تاکید پوتین بر اهمیت صلح، ثبات و امنیت در منطقه اوراسیا-راهبرد معاصر

تاکید پوتین بر اهمیت صلح، ثبات و امنیت در منطقه اوراسیا

رئیس جمهور روسیه در آستانه سفر به قزاقستان، در مصاحبه‌ای بر نقش سازنده سازمان همکاری شانگهای و جامعه کشورهای مشترک المنافع در تقویت امنیت و ثبات در منطقه، توسعه همکاری‌های مختلف، توجه به منافع متقابل، برابری و احترام به تنوع فرهنگی تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۵ - ۱۷ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 08
کد خبر: ۲۱۲۵۸۷

به گزارش راهبرد معاصر، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه امروز، چهارشنبه، در آستانه سفر خود به جمهوری قزاقستان (پنج شنبه/9 نوامبر) در مصاحبه‌ای اختصاصی با روزنامه دولتی«قزاقستانسکایا پراودا» درباره روابط مسکو و آستانه، دستور کار دوجانبه و مسائل مربوط به منطقه اوراسیا صحبت کرد، ضمن اینکه در این مصاحبه موضوعات مربوط به اوکراین، ایالات متحده و مشکلات خاورمیانه مطرح نشد.

 

پوتین انتظارات خاص روسیه از سازمان همکاری شانگهای را نام برد

رئیس جمهور روسیه در این مصاحبه که متن آن در وب سایت رسمی کرملین منتشر شده، گفت که این کشور انتظارات خاصی از سازمان همکاری شانگهای دارد که دارای توان بالقوه قدرتمندی است و برخلاف ساختارهای بلوکی کشورهای غربی وجود آن برای منطقه مفید است.

 

ولادیمیر پوتین گفت: ما انتظارات ویژه‌ای از سازمان همکاری شانگهای داریم که در حال حاضر 26 کشور در آن مشارکت دارند، زیرا این ساختار دارای پتانسیل ترکیبی قدرتمند سیاسی و اقتصادی است، محدوده جغرافیایی آن از جنوب و جنوب شرق آسیا تا خاورمیانه و اروپا را شامل می‌شود. جذابیت سازمان همکاری شانگهای در تمرکز آن بر ایجاد و همکاری های متنوع، توجه به منافع متقابل، برابری، باز بودن و احترام به تنوع فرهنگی و تمدنی کشورها است.

 

به عقیده وی، این ویژگی‌ها سازمان همکاری شانگهای را از "ساختارهای بلوکی باریک با ترکیب محدود و انتخابی شرکت کنندگان" که توسط غرب ترویج می شود متمایز می‌کند.

 

پوتین جامعه مشترک المنافع را عنصر جدایی ناپذیر حفظ صلح و ثبات منطقه خواند

رئیس جمهور روسیه در مصاحبه با روزنامه قزاقستانسکایا پراودا، جامعه کشورهای مستقل مشترک المنافع (CIS) را عنصری جدایی ناپذیر در حفظ صلح و ثبات در منطقه اوراسیا نامید. وی توضیح داد: «یکی دیگر از قالب‌های مفید منطقه‌ای ما - جامعه کشورهای مستقل مشترک المنافع کشورهای مستقل است که به عقیده ما، یک عنصر جدایی‌ناپذیر برای حفظ صلح و ثبات در فضای وسیع اوراسیا است. از اول ژانویه سال 2024، روسیه ریاست این جامعه را بر عهده خواهد داشت. اولویت‌های اصلی ما شامل تعمیق تعاملات اقتصادی، گسترش روابط فرهنگی و انسانی، توسعه تماس‌ها در حوزه امنیتی و انتظامی و اتصال فرآیندهای همگرایی اوراسیا است.

 

پوتین افزود، اقدامات برخی از کشورها مستقیماً با هدف تضعیف قدرت مشروع، ارزش های سنتی و ثبات اجتماعی در کشورهای جامعه مشترک المنافع است. به گفته وی، تهدیدات تروریسم و ​​جنایات سازمان یافته و همچنین قاچاق مواد مخدر، مهاجرت غیرقانونی، افراط گرایی و خطرات در حوزه‌های اطلاعاتی، اقتصادی و سایر مسائل امنیتی برای کشورهای مشترک المنافع، تهدیداتی مشترک هستند.

 

رهبر روسیه در عین حال یادآور شد که نقش کلیدی در زمینه ثبات اقتصادی به اتحادیه اقتصادی اوراسیا تعلق دارد. وی افزود: در شرایط سخت ژئوپلیتیک کنونی، تاکید بر تضمین حاکمیت تکنولوژیکی، ایجاد زیرساخت مالی مستقل و افزایش سهم ارزهای ملی در پرداخت‌های متقابل است.

 

تاکید پوتین بر اهمیت زیاد حفظ اکوسیستم دریای خزر

ولادیمیر پوتین همچنین یادآور شد که روسیه و قزاقستان در نظر دارند همکاری‌های خود در زمینه کشتی سازی و حمل و نقل دریایی در دریای خزر را توسعه دهند. به گفته وی، هر دو کشور به مسائل زیست محیطی از جمله در چارچوب «پنج کشور حاشیه دریای خزر» توجه ویژه دارند. او افزود: در حال حاضر طرح های مختلفی برای پاکسازی آب دریا از پلاستیک، پرورش و پرورش ماهیان خاویاری و بسیاری دیگر در دریای خزر در حال اجراست.

 

پوتین تاکید کرد، آنجایی که دریای خزر یک میراث مشترک همه کشورهای منطقه است و ما باید در اینجا فقط با هم و بر اساس مشارکت و همکاری عمل کنیم.او گفت: «به هیچ وجه برخورد دیگری با مسائل منطقه نمی‌توان داشت.»

 

وی به توان بالقوه اقتصادی و لجستیکی آب‌های مشترک این حوزه آبی اشاره کرد و در مورد برنامه‌هایی برای توسعه همکاری ها به ویژه در زمینه کشتی سازی و کشتیرانی صحبت کرد.

 

اهمیت تقویت روندهای متحد کننده در منطقه آسیای مرکزی

به عقیده رئیس جمهور روسیه، روند اتحاد در منطقه آسیای مرکزی در حال افزایش است و نتایج نشست مشورتی منظم رهبران کشورهای آسیای مرکزی که در 14 سپتامبر سال جاری در شهر دوشنبه برگزار شد، این مسئله را تأیید می کند. وی تاکید کرد که ایجاد فضای واحد صلح، ثبات و رفاه در منطقه اوراسیا برای شکل‌گیری نظم جهانی جدید و عادلانه ضروری است.

 

رشد روابط تجاری متقابل و دورنمای توسعه همکاری‌ها بین روسیه و قزاقستان

ولادیمیر پوتین در این مصاحبه همچنین اعلام کرد که گردش مالی تجاری دوجانبه بین روسیه و جمهوری قزاقستان با سرعت خوبی در حال رشد است. رئیس‌ جمهور روسیه گفت: من به طور ویژه می خواهم این نکته را مورد توجه قرار دهم که گردش مالی تجاری متقابل با سرعت خوبی در حال رشد است. سال گذشته با 10.2 درصد افزایش به رکورد 28.2 میلیارد دلار و در ژانویه تا آگوست امسال 7.6 درصد دیگر افزایش یافت و به 18.9 میلیارد دلار رسید.

 

وی افزود روسیه یکی از بزرگترین سرمایه گذاران در عرصه اقتصادی قزاقستان است. مجموع سرمایه گذاری روسیه در این جمهوری بالغ بر 17 میلیارد دلار است و حدود 6 هزار شرکت با مشارکت روسیه در قزاقستان وجود دارد.

 

پوتین تاکید کرد که روابط بسیار دوستانه واقعی با قاسم جومارت توکایف، رئیس جمهور قزاقستان دارد. وی گفت: این روابط دوستانه و نزدیک جای تعجب ندارد. ما هر دو افرادی از یک نسل هستیم و به طور مساوی نسبت به کشورهای خود احساس مسئولیت می‌کنیم و در طول دهه‌های گذشته با یکدیگر کار کرده و به یکدیگر اعتماد داریم. به عقیده او، صرف نظر از وضعیت فعلی جهان، آینده مطمئنی در انتظار روسیه و قزاقستان است و دو کشور چشم انداز روشنی برای همکاری‌های دوجانبه، از جمله در عرصه صنعت گاز دارند.

 

ولادیمیر پوتین یادآور شد که مردم روسیه و قزاقستان همیشه دوستان واقعی یکدیگر بوده و هستند. بنابراین، او با اطمینان به آینده روابط دوجانبه نگاه می کند. وی تاکید کرد روسیه و قزاقستان با گذشته‌ای مشترک متحد شده‌اند، اما همکاری آتی بین دو کشور بیش از گذشته اهمیت دارد و روابط بین مسکو و آستانه به طور فعال در تجارت، انرژی و پروژه های بشردوستانه در حال توسعه است.

 

روز گذشته دفتر مطبوعاتی کرملین اعلام کرد که ولادیمیر پوتین روز پنج شنبه 9 نوامبر (18 آبان ماه) به قزاقستان سفر خواهد کرد. طبق این اطلاعات، در جریان مذاکرات پوتین با همتای خود قاسم جومارت توکایف، موضوعات کلیدی مربوط به توسعه بیشتر روابط روسیه و قزاقستان در زمینه مشارکت و اتحاد استراتژیک، چشم انداز تعامل آنها در چارچوب ائتلاف‌های منطقه‌ای و در فضای اوراسیا و همچنین برخی مشکلات در عرصه بین المللی مورد بحث و گفتگو قرار خواهد گرفت./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده