نگاه متفاوت پکن به سفر آیت‌الله رئیسی/ ایران ضامن امنیت انرژی چین-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه
منصور صالح فرد، رایزن اقتصادی سابق ایران در چین در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

نگاه متفاوت پکن به سفر آیت‌الله رئیسی/ ایران ضامن امنیت انرژی چین

منصور صالح فرد، رایزن اقتصادی سابق ایران در چین با بیان اینکه چین به دنبال حفظ امنیت تردد دریایی نفت‌کش های خود است و امنیت انرژی با اقدامات جمهوری اسلامی ایران و توسعه روابط با کشورمان در حوزه‌های امنیتی و نظامی محقق می‌شود، گفت: سفر رئیس‌جمهور کشورمان به چین نوعی واکنش به اقدام غرب در تحریم دو کشور است و ایران در راستای سیاست نگاه به شرق به دنبال تحکیم روابط با هم‌پیمان راهبردی خود در شرق آسیاست.
منصور صالح فرد؛ رایزن اقتصادی سابق ایران در چین
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۳ - ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 14
کد خبر: ۱۷۲۹۱۴
تعداد نظرات: ۱ نظر

نگاه متفاوت پکن به سفر آیت‌الله رئیسی/ ایران ضامن امنیت انرژی چین

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ آیت الله دکتر رئیسی، رئیس جمهور کشورمان در راستای دعوت دولت چین، به پکن سفر کرد. کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در این باره گفته بود: سفر رئیس‌جمهور در پاسخ به دعوت رسمی شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین انجام و درباره موضوعات مهم و مورد توجه دو کشور در حوزه‌های سیاسی، ‌اقتصادی، تجاری و فرهنگی تبادل‌نظر می شود.


این سفر در حالی انجام است که برنامه جامع همکاری‌های بلندمدت و ۲۵ ساله میان دو کشور امضا شده و سفر آیت الله رئیسی می‌تواند جهش مناسبی را در اجرایی کردن برنامه‌ها و طرح‌های پیش‌بینی شده و مندرج در این برنامه ایجاد کند.

هرچند طرح موضوعات اقتصادی در اولویت سفر قرار دارد، ولی شاهدیم در این سفر علی باقری، مذاکره کننده ارشد کشورمان حضور دارد و این پیامی به فضای مذاکرات رفع تحریم هاست


منصور صالح فرد، رایزن اقتصادی سابق ایران در چین درباره اهمیت سفر رئیس جمهور کشورمان به چین به خبرنگار «راهبرد معاصر» گفت: سفر آیت الله رئیسی نخستین سفر دولتی به چین در دو دهه گذشته است. با وجود دیدارهای وی با همتای چینی خود در نشست های مختلف سازمان ملل متحد، سازمان همکاری شانگهای و ...، در بیش از 1.5 سال که از عمر دولت سیزدهم می گذرد و نیز تماس های دو طرف، این نخستین سفری است که دولت چین از آیت الله رئیسی به طور رسمی دعوت به عمل آورده و لذا سفر با آداب کامل تشریفات انجام می‌شود که نشان از توجه میزبان است.


وی افزود: سفر به چین دارای ویژگی های خاصی است، ازجمله اینکه در آغاز سال نوی چینی انجام می شود و در ایران، مردم با حضور پرشکوه در چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، حضور پررنگی در صحنه دفاع از انقلاب داشتند و حمایت خود را از دولت و نظام جمهوری اسلامی نشان دادند.


رایزن اقتصادی سابق ایران در چین عنوان کرد: این سفر نوعی واکنش به اقدام غرب در تحریم های مشترک ایران و چین است و جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست نگاه به شرق به دنبال تحکیم روابط با هم پیمان راهبردی خود در شرق آسیا و نیز اجرایی کردن سند همکاری های راهبردی مشترک 25 ساله است.

 
صالح فرد گفت: ترکیب هیئت اعزامی به چین نشان می دهد دولت به دنبال رایزنی بر سر موضوعات اقتصادی، سیاسی و امنیتی است؛ هرچند طرح موضوعات اقتصادی در اولویت سفر قرار دارد، ولی شاهدیم در این سفر علی باقری، مذاکره کننده ارشد کشورمان حضور دارد و این پیامی به فضای مذاکرات رفع تحریم هاست که نشان می دهد جمهوری اسلامی ایران همچنان تمایل به انجام مذاکره تا تحقق منافع ملی خود دارد. این رایزنی ها در حالی انجام خواهد شد که طرف غربی در ماه های اخیر بر سر انجام مذاکرات سنگ اندازی های مختلف انجام داد.


رایزن اقتصادی سابق ایران در چین تصریح کرد: حضور محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی در سفر هیئت عالی رتبه ایران به چین نشان می دهد تهران به دنبال تبادلات ارزی با پکن است که یکی از بنیان های مهم در چارچوب سند همکاری های مشترک راهبردی 25 ساله به شمار می رود. دو کشور ظرفیت های زیادی در حوزه های گردشگری، ترانزیت کالا، بازرگانی و سرمایه گذاری دارند که بستر مناسبی را برای توسعه روابط دوجانبه فراهم می کند.


صالح فرد عنوان کرد: شاهدیم با وجود تبلیغات رسانه های غرب برای برهم زدن روابط ایران و چین و تحت الشعاع قرار دادن سند همکاری های مشترک راهبردی 25 ساله، دولت ایران مصمم به تحکیم روابط با چین در راستای سیاست اصولی نگاه به شرق و منویات مقام معظم رهبری است. در سوی مقابل، پس از شکست داعش در منطقه و تحولاتی که در داخل ایران گذشت، اکنون چینی ها دریافته اند با کشوری قدرتمند در غرب آسیا طرف مذاکره و همکاری هستند که علاوه بر در اختیار داشتن ثبات داخلی، سیاست مستقلی دارد که به هیچ عنوان تحت تأثیر فضاسازی های معاندان غربی و عربی قرار نمی گیرد.

با وجود تبلیغات رسانه های غرب برای برهم زدن روابط ایران و چین و تحت الشعاع قرار دادن سند همکاری های مشترک راهبردی 25 ساله، دولت ایران مصمم به تحکیم روابط با چین در راستای سیاست اصولی نگاه به شرق است


وی درباره نگاه چین به ایران و منطقه غرب آسیا گفت: چین، ایران را به عنوان عامل ثبات و قدرتمند در منطقه می شناسد که با تروریسم بین المللی مبارزه کرده و از این نبرد سربلند بیرون آمده است. چین ایران را کشوری می داند که یک تنه در برابر آمریکا و سیاست های یکجانبه گرایانه آن مبارزه کرده و عامل اخراج آنها از غرب آسیا بوده است. بنابراین همکاری با ایران و تعامل سیاسی با کشورمان برای چینی ها بسیار مهم است.


فرزین، رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: چین به دنبال حفظ امنیت تردد دریایی نفتکش های خود است و امنیت انرژی با اقدامات جمهوری اسلامی ایران و توسعه روابط با کشورمان در حوزه های امنیتی و نظامی محقق می شود. هیچ کشوری در منطقه نمی تواند تضمین کننده امنیت تردد نفتکش های چینی باشد، زیرا بیشترشان تحت سلطه آمریکا هستند و با کوچکترین تهدیدی از سوی واشنگتن می توانند امنیت انرژی چین را با خطر مواجه کنند.


صالح فرد گفت: اولویت ایران و چین در صحنه بین الملل مبارزه با یکجانبه گرایی و تقویت چندجانبه گرایی است که در چارچوب سازمان همکاری شانگهای و دیگر سازمان های منطقه ای و فرا منطقه ای قابل تحقق است. ایجاد بلوک قدرتمند با چین و روسیه و مشارکت در سازمان های منطقه ای یکجانبه گرایی آمریکا را تحت الشعاع قرار داده است، بنابراین هرچه روابطمان با کشورهایی مانند هند، چین و روسیه توسعه یابد، باعث افول هژمونی آمریکا و تضعیف اروپا خواهد شد که در راستای تشکیل نظم جدید جهانی است.

 

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
جاهد
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۱۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۶
0
0
بسیار عاااااالی تحلیل خوبی بود
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار