دهقان: کرسنت اجرا نشد چون فسادآمیز بود-راهبرد معاصر
دعوت از شهید رئیسی به مراسم معارفه استاندار جدید دولت پزشکیان | جای خالی رئیس جمهور شهید در ردیف اول + عکس حقوق تا ۲۴ میلیون تومان از مالیات معاف شد عارف: یک روز تأخیر در نجات دریاچه ارومیه ظلم آشکار است پزشکیان: باید با مردم درخصوص اصلاحات اقتصادی ضروری صحبت کنیم انتصاب جدید در نهاد ریاست جمهوری | علیرضا شریفی کیست؟ پزشکیان: از هرکس که مشکلی از مردم و نظام را حل کند استقبال می‌کنیم رزمایش مشترک زمینی ایران و جمهوری آذربایجان آغاز شد کارگروه ویژه برای بررسی اصلاح قانون انتصاب در مشاغل حساس تشکیل می‌شود صبح دوشنبه؛ پخش زنده سخنرانی رهبر انقلاب در دیدار بسیجیان لاریجانی: ایران در حال آماده‌سازی پاسخ به اسرائیل است مصوبه کمیسیون تلفیق برای تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در سال آینده تصویب کلیات طرح نحوه برگزاری تجمعات در کمیسیون شورا‌ها استاندار مازندران تعیین شد نماینده مجلس: طرح انتقال پایتخت درحال حاضر یک موضوع گنگ و رویاپردازانه است وزیر ارتباطات: استفاده از فیلترشکن باعث مهاجرت نخبگان شده | خسارت ۵۰ همتی به کسب‌وکار‌ها

دهقان: کرسنت اجرا نشد چون فسادآمیز بود

معاون حقوقی رئیس‌جمهور گفت: قراردادهایی امضا می‌شود که بعضا به مسائل حقوقی آن به خوبی توجه و دقت نمی‌شود که همین موجب می‌شود تا سایر دولتمردان، نسبت به حل مشکلات آن قرارداد اقدام کنند؛ دولت نهم، قرارداد «کرسنت» را به دلیل فسادآمیز بودن اجرا نکرد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۰ - ۰۳ آذر ۱۴۰۲ - 2023 November 24
کد خبر: ۲۱۵۰۸۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ «محمد دهقان» امروز در نشستی با عنوان «پیشگامان رهایی» که در محل دانشگاه امیرکبیر به دعوت از بسیج دانسجویی برگزار شد، اظهار کرد: حضرت امام(ره) پیش آغاز جنگ تحمیلی دستور تشکیل بسیج را دادند و بعد از جنگ هم بسیج دانشجویی و طلبه را تشکیل دادند که یکی از برکات انقلاب اسلامی، تشکیل بسیج و بسیج دانشجویی بود.

معاون حقوقی رئیس‌جمهور افزود: دوران دانشجویی، دوران کسب علم و مطالبه‌گری برای فهم مسائل کشور است و حضرت امام(ره) در همان پیام، بر تشکیل بسیج جهان اسلام تاکید فرمودند. این کلام امام(ره) را شهید سلیمانی محقق کردند و جبهه مقاومت، همان بسیج جهان اسلام است تا افرادی از خودگذشته و اهل درد این بسیج را شکل دهند.

بسیج جهان اسلام، فقط مختص به شیعه نیست

وی تصریح کرد: امام خمینی(ره) به این موضوع تاکید داشتند که بسیج جهان اسلام، فقط مختص به شیعه نیست بلکه همه مسلمانان را در بر می‌گیرد؛ این بسیج سبب ذلت رژیم صهیونیستی شد و این بسیج، قدرت خود را در عراق و سوریه نشان داد که به رغم اینکه همه کشورهای غربی به دنبال‌گرفتن این سرزمین‌ها بودند، اما در نهایت شکست خوردند.

دهقان با اشاره به حوادث اخیر در غزه گفت: کشورهای دیگر نسبت به رژیم صهیونیستی، همیشه موضع آرامی در پی گرفتند و بیشتر مدارا کردند اما جمهوری اسلامی ایران و امامین انقلاب، از همان ابتدا رژیم صهیونیستی را رژیمی جنایتکار و کودک‌کش عنوان کردند که با اشغالگری، سرزمین فلسطینیان را تصاحب کرده است.

وی ادامه داد: یکی از مسئولان گذشته کشور مدعی بود چرا وقتی فلسطین و رژیم صهیونیستی حاضر به سازش هستند، ما در این خصوص دخالت می کنیم اما امام(ره) تاکید داشتند که این رژیم، جعلی و کودک‌کش است و امروز این کودک‌کشی در غزه عیان شد.

شعار «نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران» در خدمت آمریکا و اسرائیل است

دهقان ادامه داد: حتی عده‌ای در یک دوره‌ای، شعار «نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران» را سر می‌دادند که معنای این شعار، خدمت به آمریکا و رژیم اسرائیل است. معاون حقوقی رئیس‌جمهور گفت: در این زمان، همه دنیا علیه جنایت‌های رژیم صهیونیستی تظاهرات کردند؛ از طرفی جنایت‌های این رژیم در غزه، نشان داد که توافق‌نامه‌ها و مصوباتی که شوراهای حقوقی در سازمان‌های بین المللی در حمایت از مردم جهان صادر می کردند، کاغذپاره‌ای بیش نبودند و این سازمان‌ها ناکارآمد، بی عرضه و بی خاصیت هستند.

وی با اشاره به الزامات و پیش نیازهای کار دانشجویی گفت: پیش نیاز آن، طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب، مماس‌شدن با مسائل کشور است؛ به عبارتی مطالبه و پیگیری جریان دانشجویی مهم‌ترین خدمت به کشور است.

دهقان تصریح کرد: به رغم اقتداری که جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان دارد، برخی از مشکلات به دلیل عدم آگاهی و اشراف به مسائل است؛ البته اینکه اسم برخی دولت ها در گذشته سیاه شد، نخست به دلیل نادانی و دوم به دلیل عدم اراده آنها بوده است.

دولت نهم قرارداد «کرسنت» را به دلیل فسادآمیز بودن، اجرا نکرد

معاون حقوقی رئیس‌جمهور ادامه داد: بر همین اساس، جریان دانشجویی برای اینکه حل مسائل کند باید ابتدا مسائل و شرایط کشور را بفهمد؛ یکی از جنگ‌هایی که کشور در کنار دیگر جنگ‌ها درگیر آن است، جنگ حقوقی است. شاید در بخش جنگ حقوق بین‌المللی به توانایی لازم نرسیدیم که دلیل آن به عملکرد دولت‌ها در گذشته بازمی‌گردد.

دهقان گفت: قراردادهایی امضا می‌شود که بعضا به مسائل حقوقی آن به خوبی توجه و دقت نمی‌شود که همین موجب می‌شود تا سایر دولتمردان، نسبت به حل مشکلات آن قرارداد اقدام کنند. معاون‌ حقوقی رئیس جمهور با اشاره به قرارداد کرسنت در سال ۱۳۸۰ و امضای آن در سال ۱۳۸۳ گفت: ۱۰ سال قبل از این قرارداد، کشور امارات گاز را به صورت سیال استفاده می‌کرد و برای اینکه این گاز برای اماراتی‌ها بماند، یک قرارداد روی همان قرارداد به نام «کرسنت» امضا شد اما دولت نهم، آن را به دلیل فسادآمیز بودن اجرا نکرد.

وی ادامه داد: شرکت کرسنت برای عدم انتفاع، اعلام شکایت و خسارت کرد و در سال ۹۳، ایران محکوم شد./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار