عملیات موشکی و پهپادی یمن به اهدافی در قدس و حیفا عراقچی: شایعه لغو عضویت ایران در شانگهای بی‌اساس است دستور ترامپ برای بازدارندگی پنتاگون مقابل روسیه و چین داعش مسئولیت حمله انتحاری خونین در کویته را به عهده گرفت زلنسکی: اوکراین اراضی خود را واگذار نخواهد کرد حزب‌الله: دولت لبنان از دادن هدایای رایگان به دشمن دست بردارد ابراز نگرانی سفیر ایران در لندن در مورد عملیات‌های پرچم دروغین متن کامل نامه ایران، روسیه و چین: نمی‌توان بر مبنای مکاتبه تروئیکا اقدامی انجام داد ترامپ: حماس فورا هر ۲۰ اسیر اسرائیلی را تحویل بدهد ترامپ: رژه نظامی چین بسیار چشمگیر بود جزئیات گفت‌وگوی تلفنی مشاور نخست‌وزیر انگلیس با لاریجانی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادعای افزایش ذخایر اورانیوم ۶۰ درصدی در ایران را تکرار کرد ادعای آسوشیتدپرس: آژانس و ایران درباره ازسرگیری بازرسی سایت‌های آسیب دیده در جریان جنگ، به توافق نرسیده‌اند ادامه بررسی لایحه CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام به جلسه بعد موکول شد طالبان: زلزله افغانستان تاکنون ۱۴۵۷ کشته و ۳۳۹۴ زخمی بر جای گذاشته

باکو سفیر ایران را احضار کرد

رئیس سرویس مطبوعاتی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان از دریافت یادداشتی از سفارت جمهوری اسلامی ایران در باکو خطاب به وزارت خارجه جمهوری آذربایجان در سوم آوریل (امروز، دوشنبه) خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۱ - ۱۴ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 03
کد خبر: ۱۷۸۱۹۵

به گزارش راهبرد معاصر به گفته آیخان حاجی‌زاده، عباس موسوی سفیر ایران در جمهوری آذربایجان در رابطه با موضوع مذکور به وزارت خارجه این کشور احضار شد.

طبق گزارش‌ها، جمهوری آذربایجان ضمن این ادعا که آنچه در یادداشت طرف ایرانی درباره رسانه‌های جمهوری آذربایجان آمده، منعکس‌کننده واقعیت نیست، «یادداشت پاسخ به طرف ایرانی و همچنین فهرست چند مقاله علیه جمهوری آذربایجان در رسانه‌های ایرانی را (به سفیر) ارائه کرد».

در حالی که جمهوری آذربایجان ماه‌هاست به طرح اتهامات ضد ایرانی پرداخته، باکو افزود به سفیر ایران گفته شد که «اطلاعات توهین‌آمیز، کذب و مغرضانه درباره جمهوری آذربایجان، دولت و مقامات آن و نیز اظهارات و سخنان غیرواقعی شخصیت‌های شناخته شده اجتماعی و سیاسی ایران در حال آسیب رساندن به روابط دو کشور است و باعث تعمیق سوءتفاهمات می‌شود».

باکو به‌رغم اتهام‌زنی‌ها و اقدامات مخرب اخیر، در ادامه ادعا کرد «سوءتفاهمات پیش آمده در روابط دو کشور هموراه ناشی از اقدامات یکجانبه طرف ایرانی بوده و اقدامات خیرخواهانه طرف آذربایجانی به حد کافی از سوی ایران پاسخ داده نشده است».

طبق اعلام باکو، در دیدار با سفیر ایران «بر لزوم اتخاذ تدابیر فوری برای جلوگیری از انتشار اطلاعات نادرست و مغرضانه علیه جمهوری آذربایجان در رسانه‌های ایران تاکید شد».

جمهوری آذربایجان مدتی است که به اتهام‌زنی ضد ایرانی و تنش‌آفرینی در روابط با تهران روی آورده است. اخیرا ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران مواضعی که مقامات جمهوری آذربایجان در پی حمله مسلحانه به سفارت این کشور در تهران اتخاذ کردند را ناشی از نوعی رویکرد احساسی و غیرحرفه‌ای توصیف کرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: معتقدیم که روابط بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان ریشه در تاریخ دو کشور دارد، روابط بین دو کشور یک روابط تاریخی، فرهنگی و دینی و مردمی است، بنابراین یک حادثه تلخ با انگیزه‌های فردی و شخصی نباید خللی در سطح روابط سیاسی بین دو کشور ایجاد کند.

وی افزود: امیدواریم که مقامات دولت آذربایجان به حسن نیت ایران پاسخ مثبت دهند و ما بتوانیم از این شرایط عبور کنیم و شرایط روابط بین دو کشور به حالت عادی خود برگردد./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار