مناقشه عراق و کویت بر سر مرز‌های دریایی-راهبرد معاصر
عملیات شهادت طلبانه در قلب تل‌آویو + واکنش گروه‌های مقاومت  مصر: در مرحله نخست ۳۳ زندانی اسرائیلی در مقابل ۱۸۹۰ اسیر فلسطین آزاد می‌شوند دبیر کل سازمان ملل: آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان همچنان پابرجاست، اما شکننده است سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق جزئیات آزادی اسرای عضو گروه‌های مبارز فلسطینی در مرحله اول پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم

مناقشه عراق و کویت بر سر مرز‌های دریایی

در ادامه مناقشه عراق و کویت بر سر مرز‌های دریایی، کمیسیون روابط خارجی پارلمان عراق از عملکرد وزارت خارجه این کشور انتقاد کرد و بی‌توجهی به حقوق دریایی را خیانت خواند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۸ - ۲۱ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 12
کد خبر: ۱۹۴۱۲۹

به گزارش راهبرد معاصر؛  «جبار الکنانی» نائب رئیس کمیسیون روابط خارجی در پارلمان عراق، امروز (چهارشنبه، ۱۲ جولای)، در خصوص اهمال و نادیده‌گرفتن حقوق دریایی کشورش در قبال کویت هشدار داد و این بی‌مبالاتی و اهمال در خصوص مرز‌های دریای عراق را خیانت به کشور توصیف کرد.

وی در یک گفت‌وگوی تلویزیونی تصریح کرد: کمیسیون روابط خارجی پارلمان، پرونده ترسیم مرز‌های کشور را به شدت پیگیری می‌کند و در همین راستا نیز، میزبان وزیر خارجه بود و با او مسئله ترسیم مرز‌های دریایی را مورد بررسی قرار داد».

الکنانی ادامه داد: «در این نشست ما به ضعف و عدم پیگیری پرونده تعیین مرز‌ها از سوی وزارت خارجه اشاره کردیم.. اهمال در خصوص حقوق دریایی عراق خیانت به این کشور است».

وی در ادامه با اشاره به یادداشت رسمی و اعتراضی عراق نزد سازمان ملل در خصوص جزیره مصنوعی ساخته شده توسط کویت، تاکید کرد: «علامت مرزی۱۶۲ حق مشروع عراق است که با تصمیمات ناعادلانه سازمان ملل سلب شده است».

هفتم آگوست ۲۰۱۹، دولت عراق در نامه‌ای به شورای امنیت علیه کویت شکایت کرده و آن را به ایجاد تغییرات جغرافیایی در مرز‌های دریایی دو کشور متهم و اعلام کرد: «دولت کویت در منطقه ساحلی بعد از علامت مرزی ۱۶۲ واقع در خور عبدالله با استفاده از تقویت منطقه کم عمق (فشت العیج) اقدام به تأسیس یکجانبه بندر کرده بدون آنکه عراق از آن آگاه باشد».

بغداد تاکید دارد که کویت با حمایت و تقویت منطقه ضحله و ایجاد یک بندر در آنجا بدون کسب موافقت عراق، سیاست تحمیل وضعیت و تعرض به مرز‌های دریایی عراق بعد از علامت مرزی ۱۶۲ در خور عبدالله را دنبال می‌کند که این رفتار کویت، نقض آشکار قوانین بین المللی و قانون دریا‌ها و تعدی به حاکمیت عراق است.

پس از پایان حمله عراق به کویت در سال ۱۹۹۱، سازمان ملل متحد نقش میانجیگر میان دو طرف را برعهده گرفت و سپس در سال ۱۹۹۳ مرز‌های زمینی بین این دو کشور را مشخص کرد، اما مرز‌های دریایی را مشخص نکرد. تعیین مرز‌های دریایی در شرایطی که عراق تنها ۵۸ کیلومتر خط ساحلی دارد، برای هر دو کشور از اهمیت زیادی برخوردار است و کمیته فنی مشترک دو طرف تاکنون شش نشست در این خصوص برگزار کرده است. / فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار