تکاپوی آمریکا برای بازگرداندن عناصر گروهک تروریستی منافقین به عراق-راهبرد معاصر

تکاپوی آمریکا برای بازگرداندن عناصر گروهک تروریستی منافقین به عراق

آمریکا تلاش می‌کند پس از خروج از سوریه، با انتقال عناصر تروریستی گروهک منافقین و تسلیح و آموزش آنان، ثبات ایران و منطقه غرب آسیا را بر هم بزند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۹ - ۱۶ دی ۱۳۹۷ - 2019 January 06
کد خبر: ۲۱۰۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ گروهک منافقین در سال 1965 برای مبارزه با رژیم شاه تأسیس شد، اما توفیق چندانی در این کار نیافت. رهبران و اعضای آن دستگیر و زندانی و برخی از آنها اعدام شدند. در این میان، افکار چپ گرایانه در میان عناصر گروهک منافقین راه یافت و به سازمانی با ترکیبی از اعتقادات اسلامی و کمونیستی تبدیل شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال 1979، این گروهک با همراهی برخی جریان‌ها و شخصیت‌های ضد انقلاب در صدد در دست گرفتن حکومت برآمد و وقتی با مخالفت مردم و رهبران انقلاب روبرو شد، دست به ترور گستردۀ آنان زد. تاکنون حدود 17 هزار تن از مسئولان و مردم در نقاط مختلف ایران قربانی ترورهای وحشیانه گروهک منافقین شده‌اند. این گروهک تروریستی همچنین در زمان حملۀ ارتش صدام به ایران، به همکاری با وی پرداخت و نه تنها در سرکوب مردم عراق به وی یاری داد، بلکه در کشتار مردم ایران نیز کمک‌های مؤثری به وی نمود. اما سرانجام زمانی که صدام به آنها نیاز نداشت، اعضای گروهک منافقین را عملاً در یک اردوگاه محبوس کرد. این گروهک جنایتکار در سال‌های پس از مرگ صدام، با وجود پشتیبانی آمریکا و دیگر کشورهای غربی، به گروهکی از کار افتاده و در محاصره مردم عراق تبدیل شد.

 

اعضای این گروهک تروریستی از سال 2012 پس از انتقال از کمپ اشرف به بغداد، در اردوگاه لیبرتی مستقر شدند که یک پایگاه نظامی آمریکایی به شمار می‌آمد. اما مردم و رهبران عراق به رغم حمایت غرب و آمریکا از این گروهک تروریستی، سرانجام با پافشاری، موفق به اخراج منافقین از خاک کشورشان شدند. در سال 2016 عناصر گروهک منافقین به کشورهای اروپایی به ویژه آلبانی منتقل شدند. در همین راستا دفتر حیدرالعبادی، نخست وزیر سابق عراق در بیانیه‌ای، با اعلام بسته شدن پرونده منافقین به طور کامل در عراق، آن را به مثابه «پایان آخرین مرحله از فصل‌های پرونده‌های مرتبط با رنج‌های ملت عراق از جنگ و سرکوب» دانست.

 

حسن دانائی‌فر سفیر سابق ایران در عراق نیز در اظهارات خود در ماه اوت ۲۰۱۶ اعلام کرد دولت عراق با همکاری سازمان ملل ۶۵ درصد از عناصر گروهک منافقین را از خاک خود بیرون رانده است و عناصر باقی مانده این گروهک در طول ۴۵ روز خاک عراق را ترک خواهند کرد.

 

سناتور جان مک کین، رئیس وقت کمیته نیروهای مسلح مجلس سنای آمریکا نیز در واکنش به انتقال آخرین اعضای گروهک منافقین از کمپ لیبرتی بیانیه‌ای منتشر کرد و ضمن استقبال از این رویداد از دولت‌های عراق و آلبانی برای همکاری‌های‌شان در این زمینه تشکر و قدردانی کرد. همچنین اد رویس، رئیس کمیته روابط خارجی وقت مجلس نمایندگان آمریکا با انتشار بیانیه‌ای خوشحالی خود را از انتقال عناصر گروهک منافقین از عراق اعلام کرد و گفت که امنیت ساکنان کمپ لیبرتی همواره یکی از نگرانی‌های اصلی واشنگتن بوده است.

