ژنرال آمریکایی: اقدامات ایران، حضور ما در خاورمیانه را ضروری می‌کند-راهبرد معاصر

ژنرال آمریکایی: اقدامات ایران، حضور ما در خاورمیانه را ضروری می‌کند

گزینه تصدی عالی‌‌ترین مقام نظامی آمریکا در جلسه استماع سنا ادعا کرد با توجه به اینکه ایران «خاورمیانه را بی ثبات می‌کند»، حفظ حضور نظامی واشنگتن در این منطقه ضروری است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۲ - ۲۱ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 12
کد خبر: ۱۹۴۱۱۷

به گزارش راهبرد معاصر، «چارلز براون» که برای تصدی عالی‌ترین مقام نظامی آمریکا به مجلس سنای این کشور معرفی شده، در یک جلسه علیه ایران موضع گرفته و گفته که حضور نظامی آمریکا در منطقه غرب آسیا باید ادامه یابد.

 

این ژنرال از طرف جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا برای جایگزینی ژنرال «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا تعیین و به مجلس سنا معرفی شده است و روز سه شنبه (دیروز) در جلسه استماع کمیته امور مسلح سنا حضور یافت.

 

یک سناتور آمریکایی از او سوال کرد: «با توجه به مسئولیت‌های رئیس (ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا)، آنطور که در قانون برشمرده شده است، آیا سوابق، تجربه و تخصص دارید که واجد شرایط شما برای خدمت به عنوان رئیس ستاد مشترک باشد؟

 

این نظامی سیاه پوست که سابقه فرماندهی نیروی هوایی آمریکا را دارد، در پاسخ به این سوال به موضعگیری علیه ایران، چین، روسیه، کره شمالی پرداخت و این کشورها را «چالش امنیت ملی» آمریکا توصیف کرد.

 

براون گفت: «در بیش از ۳۸ سال خدمت سربازی، افتخار رهبری و خدمت در معتبرترین نیروی هوایی جهان را داشته‌ام...در 14 سال گذشته و بیش از ۸ مسئولیت مختلف، من در موقعیت‌های رهبری بر پنج چالش‌ امنیت ملی متمرکز بوده‌ام: چین، روسیه، کره شمالی، ایران و افراط گرایان خشن».

 

نامزد تصدی عالی‌ترین منصب نظامی در آمریکا در بخش دیگری از این جلسه استماع در مجلس سنای آمریکا باز هم علیه ایران موضعگیری کرد.

 

او گفت: «در سنتکام، من همکاری با شرکای منطقه‌ای خود را در اولویت قرار خواهم داد که منجر به افزایش توانایی آنها برای بازدارندگی و دفاع در برابر تجاوزگری ایران شود».

 

یک سناتور آمریکایی از چارلز براون سوال کرد: «تا چه حد دستیابی به منافع امنیت ملی ایالات متحده در خاورمیانه مستلزم حضور مستمر نظامی ایالات متحده در منطقه است؟»

 

وی در جواب گفت: «راهبرد امنیت ملی آمریکا به وزارت (دفاع) دستور می‌دهد که "حضور نظامی ضروری آمریکا در منطقه را برای محافظت از ایالات متحده و متحدانمان در برابر حملات تروریستی و حفظ توازن قدرت منطقه ای مطلوب حفظ کند". خاستگاه و منشاء القاعده در شبه جزیره عرب و داعش، خاورمیانه هستند و هر دو مسئول حملات به ایالات متحده و متحدان ما هستند. ایران خاورمیانه را بی‌ثبات می‌کند و امنیت منطقه را از طریق نیروهای نیابتی خود و تمایل به دستیابی به سلاح اتمی تهدید می‌کند. ما باید سطح کافی از حضور نظامی ایالات متحده را برای کاهش تهدیدات علیه ایالات متحده، منافع ایالات متحده و کمک به ایجاد قابلیت امنیتی بومی شرکای منطقه‌ای خود حفظ کنیم».

 

یکی دیگر از سناتورهای آمریکایی علیه ایران موضعگیری کرد و با اتهام زنی علیه ایران نظر نامزد جانشینی مارک میلی رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا را جویا شد.

 

این قانونگذار کنگره پرسید: «ارزیابی شما از تهدید نظامی کنونی ایران چیست؟ ایران بزرگ‌ترین تهدید متعارف و غیرمتعارف ایالات متحده در منطقه است. قابلیت‌های نظامی اولیه آن موشک، نیروی دریایی و نیروهای غیرمتعارف است. ایران زرادخانه رو به رشدی از پهپادها را توسعه داده است که شامل پهپادهای تهاجمی می‌شود. ایران دارای بزرگترین زرادخانه موشک‌های زمین به زمین منطقه است که شامل موشک‌های بالستیک و کروز و لانچرهای متحرک می‌شود. برخی از این موشک‌ها تا ۲۰۰۰ کیلومتر بُرد دارند».

 

چارلز براون در جواب گفت: «نیروی دریایی ایران تنها قادر به انجام فهرست محدودی از عملیات است، اما نیروی دریایی برجسته خلیج عربی است و دارای قایق‌های کوچک و مین‌های دریایی است که آزادی حرکت دشمن در یک درگیری را پیچیده می‌کند. سپاه پاسداران ایران، ارتباط نیروی قدس با گروه‌های شیعه در سراسر منطقه که منافع ایران را پیش می‌برد. نیروهای نیابتی گزینه‌های غیر متعارفی را برای عملیات در لبنان، عراق، سوریه به ایران می‌دهند. (ایران) همچنین پیوندهای دیرینه‌ای با گروه‌های سُنی از جمله جهاد اسلامی فلسطین، حماس و طالبان دارد. نیروی رزمی زمینی ایران همچنان بر امنیت داخلی و دفاع ارضی تمرکز کرده و در عین حال تعداد محدودی به عراق و سوریهمستقر کرده است. رهبران نظامی ایران احتمالاً این را تشخیص می‌دهند که نمی‌توانند یک ارتش پیشرفته مدرن را شکست دهند اما آنها می‌توانند هزینه‌های قابل توجهی (به دشمن خود) تحمیل کنند».

 

یک عضو کمیته امور مسلح سنای آمریکا سوال کرد: «به نظر شما آیا در حال حاضر نیروها و توانمندی‌های ارتش آمریکا (در منطقه) برای بازدارندگی و در صورت لزوم پاسخگویی به تهدیدات ایران در خاورمیانه به اندازه کافی مستقر شده است؟»

 

براون اینطور پاسخ داد: «ستاد مشترک (نیروهای مسلح آمریکا) از طریق رویکرد "بازدارندگی یکپارچه" و روابط رو به رشد با متحدانمان و شرکا، وضعیت مناسب را برای بازدارندگی و پاسخگویی در برابر ایران حفظ می‌کند. قدرت ما در منطقه بر پایه مشارکت‌هایمان استوار است و آن را گسترش می‌دهیم».

 

اظهارات این نظامی آمریکایی در شرایطی مطرح شده که افکار عمومی کشورهای منطقه غرب آسیا با توجه به سابقه جنگ‌های واشنگتن در افغانستان و عراق و حضور اشغالگرانه آمریکایی‌ها در سوریه، خواستار خروج آمریکایی‌ها از این منطقه هستند./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده