نتایج نظرسنجی اسکای اسپورتس: کریستیانو رونالدو؛ برترین بازیکن تاریخ فوتبال تصاویر / مطبوعات شنبه ۲۸ تیر ماه ۱۴۰۴ / از آش شور شام تا دیپلماسی برای تعویق ماشه سومین برد در کاپ آسیا/ صعود بسکتبال زنان به نیمه نهایی به عنوان صدرنشین قتل مادر به دست پسر در خرم‌دره/ دستگیری قاتل در کمتر از ۲۴ ساعتعکس تزئینی است وقوع زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۴.۷ ریشتر در منطقه امیریه شاهرود سه الهلالی در فهرست النصر! فواید یک میوه خوش طعم تابستانی / از بهبود بینایی تا کاهش التهاب حریق در مجتمع مسکونی ۶۰ واحدی در پاسدار گمنام/ سه خودرو در آتش سوخت آتش‌سوزی یک کارگاه مبل‌سازی در کرج مهار شد آخرین جزئیات از انفجار در قم و وضعیت مصدومان زلزله‌ای به بزرگی ۶.۹ ریشتر استان مالوکو اندونزی را لرزاند نقل و انتقالات لیگ بیست و پنجم / آرش رضاوند دو ساله به سپاهان پیوست قهرمان جام جهانی دیگر به سپاهان برنمی‌گردد تصاویر / صفحه نخست روزنامه‌های صبح دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ چلسی با غلبه بر پاری‌سن‌ژرمن قهرمان جام‌جهانی باشگاه‌ها شد

علت اوج‌گیری تالاسمی در شهرهای جنوبی چیست؟

رئیس انجمن تالاسمی ایران گفت: متاسفانه روند تولید نوزادان تالاسمی در استان خوزستان به مرز هشدار رسیده و دلیل این موضوع خطاهای آزمایشگاهی است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۵ - ۲۵ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 15
کد خبر: ۱۸۹۴۸۲

به گزارش راهبرد معاصر، یونس عرب رئیس انجمن تالاسمی ایران با اشاره به آمار بالای ثبت بیماران تالاسمی در استان‌های شمالی و جنوبی اظهار داشت: در استان‌های شمالی به دلیل تلاش‌های زیاد صورت گرفته توسط وزارت بهداشت و مردم ازدواج‌های فامیلی کاهش یافته است و از همین رو تولد نوزادان مبتلا به تالاسمی نیز روند نزولی داشته است.

 

وی با بیان اینکه در شهرهای جنوبی همچنان ازدواج‌های فامیلی زیاد است و آگاهی بخشی کافی در مورد بیماری تالاسمی وجود ندارد گفت: در این مناطق نیز در حال تلاش برای کنترل بیماری هستیم، در استان خوزستان مردم همکاری خوبی برای موضوع پیشگیری از ابتلا دارند و قبل از ازدواج به مراکز بهداشت مراجعه می‌کنند که اگر تشخیص داده شود که زوجین تالاسمی مینور هستند برای فرزندآوری تحت نظر پایگاه بهداشت قرار می‌گیرند یا اینکه بیماری آنها تشخیص داده نمی‌شوند و حاصل ازدواج آنها بیمار تالاسمی است.

 

عرب افزود: متاسفانه روند تولید نوزادان تالاسمی در استان خوزستان به مرز هشدار رسیده است و دلیل این موضوع خطای آزمایشگاهی است، آزمایشگاهی که در این منطقه کارهای آزمایشگاهی را انجام می‌دهد از دقت کافی برخوردار نیست و متاسفانه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز علی رغم هشدارهای انجمن تالاسمی زوجین را به این آزمایشگاه می‌فرستد که همین موضوع باعث افزایش تعداد بیماران شده است.

 

رئیس انجمن تالاسمی ایران ادامه داد: جلوی فعالیت این آزمایشگاه باید گرفته شود تا بررسی شود دلیل این خطاهای آزمایشگاهی چیست؟ از روی دیگر با توجه به تعداد زیاد بیماران در این منطقه وزارت بهداشت باید یک آزمایشگاه دولتی در این منطقه را تعیین کند تا متقاضیان به بخش دولتی مراجعه کنند و متحمل هزینه‌های سنگین نشوند.

 

وی ادامه داد: این آزمایشگاه به تعدادی از زوجین اعلام کرده است که سالم هستند و زوج در زمان تولید نوزاد متوجه شدند که نوزاد به بیماری تالاسمی مبتلا است از همین رو باید دانشگاه جندی شاپور اهواز و وزارت بهداشت به این موضوع ورود جدی کنند.

 

عرب افزود: در حال حاضر دولت سالانه یک میلیارد تومان برای بیمار تالاسمی هزینه می کند و تولد هز بیمار مبتلا به تالاسمی هزینه گزافی را برای دولت در پی دارد./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار