هشدار جدی نیروی دریای سپاه درباره تردد شناور‌ها در تنگه هرمز / فقط عبور از این مسیر‌ها مجاز است سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود

رایزنی همزمان عربستان با چند کشور برای ساخت نیروگاه هسته‌ای

رایزنی همزمان عربستان با چند کشور برای ساخت نیروگاه هسته‌ای عربستان به موازات رایزنی‌ با آمریکا درباره برنامه هسته‌ای خود، در حال بررسی توسل به چین، روسیه و فرانسه برای ساخت نیروگاه هسته‌ای است؛ این خبر را روزنامه «فایننشال تایمز» منتشر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۹ - ۰۵ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 27
کد خبر: ۲۰۱۵۸۱

به گزارش راهبرد معاصر، در شرایطی که گمانه‌زنی‌های رسانه‌های غربی و صهیونیستی درباره مذاکرات آمریکا با عربستان سعودی درباره عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی ادامه دارد، احتمال توسل ریاض به پکن، مسکو و پاریس برای برنامه هسته‌ای خبرساز شده است.

 

«فایننشال تایمز» به نقل از منابع مطلع خبر داد که عربستان سعودی در حال بررسی پیشنهادات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای از سوی کشورهایی از جمله چین، فرانسه و روسیه است.

 

به روایت این روزنامه انگلیسی، عربستان سعودی با بررسی احتمال توسل به این کشورها برای ساخت نیروگاه هسته‌ای، به دنبال تحت تأثیر قرار دادن آمریکا برای انعقاد یک پیمان امنیتی حساس بین ریاض و واشنگتن است.

 

این روزنامه نوشت: «این پادشاهی که بزرگترین صادرکننده نفت جهان است، مدت‌هاست که به دنبال توانمندی هسته‌ای غیرنظامی خود بوده و کمک ایالات متحده به این برنامه را به یکی از خواسته‌های کلیدی در توافق بالقوه جهت عادی‌سازی روابط با اسرائیل تبدیل کرده است».

 

فایننشال تایمز ادامه داد: «پیشرفت در روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی یک پیروزی دیپلماتیک بزرگ برای دولت رئیس‌جمهور جو بایدن است که آن را به عنوان یک اولویت توصیف کرده است اما واشنگتن با درخواست عربستان سعودی مبنی بر اینکه محدودیتی برای غنی‌سازی اورانیوم وجود نداشته باشد، مخالفت کرده است».

 

منابع آگاه به این روزنامه گفتند: «با اصرار ایالات متحده برای محدود کردن استفاده از این فناوری(غنی سازی اورانیوم)، عربستان سعودی در حال بررسی پیشنهادهای جایگزین برای توسعه تاسیسات هسته‌ای از کشورهایی مانند چین، روسیه و فرانسه است».


به گفته یک فرد مطلع، «عربستان سعودی بر اساس بهترین پیشنهاد تصمیم خود را (برای ساخت نیروگاه هسته‌ای) خواهد گرفت».

 

یکی دیگر از منابع مطلع به فایننشال تایمز خبر داد، «در حالی که عربستان سعودی آمریکا را ترجیح می‌دهد چرا که از فناوری بهتری برخوردار است و در حال حاضر، شریک نزدیک عربستان سعودی است (اما) محدودیت‌های واشنگتن درباره غنی سازی اورانیوم، احتمال همکاری را از بین می‌برد».

 

به روایت این روزنامه انگلیسی، رژیم صهیونیستی که در حال فشار برای توافق دیپلماتیک با عربستان سعودی است، هم مراقب برنامه هسته‌ای آن است. البته مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی و سران اپوزیسیون به طور جدی با این موضوع مخالفت‌ و استدلال می‌کنند که انتقال فناوری غنی سازی اورانیوم می‌تواند به گسترش بیشتر تسلیحات اتمی در منطقه منجر شود.

 

البته «ران درمر» وزیر امور استراتژیک رژیم صهیونیستی اوایل ماه جاری پیشنهاد کرد که اگر آمریکا از کمک خودداری کند، عربستان سعودی می‌تواند به چین یا دیگر کشورها متوسل شود. روسیه نیز برای برنامه هسته‌ای عربستان سعودی پیشنهادی را اعلام کرده است.

 

به نوشته فایننشال تایمز، انتظار می رود که برخی کشورها شامل چین و روسیه شرایط عربستان سعودی در مورد غنی سازی داخلی را بپذیرند در حالی که کره جنوبی که از فناوری ایالات متحده استفاده می‌کند باید در چارچوب محدودیت‌های صادرات ایالات متحده کار کند.

 

چندین سال است که فرآیند یافتن ارائه‌دهنده فناوری هسته‌ای به عربستان سعودی در حال انجام است. شرکت‌هایی از قبیل شرکت دولتی «ای‌دی‌اف» فرانسه و «کپکو» کره جنوبی در ابتدا همراه با یک پیشنهاد از چین در سال 2018 در فهرست نهایی قرار گرفتند. رایزنی‌ها از آن زمان ادامه یافته است.

 

در بخشی از گزارش فایننشال تایمز بعد از اشاره به میانجیگری چین برای عادی سازی روابط عربستان سعودی و ایران آمده است: «پادشاهی (عربستان سعودی) همچنان به شدت به کمک‌های امنیتی ایالات متحده اتکا دارد و از واشنگتن می‌خواهد که با یک پیمان دفاعی موافقت کند. چنین پیمان و توافقی، همراه با همکاری هسته‌ای با شرایط مد نظر عربستان سعودی، با مخالفت برخی از قانونگذاران آمریکایی مواجه خواهد شد»./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار