تصاویر / مطبوعات شنبه ۲۸ تیر ماه ۱۴۰۴ / از آش شور شام تا دیپلماسی برای تعویق ماشه سومین برد در کاپ آسیا/ صعود بسکتبال زنان به نیمه نهایی به عنوان صدرنشین قتل مادر به دست پسر در خرم‌دره/ دستگیری قاتل در کمتر از ۲۴ ساعتعکس تزئینی است وقوع زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۴.۷ ریشتر در منطقه امیریه شاهرود سه الهلالی در فهرست النصر! فواید یک میوه خوش طعم تابستانی / از بهبود بینایی تا کاهش التهاب حریق در مجتمع مسکونی ۶۰ واحدی در پاسدار گمنام/ سه خودرو در آتش سوخت آتش‌سوزی یک کارگاه مبل‌سازی در کرج مهار شد آخرین جزئیات از انفجار در قم و وضعیت مصدومان زلزله‌ای به بزرگی ۶.۹ ریشتر استان مالوکو اندونزی را لرزاند نقل و انتقالات لیگ بیست و پنجم / آرش رضاوند دو ساله به سپاهان پیوست قهرمان جام جهانی دیگر به سپاهان برنمی‌گردد تصاویر / صفحه نخست روزنامه‌های صبح دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ چلسی با غلبه بر پاری‌سن‌ژرمن قهرمان جام‌جهانی باشگاه‌ها شد اهدای مدال فینال جام جهانی باشگاه‌ها به علیرضا فغانی توسط ترامپ + فیلم

ترمیم سریع زخم‌های دیابتی با کمک این میوه

ترمیم سریع زخم‌های دیابتی با کمک این میوه بررسی جدید پژوهشگران آمریکایی نشان می‌دهد که ترکیب به دست آمده از بلوبری می‌تواند به ترمیم سریع زخم‌های دیابتی کمک کند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۶ - ۰۴ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 March 24
کد خبر: ۱۷۷۴۸۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ سالانه بیش از ۵۰ میلیارد دلار برای مراقبت از زخم هزینه می‌شود. زخم‌های مزمن مانند زخم‌های ناشی از دیابت و ناشی از فشار ممکن است به دلیل کاهش "رشد رگ‌های خونی غنی از مواد مغذی" یا "رگ‌زایی"(Vascularization)، به‌ عنوان زخم‌های التیام‌ناپذیر طبقه‌بندی شوند. رگ‌زایی برای بهبود ترمیم زخم ضروری است.

 

پژوهشگران "دانشگاه مین"(UMaine) آمریکا پیشتر دریافته بودند که عصاره "فنولی"(phenolic) به دست آمده از بلوبری وحشی، به بهبود عروق و مهاجرت سلولی در سلول‌های بند ناف انسان کمک می‌کند که مراحل حیاتی در روند بهبود زخم به شمار می‌روند. این گروه پژوهشی در یک پروژه جدید که به سرپرستی "دوروثی کلیمیس زاکاس"(Dorothy Klimis-Zacas)، پژوهشگر دانشگاه مین صورت گرفته است، اثرات عصاره فنولی را بر زخم‌ بررسی کردند. فنول‌ها، ترکیباتی هستند که به طور طبیعی در برخی از غذاها یافت می‌شوند و به عنوان آنتی‌اکسیدان عمل می‌کنند تا به جلوگیری از برخی موارد آسیب سلولی بپردازند یا اثر آن را معکوس کنند.

 

پژوهشگران، گروهی از موش‌ها را با یک ژل موضعی حاوی عصاره فنولی به دست آمده از بلوبری وحشی درمان کردند. گروه تحت درمان در مقایسه با موش‌هایی که با ژل فاقد عصاره فنولی تحت درمان قرار گرفتند و گروه کنترل‌شده که هیچ درمانی را دریافت نکردند، مهاجرت بهتر سلول‌های اندوتلیال به محل زخم و افزایش ۱۲ درصدی بسته شدن زخم را نشان دادند.

 

"تولو استر آدکی"(Tolu Esther Adekeye)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: بلوبری وحشی، این توانایی را دارد که مهاجرت سلولی، تشکیل عروق خونی جدید یا رگ‌زایی را افزایش دهد و بسته شدن زخم را سرعت ببخشد. این امر به ویژه در بیماران مبتلا به زخم‌های مزمن مانند زخم‌های ناشی از دیابت، سوختگی و فشار که نیاز به بسته شدن بیشتر زخم در آنها احساس می‌شود، اهمیت دارد./ ایسنا

ارسال نظر
آخرین اخبار