به گزارش راهبرد معاصر؛ رئیس ستاد اربعین حسینی گفت: ثبت نام اربعین ۱۴۰۲ امسال از ساعت ۱۰ صبح سهشنبه سوم مردادماه جاری در سامانه "سماح" آغاز میشود.
یکصد و چهاردهمین نشست ستاد مرکزی اربعین روز دوشنبه با حضو استانداران استانهای ذیربط و نمایندگان دستگاههای عضو این ستاد، درسالن پیامبر اعظم (ص) وزارت کشور برگزار شد.
سید مجید میراحمدی رئیس ستاد مرکزی اربعین در پایان این نشست در جمع خبرنگاران گفت: ثبت نام زائران در سامانه سماح شرط لازم برای شروع عملیات سفر و دریافت خدمات مربوط به این رویداد مهم جهان اسلام است. ثبت نام از زائران برای مراسم اربعین امسال از ساعت 10 صبح سهشنبه سوم مردادماه جاری در سامانه "سماح" آغاز میشود.
وی با اشاره به اینکه بیمه زائران و تهیه گذرنامه زیارتی پس از ثبت نام در سامانه سماح انجام میشود، افزود: هزینه بیمه برای هر زائر در سفر اربعین امسال 35 هزار تومان در نظر گرفته شده و این در حالی است که خدماتدهی بین 40 تا 70 درصد افزایش یافته است.
رئیس ستاد اربعین با تاکید بر اینکه ستاد مرکزی اربعین در تلاش است تا سفری ارزان، آسان و امن را برای زائران اباعبدالله الحسین (ع) تدارک ببیند، اظهار کرد: امسال مذاکرات خوب و موثری با طرف عراقی به خصوص نخستوزیر و وزیر کشور عراق انجام شده است.
میراحمدی خاطرنشان کرد: براساس مذاکرات انجام شده با طرف عراقی، گیتهای خروجی در مرزها افزایش پیدا میکند و در اربعین امسال مرزهای خسروی و تمرچین بهصورت 24 ساعته به زایران خدمات دهی خواهند داشت.
وی از زائران اربعین حسینی بهخصوص هموطنان خواست برای سفری سهل و امن به تذکرات ستاد مرکزی اربعین توجه کنند و افزود: در سامانه سماح ظرفیت پذیرش مرزها به صورت روزانه مشخص میشود. بهعنوان مثال مرز مهران روزانه ظرفیت پذیرش 180 هزار نفر را دارد و ظرفیت بالاتر را پذیرش نخواهد کرد.
رئیس ستاد اربعین گفت: برای اینکه تراکم جمعیت به خصوص در شرایط گرمای شدید هوا، در مرزهای خروجی رخ ندهد، زائران با استفاده از امکانات سامانه سماح، مرزهای خلوتتر و زمان مناسب را انتخاب کنند.
میراحمدی با اشاره به اهتمام رئیسجمهور و وزیر کشور به ایجاد تسهیلات لازم برای زائران اربعین حسینی اظهارداشت: توجه به تامین زیرساختها در دستورکار ستاد مرکزی اربعین بوده است که برای جادههای منتهی به مرزها، مسئله حمل و نقل زائران و تامین خودروهای جمعی از جمله اتوبوس و بهرهگیری از تاکسیهای اینترنتی تصمیم مقتضی گرفته شده است.
وی با توجه به جمعیت میلیونی عاشقان زیارت در اربعین حسینی در زمان محدود، از مردم خواست تا برای استفاده از خودروهای شخصی برنامهریزی کنند.
رئیس ستاد اربعین گفت: برای این منظور در پایانههای مرزی امکانات لازم از جمله پارکینگهای مناسب تدارک دیده شده است.
میراحمدی در ادامه به فرهنگ اربعین اشاره کرد و از زائران خواست در مسیر سفر به پایانه های مرزی با خودرو شخصی، زائرانی را که نیاز دارند با نیت نذر اربعین جابجا کنند.
وی همچنین از هموطنان خواست زمان سفر به کشورعراق بهخصوص در شهر کربلا را کوتاه کنند و گفت: اقامت کوتاه در عراق بهخصوص کربلا باعث خواهد شد تا مدیریت سفر و خدماتدهی به زائران آسانتر و فراگیرتر انجام شود.
اتباع خارجی میتوانند از خاک ایران عبور کنند
رئیس ستاد مرکزی اربعین در ادامه به امکان سفر اتباع خارجی از طریق خاک جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: در مذاکراتی که با طرفهای عراقی و پاکستانی انجام شد دولت عراق پذیرفت زایران پاکستانی و افغانی پس از عبور از ایران از مرز " چزابه " وارد خاک عراق شوند.
میراحمدی با اشاره به اینکه پیش بینی میشود بیش از 100 هزار زائر پاکستانی امسال وارد ایران بشوند، اظهار کرد: با طرف عراقی در حال مذاکره هستیم تا مرز شلمچه نیز برای ورود اتباع خارجی از جمله پاکستانی و افغانی تعیین شود.
وی همچنین به موضوع تامین ارز برای زایران اشاره کرد و گفت : بانک مرکزی پیشبینیهای لازم را داشته و این موضوع در ستاد مرکزی اربعین نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
رئیس ستاد اربعین افزود: بانک مرکزی میزان و شیوه ارائه ارز به زائران را اعلام خواهد کرد اما شرط دریافت آن ثبت نام زائران در سامانه سماح خواهد بود.
میراحمدی با اشاره به اینکه مذاکراتی با طرف عراقی در مورد افزایش خدماتدهی موکبداران انجام و به نتیجه رسیده گفت: موکبداران میتوانند برای اربعین امسال از 20 محرم برای استقرار اقدام کنند.
وی افزود: تا 15 ماه صفر از تمامی مرزها امکان عبور مواکب وجود دارد اما پس از آن، تنها مرز سومار پذیرای موکبداران خواهد بود، افزود: زمان خروج از عراق 15 صفر است و برای اینکه تراکم کمتری در مرز باشد با طرف عراقی در حال گفتوگو برای ایجاد خروجی و ورودی جدید در این رابطه هستیم.
بر پایه این گزارش، دریکصدوچهاردهمین جلسه ستاد مرکزی اربعین از شعار این آیین جهانی با عنوان " حیاتنا الحسین " رونمایی شد. این شعار براساس روح نهضت رهاییبخش عاشورا تعیین شده است. مکتب حسینی تجلی صحنه مهروزی و مبارزه با ظلم و ستم است.
سخنگوی پلیس گفت: صدور گذرنامه زیارتی با یک هشتم قیمت و درکمترین زمان ممکن برای ایام محرم و سفر در دستور کار پلیس قرار گرفت.
سردار منتظر المهدی، سخنگوی پلیس اعلام کرد: صدور گذرنامه زیارتی با یک هشتم قیمت و در کمترین زمان ممکن برای ایام محرم و سفر در دستور کار پلیس قرار گرفت مشاهدات عینی و بررسی سوابق سنوات قبل، حکایت از آن دارد که امسال نیز خیل عاشقان حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) در راهپیمایی اربعین حضور چشمگیر داشته باشند.
وی افزود: با رایزنی و مذاکرات به عمل آمده فیمابین وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران و دولت عراق و تفاهم صورت گرفته با پلیس مقرر گردید، گذرنامه زیارتی برای متقاضیان عتبات عالیات صادر شود.
این گذرنامه صرفا برای مسافرت زیارتی به کشور عراق قابل استفاده می باشد.
افرادی که گذرنامه معتبر داشته باشند امکان دریافت گذرنامه زیارتی ندارند.
این گذرنامه فقط برای یک نفر (فردی که با کدملی خود وارد سامانه شده است) صادر می شود و افراد در همه سنین می توانند پس از ثبت نام در سامانه با نام کاربری خود وارد شوند و درخواست گذر زیارتی ثبت نمایند.
تصویر موافقت رسمی همسر برای بانوان دارای همسر.
تصویر گواهی فوت یا طلاق نامه برای بانوانی که همسر آنها فوت شده یا طلاق گرفته اند. آن دسته از بانوان متاهل که به دلیل عدم دسترسی به همسر(مفقودالاثر یا غیرقابل دسترس بودن) قادر به اخذ رضایت نمی باشند صرفا با ارائه نامه از مرجع قضایی(دادستانی محل سکونت) می توانند درخصوص تقاضای اخذ گذرنامه زیارتی اقدام نمایند.
تصویر موافقت رسمی ولی یا قیم برای متقاضیان کمتر از ۱۸ سال (متقاضیان زیر ۱۸ سال درصورت فوت ولی و عدم دسترسی به جد پدری و مشخص نشدن قیم یا ولی قهری با ارائه مجوز از مرجع قضایی(دادستانی محل سکونت) می توانند درخصوص تقاضای اخذ گذرنامه زیارتی اقدام نمایند.
درصورتی که در سامانه عکس وجود نداشته باشد بارگذاری عکس رنگی زمینه سفید ۴*۶ (تمام رخ، بدون عینک، بدون کلاه و کروات، از تاریخ گرفتن آن بیش از یک سال سپری نشده باشد، درمورد دوشیزگان بالای شش سال با رعایت کامل حجاب اسلامی)
کارکنان شاغل در نیروهای مسلح امکان ثبت درخواست گذرنامه زیارتی به صورت اینترنتی ندارند و باید به مراکز پلیس مهاجرت و گذرنامه شهر خود مراجعه نمایند.
به منظور ثبت درخواست صدور گذرنامه زیارتی لازم است اطلاعات آدرس، محل صدور و محل تولد شما در سامانه وجود داشته باشد. درصورتی که اطلاعات محل تولد یا محل صدور وجود ندارد در صفحه اطلاعات فردی آنها را وارد کنید و درصورت عدم وجود آدرس، آدرس خود را در سامانه ثبت نمایید.
اعتبار این گذرنامههای زیارتی، مانند دیگر گذرنامهها ۵ سال بوده و صرفاً برای سفر به عتبات عالیات در ماههای محرم و صفر است، هر چند که رایزنیهای لازم با طرفِ عراقی، برای استفاده در سایر ایامِ سال نیز در دستور کار قرار دارد.
سخنگوی فراجا گفت: هزینه صدور گذرنامه حدود ۵۰ هزار تومان برآورد شده است که در مقایسه با گذرنامه عادی خیلی ارزانتر و حدود یک هشتم قیمت است.
سردار منتظرالمهدی خاطر نشان کرد: این گذرنامه زیارتی از زمان درخواست تا تحویل بین ۳ تا ۵ روز کاری به دست متقاضیان درب منزل خواهد رسید؛
فرایند ثبت و درخواست گذرنامه زیارتی صرفاً از طریق اپلیکیشن پلیس من انجام میشود و برای آن دسته از عزیزانی که امکان استفاده از اپلیکیشن برایشان دشوار است میتوانند با مراجعه به دفاتر اداره مهاجرت و گذرنامه در مراکز استانها (نه دفاتر پلیس +۱۰) درسراسر کشور درخواست خودشان را ثبت و ارسال کنند.
وی اعلام کرد: اتباع خارجی مقیم ایران باید با مراجعه به دفاتر کفالت در سراسر کشور، درخواست خود را برای صدور مدرک مسافرتیِ زیارت عتبات عالیات ثبت کنند و طبق روال و در اسرع وقت برای آنها نیز مدرک مسافرتی مربوطه صادر و تحویل خواهد شد؛ در این خصوص نیز مرز چذابه برای تردد اتباع بیگانه مقیم ایران در نظر گرفته شده است.
سخنگوی فراجا گفت: پلیس از بهمن ماه سال گذشته بالغ بر ۴۰۰ هزار گذرنامه برای متقاضیانی که در سالهای گذشته برگه تردد زیارتی دریافت و موفق نشده بودند گذرنامه دریافت کنند گذرنامه بین المللی صادر و به درب منزل آنها ارسال کرده است.