عراقچی: ما جنگ را نمی‌خواستیم، اما برای آن آماده بودیم ابلاغ موافقتنامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا از سوی پزشکیان ترامپ قانون جنجالی رمرزارز‌ها را امضا کرد توافق آتش‌بس در سویداء/ جزئیات مشارکت دروزی‌ها در آینده سیاسی سوریه الجولانی: مداخله اسرائیل، سوریه را وارد مرحله خطرناکی کرد ادعای ترامپ: توانایی‌های هسته‌ای ایران برای مدت طولانی نابود شده بقائی: مثل همیشه با مردم سوریه هستیم؛ با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم آخرین تحولات ناآرامی‌های سویداء / ۷۱۸ نفر کشته شده‌اند نیرو‌های الجولانی برای ورود به سویداء آماده می‌شوند دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا

اتحادیه‌ اروپا مهاجران بیشتری را اخراج می‌کند

اتحادیه اروپا می‌خواهد با توجه به هجوم روزافزون پناهندگان به این اتحادیه، رویکرد اخراج‌های بیشتر به کشورهای مبدا را در دستور کار قرار دهد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۴ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 25
کد خبر: ۱۷۰۲۲۸

به گزارش راهبرد معاصر، اجرای یک سیاست مهاجرتی کارآمد در سطح اتحادیه اروپا سال‌هاست که با فراز و نشیب های زیادی همراه است.. با توجه به افزایش تعداد درخواست های پناهندگی در اتحادیه اروپا، کمیسیون اروپایی درخواست کرده که مهاجرانی که حق اقامت ندارند باید اخراج شوند.

 

به این ترتیب به طور قابل توجهی تعداد بیشتری از مهاجران بدون حق اقامت باید طبق خواست کمیسیون اتحادیه اروپا دوباره اتحادیه اروپا را ترک کنند. ایلوا یوهانسون، کمیسر امور داخلی اتحادیه اروپا در بروکسل گفت: کسانی که اجازه اقامت در اتحادیه اروپا را ندارند باید به کشور مبدأ خود بازگردانده شوند. وی به همراه ماری جوریتچ، نماینده مسئول اتحادیه اروپا، راهبردی را ارائه کرد که باید به بازگشت و اخراج های بیشتر منجر شود.

 

اتحادیه اروپا سال‌هاست که تلاش می‌کند تا به نرخ بازگشت بالاتری دست یابد. برای مثال، در آوریل 2021، کمیسیون اتحادیه اروپا راهبردی را ارائه کرد که عمدتاً بر بازگشت داوطلبانه متمرکز بود. علاوه بر این، اتحادیه اروپا می خواهد از سیاست ویزا استفاده کند و به عنوان مثال، به کشورهایی که آمادگی پذیرش پناهجویان رد شده را ندارند، فشار بیاورد. در واقع، پس از تصمیمی در اکتبر 2021، این اهرم تاکنون فقط در گامبیا مورد استفاده قرار گرفته است.

 

در نشست سران اتحادیه اروپا در پایان سال 2021 نیز روابط تجاری و کمک های توسعه ای به عنوان ابزار فشار احتمالی بر کشورها در این راستا ذکر شد. اما تاکنون این روند برعکس بوده است. طبق گزارش کمیسیون اتحادیه اروپا، 29 درصد از افرادی که باید کشورهای اتحادیه اروپا را ترک می کردند در سال 2019 کشور را ترک کردند. در سال 2021، این نرخ 21 درصد بود. مقامات بروکسل هدفی حدود 70 درصد در سال 2018 را اعلام کرده بودند.

 

یوهانسون و یوریچ البته نخواستند به هدف جدیدی متعهد شوند و تاکید کردند که این تنها با مشورت با کشورهای اتحادیه اروپا می تواند اتفاق بیفتد؛ زیرا آنها در واقع مسئول بازگرداندن پناهجویان رد شده هستند. کمیسیون اتحادیه اروپا در حال حاضر در درجه اول به همکاری نزدیک تر بین کشورهای عضو و مقامات اتحادیه اروپا مانند فرانتکس برای افزایش تعداد بازگشت ها تکیه می کند.

 

یوریچ گفت که بازگرداندن پناهندگان یک مسئولیت مشترک است. به گفته وی پناهجویان بیشتری باید به کشورهایشان بازگردانده شوند، به ویژه در کشورهای ثالثی که در آن هیچ مانع سیاسی یا مشکلی با حقوق اساسی وجود ندارد. به گفته وی به منظور حفاظت از اعتبار سیستم پناهندگی و جلوگیری از عبور ناخواسته از مرز، سرعت بیشتری لازم است. او خواستار این شد که در هر کشور اتحادیه اروپا مشاورانی برای اطمینان از بازگشت داوطلبانه بیشتر مهاجران وجود داشته باشد.

 

یوهانسون هم گفت که بازگشت بیشتر همچنین مهم است زیرا سیستم های پناهندگی کشورهای اتحادیه اروپا تحت فشار هستند. به گفته وی تعداد درخواست های پناهندگی در سال 2022 نسبت به سال گذشته تقریباً 50 درصد افزایش یافته و به 924000 نفر رسیده است. علاوه بر این، چهار میلیون پناهنده از اوکراین وجود دارد که مجبور به درخواست پناهندگی در اتحادیه اروپا نیستند.

 

به گفته یوهانسون، بیشتر درخواست های پناهندگی در آلمان، فرانسه، اسپانیا و اتریش انجام شده است. در مقایسه با تعداد ساکنان، قبرس، اتریش و یونان بار ویژه ای دارند . وزرای کشور کشورهای اتحادیه اروپا نیز قرار است روز پنجشنبه در نشستی در استکهلم درباره همکاری با کشورهای ثالث در مورد بازگشت پناهندگان صحبت کنند. در ماه فوریه نیز نشست سران اتحادیه اروپا در بروکسل به موضوع مهاجرت خواهد پرداخت.

 

بسیاری از کشورهای اروپایی در حال حاضر قواعد بسیار سختگیرانه ای را علیه پناهندگان در دستور کار قرار داده اند که این مسئله با انتقادهای زیادی از طرف نهادهای حقوق بشری مواجه شده است./ تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر