حماس: ما هیچ ارتباطی با حوادث رخ داده در مراکز توزیع کمک‌های بشردوستانه در غزه نداریم تماس نتانیاهو با ترامپ درباره ادامه عملیات نظامی در نوار غزه عملیات اعدام میدانی با شلیک گلوله در داخل بیمارستان ملی سویداء منابع عراقی: شمار زائران ایرانی اربعین به ۳ میلیون نفر رسید شنیده شدن صدای چندین انفجار در حماه سوریه بلومبرگ: مقامات اروپایی خواستار ملاقات با ترامپ پیش از دیدارش با پوتین هستند مخالفت اتحادیه عرب با اشغال غزه و درخواست آتش‌بس و تحریم اسرائیل  بیانیه مشترک ۵ کشور اروپایی در مخالفت با اشغال غزه عراقچی: معاون گروسی فردا به تهران می‌آید /برنامه‌ای برای بازدید وجود ندارد رئیس سازمان انرژی اتمی: حوزه سلامت و امنیت غذایی در اولویت ماست استاندار کربلا: ۲۲ عضو داعش که قصد حمله به شرکت‌کنندگان در مراسم پیاده‌روی اربعین را داشتند، بازداشت شدند امان میزبان نشست مشترک اردن، سوریه و آمریکا واکنش علی‌اف و زلنسکی به حملات روسیه به تاسیسات انرژی جمهوری آذربایجان در اوکراین نتانیاهو مدعی شد: اگر حماس خلع سلاح شود جنگ فردا تمام خواهد شد فرود اضطراری جنگنده اف- ۳۵ انگلیس در ژاپن

سوئد چشم انتظار چراغ سبز ترکیه برای پیوستن به ناتو

پایتخت ترکیه میزبان نشست مهم سه جانبه با حضور نمایندگان این کشور، سوئد و ناتو در زمینه پیوستن سوئد به این ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۵ - ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 11
کد خبر: ۱۸۸۷۵۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ نشست سه جانبه ترکیه، سوئد و ناتو روز سه‌شنبه در شهر «آنکارا» پایتخت ترکیه برای عضویت سوئد در ائتلاف ناتو برگزار می‌شود.

روزنامه «دیلی صباح» روز یکشنبه نوشت، سوئد امیدوار است که ترکیه با پیوستن این کشور به ناتو موافقت کند. مقامات ترکیه منتظر نتایج اصلاحیه قانون اساسی و لایحه ضد تروریسم سوئد هستند.

ناتو و سوئد بار‌ها تمایل خود را برای عضویت سوئد به عنوان عضو ناتو در نشست ماه آینده ناتو در «ویلنیوس» ابراز کردند و نشست روز سه‌شنبه گامی مهم برای رسیدن به این هدف است.

وزیر خارجه جدید ترکیه چهارشنبه گذشته در گفت وگوی تلفنی با همتای سوئدی خود اظهار داشت، سوئد باید برای جلب نظر آنکارا درخصوص پیوستن به ائتلاف ناتو «اقدامات مشخصی» انجام دهد.

وزیر امور خارجه ترکیه در گفتگو با همتای سوئدی خود تاکید کرد که سوئد باید گام‌های مشخصی بردارد تا ترکیه با پیوستن این کشور به ناتو موافقت کند. این وزارتخانه افزود که دو وزیر توافق کردند گفتگو‌های بیشتری انجام دهند (جزئیات بیشتر).

درخواست سوئد برای عضویت در ناتو در دستور کار سفر «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو به ترکیه در اوایل ماه جاری برای شرکت در مراسم تحلیف «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه قرار داشت. ترکیه تاکید می‌کند که سوئد باید به بند‌های توافقنامه امضا شده در «نشست مادرید» عمل کند.

ترکیه و مجارستان تنها کشور‌های عضو ناتو هستند که هنوز پیشنهاد سوئد را برای پیوستن به ائتلاف ناتو تصویب نکرده‌اند. طبق مفاد ناتو، موافقت همه اعضای این ائتلاف نظامی برای عضویت کشور‌های جدید در ناتو الزامی است.

سوئد جمعه گذشته در اقدامی جهت جلب رضایت ترکیه مردی را به تلاش برای اخاذی برای تامین مالی گروه تروریستی «پ‌ک‌ک» متهم کرد. این اولین بار است که فردی در سوئد به اتهام تامین مالی پ‌ک‌ک تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرد. / فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار