ببینید/ هشدار دستگاه قضا به خریداران سکه و ارز: با احتیاط به این بازار‌ها وارد شوید سرمربی ذوب‌آهن لحظاتی بعد از دربی به بیمارستان منتقل شد آبگرمکن ۶ نفر را تا پای مرگ برد! نامه سازمان لیگ در پاسخ به استقلال؛ زمان دربی تغییر نمی‌کند تصادفات، دخانیات و استرس؛ ۳ تهدید جدی برای سلامت مردان ترکیب سپاهان و ذوب‌آهن برای دربی نصف‌جهان عوامل تأثیرگذار بر اختلالات تیروئید: تغذیه، سبک زندگی و پیشگیری اینتر رقم فروش طارمی را مشخص کرد نوشیدن چای یا سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار چه مزایایی دارد؟ ماتزاری به استقلال نزدیک شد واکنش سازمان انرژی اتمی به اظهارات گروسی مرکز آمار نرخ تورم در بهمن ماه را ۳۲ درصد اعلام کرد سردار معروفی: رزمایش پیامبر اعظم در سراسر کشور اجرا می‌شود پرداخت حقوق فرهنگیان با نرم‌افزار جدید دستمزد در آینده نزدیک پزشکیان: هوایی که تنفس می‌کنیم برازنده انسان‌ها نیست/ از اصلاح حمل‌ونقل عمومی در کشور حمایت می‌کنیم

راهکار‌های طب سنتی برای رفع گرمازدگی و عطش در روز‌های داغ تابستان

هوای گرم تابستان باعث بروز عطش و گرمازدگی و بروز اختلالاتی مانند سستی دستگاه گوارش می‌شود، اما طب سنتی ایرانی راهکار‌های ساده‌ای برای پیشگیری از بروز عطش و گرمازدگی در این فصل دارد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۴ - ۰۶ تير ۱۴۰۳ - 2024 June 26
کد خبر: ۲۴۷۲۱۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ گرمی پیوسته هوا در روز‌های تابستان به خصوص زمانی که با پیاده‌روی و فعالیت بدنی شدید مانند ورزش کردن همراه باشد می‌تواند منجر به بروز مشکلاتی در گرم مزاجان، خشک‌مزاجان و جوانان شود.
هوای گرم، باعث افزایش خون‌رسانی محیطی شده و منجر به گرم و قرمز شدن رنگ پوست می‌شود و باطن بدن رو به سردی می‌رود و از همین رو، قوه هاضمه و دستگاه گوارش دچار سستی و ضعف می‌شود. همچنین، گرمی قلب زیاد می‌شود و این گرمی از راه قلب به همه بدن سرایت می‌کند که موجب افزایش عطش می‌شود.

با توجه به گرم‌ترشدن هوا، عمل به برخی توصیه‌های طب سنتی و مصرف برخی خوراکی‌ها برای پیشگیری از گرمازدگی و بروز عطش، بسیار کمک‌کننده خواهد بود که در ادامه به آنها اشاره می‌شود:‌

نوشیدن شربت‌های سکنجبین، لیمو، آلبالو، خاکشیر، عرق کاسنی، عناب، تخم‌ریحان، بیدمشک با گلاب، بیدمشک با آب آلو
پرهیز از خوردن غذا‌های سنگین، شور، تند، شیرین، چای پررنگ و قهوه
محدود کردن مصرف گوشت قرمز
استفاده از آلو، رب انار، ماش، زرشک و کدو در غذا‌ها
مصرف ماست، دوغ کم نمک، کاهو و خیار
مصرف بیشتر سوپ جو، خوراک‌های دارای آلوبخارا، تمرهندی و زرشک
پرهیز از مصرف میوه‌های گرمسیری مانند خرما، موز و انبه
اجتناب از مصرف خوراکی‌های عطش‌آور مانند سیر و پیاز خام، بادمجان، کشک، ماکارونی، کنسرو‌ها و شیرینی‌ها
خودداری از مصرف بیش از حد خوراکی‌های ادرارآور مانند هندوانه و چای پررنگ؛ این خوراکی‌ها با افزایش دفع ادرار در طول روز منجر به از دست رفتن آب بدن و تشنگی بیشتر می‌شوند.

طب سنتی ایرانی همچنین برای پیشگیری از بروز تشنگی، عطش و گرمازدگی، توصیه‌های زیر را ارائه می‌کند:

اسپری کردن گلاب به سر و صورت در هنگام قرار گرفتن در محیط‌های گرم
پوشیدن لباس نخی و گشاد
پرهیز از پیاده‌روی در آفتاب شدید
مصرف مایعات کافی
استحمام با آب ولرم و شستن پا‌ها با آب خنک
بوییدن عطر‌ها و بو‌های خنک مانند گلاب، خیار، سیب، بنفشه و کافور
چرب کردن بینی و پیشانی با روغن گل سرخ یا بنفشه بادام هر دو ـ سه ساعت / بهداشت نیوز

مطالب مرتبط
ارسال نظر