رایزنی تلفنی بلینکن با همتایانش از ژاپن و کره جنوبی-راهبرد معاصر

رایزنی تلفنی بلینکن با همتایانش از ژاپن و کره جنوبی

وزیر امور خارجه آمریکا در آستانه سفر به چین با وزرای امور خارجه ژاپن و کره جنوبی به صورت جداگانه گفتگوی تلفنی انجام داد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۵ - ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 18
کد خبر: ۱۸۹۸۴۶

به گزارش راهبرد معاصر، وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد، آنتونی بلینکن قبل از شروع سفرش به چین در روز یکشنبه با همتایان خود از ژاپن و کره جنوبی گفتگوی تلفنی جداگانه داشته است.

 

به نوشته پایگاه خبری «ساوث چاینا مورنینگ پست»، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا از روز یکشنبه سفرش به چین را که ابتدا برای ماه فوریه برنامه ریزی شده بود آغاز می‌کند. سفر بلینکن به چین، نخستین سفر وزیر خارجه آمریکا درپنج سال گذشته به این کشور محسوب می‌شود. او همچنین بلندپایه‌ترین مقام دولت بایدن خواهد بود که از زمان آغاز ریاست جمهوری او به چین سفر می‌کند.

 

وزارت امور خارجه آمریکا روز شنبه در بیانیه ای نوشت، بلینکن در گفتگوهای جداگانه با همتایانش از ژاپن و کره جنوبی قبل از سفرش به چین بر اهمیت «همکاری سه جانبه پایدار» تاکید کرد.

 

«متیو میلر»، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای گفت، بلینکن به «پارک جین»، همتایش از کره جنوبی نسبت به آنچه او «تعهد آهنین» آمریکا به دفاع از کره جنوبی خواند اطمینان داده است.

 

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: «وزرای امور خارجه آمریکا و کره جنوبی پرتاب های مداوم موشک‌های بالستیک توسط جمهوری دموکراتیک خلق کره (کره شمالی) را محکوم کرده و گفتند، چین باید با استفاده از نفوذش پیونگ یانگ را به ورود به دیپلماسی جدی و پایدار تشویق کند.»

 

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا همچنین گفت، بلینکن صحبت‌های مشابهی را در گفتگو با «هایاشی یوشیماسا»، وزیر امور خارجه ژاپن درباره به اصطلاح «تعهد آهنین» واشنگتن به دفاع از توکیو مطرح کرده و «پرتاب‌های غیرقانونی و ادامه دار موشک‌های بالستیک از سوی جمهوری دموکراتیک خلق کره به سمت دریای ژاپن را محکوم کرد.»

 

این سه کشور روز پنجشنبه در حین سفر «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی آمریکا به توکیو، بیانیه مشترکی صادر و در آن پرتاب دو موشک بالستیک کوتاه برد از سوی کره شمالی در همان روز را محکوم کردند. این پرتابهای موشکی پیونگ یانگ بعد از دادن هشدار درباره پاسخ «اجتناب ناپذیر» به تداوم مانورهای نظامی مشترک آمریکا و کره جنوبی انجام شد.

 

سال گذشته میلادی دولت ژاپن در اقدامی که از زمان تسلیم این کشور در جنگ جهانی دوم تا کنون بی سابقه بوده، از برنامه‌اش برای افزایش بودجه نظامی خود به سطح دو درصد تولید ناخالص داخلی تا سال 2027 خبر داده و همچنین ادعا کرد، چین «بزرگترین چالش راهبردی ایجاد شده تا کنون» برای ژاپن است.

 

بلینکن در گفتگو با وزیر خارجه کره جنوبی همچنین مدعی تعهد آمریکا به «مدیریت مسئولانه روابط با جمهوری خلق چین» شد.

 

سفر بلینکن به چین ابتدا قرار بود در ماه فوریه گذشته انجام شود اما بعد از جنجال آفرینی واشنگتن بر سر شناسایی و سرنگونی آنچه بالون جاسوسی چین وارد شده به حریم هوایی آمریکا خواند، به تعویق افتاد.

 

«جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا روز شنبه در گفتگو با خبرنگاران گفت،‌ امیدوار به دیدار با «شی جینپینگ»، رئیس جمهور چین «در عرض چند ماه آینده» برای مذاکره بر سر «اختلافات مشروع و همچنین نحوه کنار آمدن با یکدیگر» است./ فارس

ارسال نظر