بیانیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران: اظهارات ترامپ، نشانه دیگری از رویکرد مزوّرانه سیاستگزاران آمریکا نسبت به ملت‌های منطقه است ترامپ: در حال تلاش برای دستیابی به توافقی با ایران هستیم تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران «ویتکاف» و «روبیو» عازم استانبول می‌شوند بقایی: تناقض‌ها در مواضع، نشانه جدّیت و حسن نیّت آمریکایی‌ها در روند مذاکرات نیست هشدار انصارالله به ۲ شرکت هواپیمایی برای پرواز به فرودگاه بن گوریون کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد ترامپ: الجولانی اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد

ابراز تمایل اردوغان به کسب سلاح اتمی

رئیس جمهور ترکیه اظهار داشت که کشورهای پیشرفته و توسعه یافته در دنیای امروز مجهز به سلاح های اتمی اند. وی صراحتا بیان کرد که کشورهای دارای این تسلیحات، نمی توانند ترکیه را در زمینه تلاش برای دستیابی به این قبیل تسلیحات منع نمایند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۲ - ۱۴ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 05
کد خبر: ۲۱۴۵۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ رژیم صهیونیستی اولین رژیمی است که پای تسلیحات اتمی را به خاورمیانه باز کرد، اقدامی که موجب شده تا شماری از کشورهای منطقه برای ایجاد موازنه و تلاش برای دستیابی به بازدارندگی به سوی دستیابی به سلاح های اتمی گام بر دارند.

 

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه که در طول دو دهه حکمرانی اش بر این کشور، مدام سودای قدرتمندی کشورش را در سر می پرورانده، در جدیدترین اظهاراتش به این مسئله پرداخته و اظهار داشته که اینکه یک کشور هسته‌ای آنکارا را از دستیابی به تسلیحات هسته‌ای منع کند، قابل قبول نیست، وی با این حال نگفت که آیا کشورش درصدد دستیابی به این تسلیحات هست یا خیر.

 

رئیس جمهوری در جمع اعضای حزب حاکم عدالت و توسعه گفت: برخی از کشورها موشک‌هایی با کلاهک اتمی دارند آن هم نه یکی یا دو تا. اما آنها به ما می‌گویند که ما نمی‌توانیم چنین تسلیحاتی داشته باشیم. این را من قبول نمی‌کنم. هیچ کشور توسعه یافته‌ای در جهان نیست که این سلاح‌ها را نداشته باشد.

 

اردوغان در این سخنرانی اشاره کرد که رژیم صهیونیستی زرادخانه بزرگی از تسلیحات اتمی دارد، اما هیچ‌کس با این رژیم و تسلیحات اتمی آن مقابله نمی‌کند.

 

این در حالی است که ترکیه در سال ۱۹۸۰ میلادی معاهده منع گسترش تسلیحات اتمی (ان‌پی‌تی)  و در سال ۱۹۹۶ نیز معاهده منع آزمایش هرگونه سلاح اتمی را امضا کرد.

 

به نوشته این وبگاه، اردوغان در ادامه با انتقاد از دولت‌های آمریکا اظهار داشت: «ما از "باراک اوباما" رئیس جمهور وقت آمریکا بمب‌های هوشمند درخواست کردیم و به او گفتیم که به این بمب‌ها نیاز داریم، اما  آمریکایی‌ها چنین سلاحی به ما ندادند و ما از "دونالد ترامپ" جانشین اوباما  چنین درخواستی کردیم، اما هیچ اتفاقی نیفتاد، بنابراین خود شروع به ساخت این سلاح کردیم.»

 

رئیس جمهور ترکیه در این سخنرانی با اشاره به دریافت اولین سری از سامانه دفاع موشکی «اس-400» ساخت روسیه و تنش‌های پیش آمده با آمریکا بر سر آن، از ساخت پهپاد جدید رزمی دیگری از سوی وزارت دفاع  این کشور در آینده نزدیک خبر داد.

 

تحلیلگران خارجی می‌گویند، اسرائیل مقادیر قابل توجهی تسلیحات اتمی دارد. تل آویو سیاست ابهام را در مورد مسائل هسته‌ای خود در پیش گرفته و از تایید و یا تکذیب توان هسته‌ای خود امتناع می‌کند.

ارسال نظر