گرمای تابستان گذشته جان ۶۱ هزار اروپایی را گرفت-راهبرد معاصر
وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام همتی: از رونق گذشته در مناطق آزاد خبری نیست فرمانداری: مرز مهران بازگشایی می‌شود نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد ویتامین دی به درمان دیابت کمک می‌کند؟ پزشکیان: اینکه توانستیم یک بلوچ سنی را استاندار کنیم با نظر مقام معظم رهبری بود وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم صعود پرسپولیس به یک هشتم در غیاب ۶ ستاره اصلی | کُت تن لوکاس ژوائو است قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد تعرفه گاز برای پرمصرف‌ها افزایش یافت واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو سخنگوی سازمان هدفمندی: منایع یارانه هنوز تامین نشد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

گرمای تابستان گذشته جان ۶۱ هزار اروپایی را گرفت

تحقیقات جدید نشان داد که هزاران اروپایی به دلیل گرمای شدید هوا در تابستان گذشته جان خود را از دست دادند و این نشانگر شکست راهبرد کشور‌های این قاره در مقابله با گرماست.
تاریخ انتشار: ۰۱:۲۱ - ۲۰ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 11
کد خبر: ۱۹۳۷۹۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ بر اساس تحقیقات جدید بیش از ۶۱۰۰۰ نفر در تابستان گذشته در اروپا به دلیل موج گرمای شدید جان خود را از دست داده اند، آمارای که ناکارآمدی راهبرد‌های کشور‌های این قاره را نشان می‌دهد.

خبرگزاری «رویترز» روز دوشنبه در این باره نوشت، این داده‌ها نشان می‌دهد تلاش‌های کشور‌ها برای مقابله با موج گرما شکست خورده است.

مطالعه محققان موسسات بهداشتی اروپا نشان داد که بیش از ۶۱۶۰۰ نفر در ۳۵ کشور اروپایی از اواخر ماه مه تا اوایل سپتامبر ۲۰۲۲ در گرم‌ترین تابستان در این قاره در اثر گرما جان خود را از دست دادند. کشور‌های حوزه مدیترانه شامل یونان، ایتالیا، پرتغال و اسپانیا بالاترین میزان مرگ و میر را بر اساس شمار جمعیت داشتند.

«خوان بالستر» پروفسور «موسسه بهداشت جهانی بارسلونا» گفت: «دریای مدیترانه تحت تاثیر بیابان‌زایی قرار گرفته است، امواج گرما در تابستان به دلیل این شرایط خشک‌تر تقویت می‌شود.»

بر اساس این گزارش، در تابستان سال جاری نیز کشور‌های اروپایی در معرض آتش‌سوزی‌های شدید جنگلی و خشکسالی قرار گرفتند، پرتغال دمای ۴۷ درجه سانتی‌گراد را در ژوئیه ثبت کرد.

تغییرات اقلیمی باعث افزایش دما و امواج گرما شدیدتر و شدیدتر می‌شوند. گرمای شدید می‌تواند با ایجاد گرمازدگی یا تشدید بیماری‌های قلبی عروقی و تنفسی منجر به مرگ شود و افراد مسن در میان آسیب پذیرترین افراد قرار دارند.

فرانسه از جمله کشور‌هایی بود که سال ۲۰۰۳ برنامه‌های ملی را برای مقابله با دمای شدید در اروپا ارائه کرد. فرانسه تصمیم به راه اندازی سامانه هشدار اولیه و استفاده از خنک کننده بیشتر و فضا‌های سبز در شهر‌ها گرفت، اما محققان گفتند که آمار بالای مرگ و میر در سال گذشته نشان می‌دهد که این راهبرد‌ها ضعیف هستند و باید تقویت شوند.

«کلوئه بریمیکومب» اقیلم شناس در دانشگاه «گراتس» در اتریش گفت: «این نشانه‌ای برای آن کشورهاست که باید برنامه‌های خود را بررسی کنند و ببینند چه مواردی کارایی ندارند.»

وزارت بهداشت آلمان ماه گذشته ساز و کاری را برای راهنمایی مقامات محلی در تهیه برنامه‌های مقابله با موج گرما، مانند افزایش حفاظت از افراد بی‌خانمان یا اقداماتی مانند تامین آب آشامیدنی بیشتر در فضا‌های عمومی راه اندازی کرد.

«کارل لاوترباخ» وزیر بهداشت آلمان گفت: «شمار مرگ و میر‌ها هر سال در حال افزایش است. اگر برنامه‌ای داشته باشیم، نجات آن‌ها آسان است.»

چندی قبل نیز معاون کمیسیون اروپا از مرگ ۳۰۰ هزار نفر در قاره اروپا به دلیل آلودگی هوا و بیماری شمار بسیاری خبر داد.

«فرانس تیمرمنز» معاون کمیسیون اروپا گفت: «سالانه حدود ۳۰۰ هزار اروپایی در نتیجه آلودگی هوا پیش از موعد می‌میرند و بسیاری دیگر از بیماری‌های ریوی یا سرطان‌های ناشی از آلودگی رنج می‌برند» / فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار