به گزارش راهبرد معاصر؛ آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور صبح امروز در همایش روز صنعت و معدن طی سخنانی ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر اظهار داشت: پرداختن به موضوع صنعت و معدن در همه ایام سال باید مد نظر قرار بگیرد ولی این روز بهمنظور توجه خاص تمام مسئولان و دستاندرکاران در نظر گرفته شده است.
وی افزود: باید به مزیتهای ما در این حوزه و همچنین مشکلات و موانع و همچنین خواست فعالان عرصه معدن مورد توجه قرار بگیرد. سهم ایران در تجارت منطقه و جهانی از باب حوزه معدن داشته باشد که این مهم باید مورد دقت مسئولان مربوطه قرار بگیرد.
رئیسجمهور بیان کرد: در سال 1401 رشد خوبی در عرصه تولید داشتیم؛ صنعتگران تلاش خوبی انجام دادهاند و رشد سرمایهگذاری، ماشینآات تولیدی، تولید، اشتغال و نهایتا رشد اقتصادی در کشور در ششماه دومِ 1400 و پایان سال گذشته و آنچه در سال جاری دنبال میشود نشانگر این است که کشور بهسوی رشد اقتصادی و رشد تولید حرکت خوبی را آغاز کرده است. همچنین که این رشد فناوریپایه و دانشبنیان است. امروز صنعتگران به این رسیدهاند که رشد را باید با رشد علم و فناوری دنبال کنند.
رئیسی گفت: معتقدیم دانشگاه و صنعت و معدن باید در کنار یکدیگر باشند و این میتواند کار را دارای ارزش افزوده میکند. این ارتباط فراگیر نیاز است و منجر به رشد تولید و رشد اقتصادی خواهد شد.
وی بیان کرد: تأمین مالی از صنایع مهم تولید است و من بارها تأکید کرده و میکنم که گردش مالی برای یک صنعتکار ضرورت است و باید مورد حمایت قرار بگیرد. از دیگر مسائل، تشویقهای مالیاتی است و در سال 1402 برای تولید 5 درصد و برای امسال 7 درصد را در نظر گرفتیم. مالیات برای تنظیمگری است و اگر احیاناً مشکلی در صنعت ایجاد شود، باید از همین مالیات در اختیار صنعتگران قرار دهیم. نباید پرداخت مالیات فشاری بر صنعتگر باشد و منجر به توقف تولید او نشود.
رئیسجمهور اظهار داشت: در کشور با برخی ناتراضی مواجه هستیم؛ ما بنا نداریم که مشکلات را به بخشهای منتقل نقل کرده و برای همگان موانع و مشکلات را فقط بیان کنیم. ما دولت شدهایم تا این مشکلات را حل کنیم و ممکن است کسی بگوید این دولت است که باید این مشکلات را رفع کند؛ این سخن درستی است. به همکارانم گفتهام درباره مشکلات در دولت و جلسات صحبت کنید ولی در بیرون باید رفتار امیدآفرین داشته باشید.
رئیسی ادامه داد: هر کشوری مشکلات خود را دارد ولی نباید این مشکلات به بدنه جامعه منتقل شود که ناامیدی میآفریند؛ دولت مسئول حل این مشکلات است.
وی گفت: در آب، برق، نظام پولی ناتراضی داریم و این باید رفع شود. باید سهم انرژی خانگی از بخش خانگی جدا شود؛ هماکنون خود صنایع وارد تولید انرژی شدهاند تا بتوانند روی پای خود بایستند. باید بین وزارت نیرو و صمت و بهعبارتی دیگر بین صنعتگران و تولیدگران و بخش انرژی یک مدیریت شکل بگیرد. در استانها کار را با مدیریت پیش میبریم و ناتراضی وجود دارد ولی ما از راههای بسیاری مدیریت میکنیم.
رئیسجمهور تصریح کرد: کشور ما امکانات زیادی دارد و بعضی مشکلات را هم داریم که قابل حل است. برخی کمبودها را با مدیریتِ صحیح میتواند حل کرد و راه آن کار جهادی است. هیچ واحد تولیدی نباید بههیچعنوان متوقف شود و از تولید بکاهد؛ بلکه باید مشکل آنان حل شود. هیچ مسئلهای به تعبیر مقام معظم رهبری در کشور نیست الا اینکه راهحل دارد و راهحلش نیز در درون کشور است. ما حل مشکلات را از بیگانگان دنبال نمیکنیم؛ بله، از تجربیات استفاده میکنیم ولی کار را منوط به خارجیها نمیکنیم.
رئیسی عنوان کرد: ما نسخه دیگران را اجرا نمیکنیم بلکه نسخهها را بومیسازی میکنیم و بعد، آن را اجرا میکنیم. نسخهها باید توسط دانشگاهها و اهالی تجربه مورد مطالعه قرار بگیرد و بعد از بومیسازی، توان اجرا دارد.
وی تصریح کرد: در زمان ناتراضی انرژی، راهحل کاستن از تولید نیست بلکه باید مدیریت شود. در زمان، روزهای فعالیت، زمان تعطیلات، مصرف بهینه و غیره از جمله راهکارهای مدیریت در این زمینه است.
رئیسجمهور خاطر نشان کرد: تولید نقطه قدرت و قوت کشور است؛ نباید از قدرت کشور بکاهیم. قدرت تنها موشک نیست و اتفاقاً موشک نقطهی قدرت است و تولید هم نقطه قدرت است. کشورها به قدرت ایران نگاه دارند و نگاه رهبر معظم انقلاب به رشد تولید است. در دیدارهای دیپلماتیک میبینیم که نگاه کشورها به ما این است که کشوری قدرتمند در عرصه نظامی، هستهای، تولیدی، صنایع و غیره هستیم.
رئیسی با بیان اینکه باید نقاط قوت را تقویت و نقاط ضعف را کاهش داد، عنوان کرد: موارد متعددی از احیای واحدهای تولیدی در سراسر کشور داریم و این از افتخارات کشور است.
وی اظهار داشت: بعضی استانهای کشور را «بهشت معادن» میدانند؛ چقدر از این ظرفیتها نصیب کشور میشود؟ باید گفت سال 1401 سال بیرون آمدن معادن از رکود است و 2700 معدن از بلاتکلیفی در آمد و 300 معدن دیگر در حال مطالعه است. من دیروز کرمان بودم و در برخی مناطقی که محرومیت وجود دارد، معادن زیادی موجود است. بعضی قراردادها از دهههای گذشته عمل نشده و میتوان معادن را فعال کرد. مسائل و مشکلات هست ولی قابلیت حل دارد. از همین طریق میتوان اشتغال اهالی و بومی را به سرانجام رساند.
رئیسجمهور خاطر نشان کرد: کشور ما از نظر معادن ظرفیتهای زیادی دارد و باید بهنحوی فعال شوند که موانع از پیش پا برداشته و مورد استفاده قرار بگیرد.
رئیسی گفت: تجارت ما در 40 سال گذشته رکورددار شد و کشور علیرغم تهدیدها و تحریمها توانست 53 میلیارد دلار تجارت داشته باشد و این کف است و قابلیت افزایش دارد. ما بهترین محصولات را از نظر بسیاری از همسایگان، تولید میکنیم؛ در شانگهای به زیرساختهای آسیایی متصل شدیم و ارتباطات خوبی در سطح منطقه داریم که از ظرفیتهای کشور است؛ آمریکای لاتین، آفریقا، آسیا و بسیاری از کشورهای اروپایی بازار خوبی برای ما هستند. البته ممکن است چند کشور اروپایی نخواهند همکاری کنند، کار را با الباقی دنبال میکنیم. دنیا که فقط چهار کشور نیست و آمادگی داریم با همه کشورها فعالیت داشته باشیم و در مقابل کشورهایی که قصد دشمنی با ما دارند، ایستادگی و مقاومت میکنیم.
وی اظهار داشت: زمینه برای تولید و صادرات کاملاً فراهم است. بهعنوان مثال در سفر به اندونزی گفتیم که میتوانیم تجهیزات پزشکی ایرانی را صادر و بیمارستانهای آنان را از این محصولات تجهیز کنیم؛ برخی فکر کردند میخواهیم آنجا بیمارستان بسازیم و و از این سخن برداشت درستی نشد.
رئیسجمهور گفت: بسیاری از محصولات دانش بنیان ما در دنیا بازار دارد و باید سهم ما در اقتصاد منطقه و جهان افزایش یابد. ما 3700 کیلومتر ساحل داریم و باید اقتصاد دریا سهم بیشتری در اقتصاد ما داشته باشد.
رئیسی تصریح کرد: ارائه جدی ما در دولت، کمیسیون صنایع مجلس و دیگر دستاندرکاران این است که موانع تولید برداشته شود. رشد تولید و مهار تورم را در رکود دنبال نمیکنیم؛ البته این اتفاق در برخی سالها رخ داد. اتفاقاً مهار تورم باید از طریق رشد تولید صورت بگیرد؛ تمام همت دولت این است و این مهم قابل اجراست./ تسنیم