 

با این حال اخیرا برخی از رسانه های عراق اخبار و گزارش های متعددی پیرامون آموزش عناصر گروهک تروریستی منافقین در پایگاه‌های نظامی آمریکا در کردستان عراق منتشر کرده اند. خبرگزاری الغدیر روز شنبه 15 دی ماه اعلام کرد نیروهای آمریکایی اخیرا برخی عناصر منافقین را به پایگاه های نظامی خود در کردستان عراق منتقل کرده و در آنجا آنها را آموزش داده و تسلیح می کند.

 

بسیاری از کارشناسان امور امنیتی عراق از دولت خود خواسته اند با بازگشت منافقین به عراق مخالفت کند؛ ضمن این که آنها به دلیل ارتکاب جنایت علیه شهروندان عراقی در دوره نظام دیکتاتوری صدام، تحت تعقیب نهاد قضایی عراق قرار دارند.

 

محمد البلداوی، نماینده‌ ائتلاف «البناء» (سازندگی) در پارلمان عراق، روز شنبه 15 دی ماه گفت: «آمریکا عناصری از گروهک تروریستی منافقین را همزمان با خروج آمریکا از سوریه به عراق بازگردانده و مقرهای نیروهای آمریکایی در شمال عراق میزبان و در حال آموزش آنان است.»

 

حافظ آل بشاره کارشناس امور سیاسی عراقی نیز به وبگاه خبری المعلومه گفت: «نشانه‌هایی حاکی از آن است که دونالد ترامپ تصمیم خروج از سوریه را اجرا نمی‌کند مگر بعد از آنکه نیروهایش وضعیتی خاص در عراق پیدا کنند به طوری که بتوانند در امور سوریه و ایران دخالت کنند.» به گفته این کارشناس عراقی، آمریکا تلاش می‌کند ایران و سوریه را از خاک عراق هدف بگیرد. ترامپ گروهک تروریستی منافقین را آورده که بتواند از خاک عراق علیه ایران عملیات کند. او با اشاره به حضور نیروهای آمریکایی در پایگاه عین‌الاسد در استان الانبار در غرب عراق و همچنین در پایگاه‌های کردستان، تأکید کرد که آمریکا ده‌ها عنصر از گروهک تروریستی منافقین را به عراق آورده و در حال آماده‌سازی آنان برای اجرای حملاتی در ایران است. آل بشاره یادآوری کرد که در صورت خروج نیروهای آمریکایی از سوریه، آنها به خاک عراق منتقل می‌شوند و دولت و پارلمان باید علیه این اقدام ترامپ که می‌خواهد بدون اطلاع بغداد آن را انجام دهد، موضع بگیرند.

 

در حقیقت آمریکا تلاش می‌کند پس از خروجش از سوریه، ثبات ایران و ثبات منطقه غرب آسیا را بر هم بزند. اردوگاه‌های ارتش آمریکا میزبان عناصری از گروهک تروریستی منافقین است که اکنون در حال تسلیح و آموزش آنان برای هدایت یک توطئه است.

 

آمریکا همواره از اقدامات گروهک تروریستی منافقین حمایت کرده است. جان بولتون، مشاور امنیت ملی و رودی جولیانی، وکیل ترامپ از برجسته ترین افراد تیم ترامپ هستند که در نشست ها و سخنرانی های این گروهک تروریستی شرکت کرده اند و این گروهک را جایگزینی برای نظام کنونی ایران می‌دانند.

 

«رابرت دیوید استیل» افسر پیشین اطلاعاتی سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) در خصوص علت حمایت گسترده دولت ترامپ از گروهک تروریستی منافقین گفت: «ریشه سیاست‌های اشتباه آمریکا در خصوص گروهک منافقین به صهیونیست‌ها باز می‌گردد.»

 

این در حالی است که بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان غربی معتقدند سیاست آمریکا در قبال گروهک منافقین شکست خورده است. در همین راستا پروفسور «پل پیلار» رئیس سابق بخش تحلیل عملیات سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و از اساتید دانشگاه «جرج تاون» اخیرا در یادداشتی با عنوان «مجاهدین خلق (منافقین) و سیاست شکست خورده آمریکا در قبال ایران» در سایت لوب لاگ آمریکا نوشت: «در میان بسیاری از سیاست‌های نادرست دولت دونالد ترامپ در قبال ایران، یکی از واضح ترین آنها خاطرخواهی گروهک منافقین است.»

 

 

ارسال نظر