رزمایش دریایی مشترک چین و عربستان سعودی-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

رزمایش دریایی مشترک چین و عربستان سعودی

سخنگوی وزارت دفاع چین از برگزاری دومین رزمایش دریایی با عربستان سعودی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۰ - ۰۶ مهر ۱۴۰۲ - 2023 September 28
کد خبر: ۲۰۶۰۸۹

به گزارش راهبرد معاصر، «وو قیان» سخنگوی وزارت دفاع چین امروز (پنج شنبه) در خلال کنفران خبری هفتگی خود از رزمایش دریایی مشترک با عربستان سعودی در ماه اکتبر (ماه آتی میلادی) خبر داد.

 

به نوشته وبگاه العربی الجدید، به گفته این مقام چینی، رزمایش مذکور با نام «شمشیر آبی ۲۰۲۳» در آب‌های استان گوانگ‌دونگ برگزار خواهد شد. رزمایشی که برای دومین بار میان نیروی دریایی دو کشور انجام می‌گیرد. رزمایش پیشین در سال ۲۰۱۹ برگزار شد.

 

سخنگوی وزارت دفاع چین در ادامه گفت: «این رزمایش مشترک بر مبارزه با تروریسم در خارج از کشور، آموزش تاکتیک‌های تک تیراندازی، هدایت قایق‌ها، فرود بالگرد و عملیات نجات مشترک متمرکز خواهد بود».

 

به گفته وو قیان، چین و عربستان سعودی در تلاش برای تعمیق همکاری‌های ارتش دو کشور و بهبود سطح تمرین‌ها هستند.

 

به نوشته العربی الجدید، این رزمایش در حالی برگزار می‌شود که چین تلاش دارد روابط خود را با ریاض گسترش داده و نقش سازنده‌ای برای تثبیت صلح در غرب آسیا بازی کند که بارزترین آن را می‌توان در میانجیگری میان ایران و عربستان سعودی و از سرگیری روابط دو کشور مشاهده کرد.

 

شی جین پینگ، رئیس‌جمهر چین نیز در اواخر سال ۲۰۲۰ در سفری تاریخی وارد ریاض شد و همه رهبران کشورهای عربی برای دیدار با او راهی عربستان شدند. در آن سفر قراردادهایی به ارزش میلیاردها دلار میان پکن و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس امضا شد./ فارس

ارسال نظر