شوک بزرگ به پرسپولیس / بازیکن ازبک دیدار با تراکتور و الهلال را از دست داد جزئیات سقوط هواپیمای نظامی در کبودراهنگ: ۲ خلبان هواپیمای دچار صدمه جزئی شدند آتش سوزی گسترده در بیمارستان «مفتح» ورامین پرسپولیس با سرمربی ترک به توافق نهایی رسید / پیشنهاد ۲۰۰ میلیارد تومانی یک روز عزای عمومی در ترکیه به‌دلیل حادثه آتش‌سوزی دعوت علی‌اف از پزشکیان برای سفر به آذربایجان سبزی خوش عطری که مانند مولتی‌ویتامین عمل می‌کند رسانه عبری: ترامپ از قطر انتقام خواهد گرفت بن فرحان: باید از وقوع جنگ میان ایران و اسرائیل جلوگیری کنیم مسکو: ۷ پهپاد اوکراین بر فراز کریمه منهدم شدند داور بازی ذوب آهن و پرسپولیس محروم شد حمایت عربستان از حکومت جولانی / بن فرحان به بیروت می‌رود پسر قاضی مقیسه: قاتل منافق به بهانه عمل جراحی، برای آموزش ترور رفته بود العربیه: حماس برای اولین‌بار پس از ترور السنوار جانشین او در غزه را معرفی کرد تست موفق آمیز جدیدترین تسلیحات و موشک‌ها در رزمایش ارتش

ترمیم سریع زخم‌های دیابتی با کمک این میوه

بررسی جدید پژوهشگران آمریکایی نشان می‌دهد که ترکیب به دست آمده از بلوبری می‌تواند به ترمیم سریع زخم‌های دیابتی کمک کند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۶ - ۰۴ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 March 24
کد خبر: ۱۷۷۴۸۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ سالانه بیش از ۵۰ میلیارد دلار برای مراقبت از زخم هزینه می‌شود. زخم‌های مزمن مانند زخم‌های ناشی از دیابت و ناشی از فشار ممکن است به دلیل کاهش "رشد رگ‌های خونی غنی از مواد مغذی" یا "رگ‌زایی"(Vascularization)، به‌ عنوان زخم‌های التیام‌ناپذیر طبقه‌بندی شوند. رگ‌زایی برای بهبود ترمیم زخم ضروری است.

 

پژوهشگران "دانشگاه مین"(UMaine) آمریکا پیشتر دریافته بودند که عصاره "فنولی"(phenolic) به دست آمده از بلوبری وحشی، به بهبود عروق و مهاجرت سلولی در سلول‌های بند ناف انسان کمک می‌کند که مراحل حیاتی در روند بهبود زخم به شمار می‌روند. این گروه پژوهشی در یک پروژه جدید که به سرپرستی "دوروثی کلیمیس زاکاس"(Dorothy Klimis-Zacas)، پژوهشگر دانشگاه مین صورت گرفته است، اثرات عصاره فنولی را بر زخم‌ بررسی کردند. فنول‌ها، ترکیباتی هستند که به طور طبیعی در برخی از غذاها یافت می‌شوند و به عنوان آنتی‌اکسیدان عمل می‌کنند تا به جلوگیری از برخی موارد آسیب سلولی بپردازند یا اثر آن را معکوس کنند.

 

پژوهشگران، گروهی از موش‌ها را با یک ژل موضعی حاوی عصاره فنولی به دست آمده از بلوبری وحشی درمان کردند. گروه تحت درمان در مقایسه با موش‌هایی که با ژل فاقد عصاره فنولی تحت درمان قرار گرفتند و گروه کنترل‌شده که هیچ درمانی را دریافت نکردند، مهاجرت بهتر سلول‌های اندوتلیال به محل زخم و افزایش ۱۲ درصدی بسته شدن زخم را نشان دادند.

 

"تولو استر آدکی"(Tolu Esther Adekeye)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: بلوبری وحشی، این توانایی را دارد که مهاجرت سلولی، تشکیل عروق خونی جدید یا رگ‌زایی را افزایش دهد و بسته شدن زخم را سرعت ببخشد. این امر به ویژه در بیماران مبتلا به زخم‌های مزمن مانند زخم‌های ناشی از دیابت، سوختگی و فشار که نیاز به بسته شدن بیشتر زخم در آنها احساس می‌شود، اهمیت دارد./ ایسنا

ارسال نظر
آخرین اخبار