از مهلکه ناچارند برای روسیه مشکل ایجاد کنند، وارد تقابل دیپلماتیک با ایران شوند و با چین در زمینه هنگ کنگ چالش به وجود آورند. غربی ها همچنین برای کشورهای زیرمجموعه اتحادیه آسیایی در آفریقا نیز مشکل ایجاد کرده اند؛ مالی از زیر سلطه فرانسوی ها خارج شد، الجزایر دچار مشکلات امنیتی شده است، مراکش را وارد تحولات چالش زای امنیتی کرده اند و می خواهند از این کشور رژیم صیونیستی دوم به وجود آورند.

مجموع این عوامل باعث شده است اروپایی ها به این نتیجه دست یابند باید ایران را تحریم کنند و مؤثرترین عامل فعال در ایران، یعنی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را نشانه رفته اند


عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا گفت: غربی ها در حوزه حاکمیتی ایران قصد دارند امنیت را در حوزه های رسانه ای، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی تحت تأثیر قرار دهند، آشوب های اخیر در کشور در این راستا انجام شده است و می خواهند این سیاست را ادامه دهند تا جلوی ائتلاف ایران را با روسیه بگیرند. هدف غربی ها مقابله با روسیه برای نجات اوکراین است که در این زمینه موفق نخواهند شد، زیرا مشکلاتشان در زمینه انرژی و تورم بسیار زیاد و تحریم های روسیه علیه غرب، آنها را بسیار دچار مشکل کرده است.


ابوالفضل بهشتی عنوان کرد: مجموع این عوامل باعث شده است اروپایی ها به این نتیجه دست یابند باید ایران را تحریم کنند و مؤثرترین عامل فعال در ایران، یعنی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را نشانه رفته اند. آنها به نوعی خطرپذیری کار را مدنظر دارند، زیرا چاره دیگری ندارند و مشکلات اقتصادی، تورم و چالش های بزرگ اروپا هر روز بحرانی تر می شوند.


وی افزود: در سوی مقابل، اتحادیه آسیایی هر روز قدرتمندتر و توسعه یافته تر می شود و ترکیه و برخی کشورهای آفریقایی را نیز به مجموعه خود افزوده است. البته اروپایی ها برای ترکیه نیز برنامه دارند و مشکلات امنیتی ایجاد خواهند کرد و دایره آن شامل چالش های اجتماعی و فرهنگی نیز خواهد شد.


بهشتی گفت: در حوزه منطقه ای، جمهوری آذربایجان سیر تعامل با رژیم صهیونیستی را دنبال کرده است و منافع ارمنستان در همکاری با ایران و روسیه حفظ می شود. به همین دلیل است که الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان با وجود همه ادعاهایش علیه ایران، اکنون در انزوا قرار گرفته است.

 
مشاور عالی خانه مردم اروپا در بروکسل اوضاع ناتو را شکننده خواند و تصریح کرد: ناتو در درازمدت به دلیل مشکلات کنونی دچار فروپاشی می شود و ترکیه نیز عضو آن نخواهد شد. آنکارا فهمیده است نظم جدید جهانی در آسیا با اتحادیه آسیایی شکل خواهد گرفت. کشورهای آفریقایی همچون مصر نیز متوجه قدرت اتحادیه آسیایی شده اند. سران آسیا بر این باورند غرب دچار فرسایش شده و جهان آینده، جهان اتحادیه اقتصادی-امنیتی آسیایی است.


وی افزود: نظم جدید جهانی با مدیریت کشورهای صاحب تمدن همچون ایران، چین، روسیه و هند شکل خواهد گرفت و شاهد توسعه و پیشرفت جهانی این اتحادیه خواهیم بود. بی تردید جنگ ها کمتر، آمریکا ضعیف تر، عراق و سوریه و منطقه باثبات تر خواهد شد.


عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا تصریح کرد: در عربستان خاندان آل سعود متوجه تغییر اوضاع شده اند و می دانند اگر واقعیت های ژئوپلیتیکی را نپذیرند، در نظم جدید جهانی جایی نخواهند داشت و دچار مشکلات دیگری در داخل خاندان آل سعود خواهند شد. امارات، بحرین و قطر تحت تأثیر نظم جدید جهانی گشایش های قبل را نخواهند داشت و شبکه های مالی تأمین کننده تروریست ها دچار فروپاشی خواهد شد.


وی افزود: جمهوری اسلامی ایران باید از این فرصت با کمترین خطا بیشترین منفعت را ببرد و نفوذ خود را در بستر اتحادیه آسیایی افزایش دهد.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار