غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

تظاهرات در سوئد علیه پیوستن به ناتو

صدها سوئدی روز شنبه طی تظاهراتی در شهر گوتنبرگ، مخالفت خود با پیوستن کشورشان به پیمان آتلانتیک شمالی را ابراز داشتند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۰ - ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 April 23
کد خبر: ۱۸۰۷۹۶

به گزارش راهبرد معاصر نشریه «گوتنبرگ پستن» نوشت: «صدها نفر در مرکز شهر گوتنبرگ در اعتراض به پیوستن سوئد به ناتو تظاهرات کردند و بر اساس ارزیابی پلیس، تعداد افراد مشارکت کننده در این تظاهرات بین 200 تا 300 نفر بوده است».

در گزارش این روزنامه آمده است که تظاهرات کنندگان از رویکرد همیشگی استکهلم در حفظ بی‌طرفی حمایت کردند.

«گونیل برگ» یکی از شرکت کنندگان در این تظاهرات و از سازمان دهندگان کمیته «گوتنبرگ برای صلح» گفت: «ما اینجا هستیم چون خواستار آزاد شدن از هرگونه ائتلاف هستیم».

چند روز پیش بود که «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا مدعی شد که سوئد به زودی به پیمان آتلانتیک شمالی خواهد پیوست.

وی در سخنانی گفت: «سوئد پیش از نشست آتی سران ناتو که قرار است در ماه جولای (تیر ماه) برگزار شود به ناتو خواهد پیوست».

در ماه می ۲۰۲۲، فنلاند و سوئد به بهانه جنگ اوکراین خواستار پیوستن به ناتو شدند اما «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه در آن زمان تاکید کرد که نمی‌تواند از پیوستن این دو کشور به ناتو حمایت کند زیرا این دو کشور با گروه تروریستی پ‌ک‌ک همکاری دارد.

در ادامه ولی پس از مذاکرات طرفین با مقام‌های ترکیه، نمایندگان سوئد و فنلاند اعلام کردند که با ترکیه در مبارزه با تروریسم همکاری می‌کنند.

بعد از ماه‌ها کشمکش و جنجال سیاسی بین فنلاند و سوئد با ترکیه برای پیوستن این دو کشور به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، آنکارا بالاخره با درخواست هلسینکی موافقت کرد.

این در حالی است که «اولف کریسترسون» نخست وزیر سوئد پیشتر گفته بود که موضوع پیوستن سوئد به پیمان آتلانتیک شمالی فقط زمان است.

پیشتر، هواداران گروه تروریستی «پ‌ک‌ک» با برگزاری تجمع در استکهلم، بیانیه‌های اهانت‌آمیزی علیه «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه صادر کردند و پس از این تحولات، «مصطفی سنتوپ» رئیس پارلمان ترکیه، سفر برنامه‌ریزی شده همتای سوئدی خود به آنکارا را لغو و در همین راستا وکیل اردوغان شکایتی را در این رابطه در دفتر دادستانی ارشد آنکارا مطرح کرد و یک پرونده جنایی در این رابطه تشکیل شد./فارس

ارسال نظر