قوه قضاییه: هیچ اتفاق جدیدی در پرونده تتلو رخ نداده است تولید داروی خوراکی ضدسرطان از مهرماه استرداد جاعل و کلاهبردار ۱۱ هزار میلیاردی به کشور هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۴/۲۸؛ موج گرما در راه ایران حکم اعدام سه متجاوز به عنف در گرگان اجرا شد اطلاعیه آموزش و پرورش درباره ادعای تقلب در آزمون مدارس سمپاد آخرین وضعیت اختلالات GPS در تهران و دیگر نقاط کشور اتهام تجاوز به ۸ زن در پرونده «کیوان» / شیما قوشه، وکیل: متهم با قرار وثیقه ۲۰ میلیارد تومانی آزاد است دریافت یارانه برای مرد تاجر ۲ میلیارد تومان تمام شد! وزیر علوم: ۸۵ درصد داوطلبان بدون کنکور وارد دانشگاه‌ها می‌شوند/ به سمت حذف کنکور می‌رویم ویروس گوارشی جدید در راه است؟ وزیر آموزش و پرورش: از میان ۹۰۰ هزار شرکت کننده مرحله اول کنکور، ۵۰۰ هزار نفر داوطلب دانشگاه فرهنگیان بودند/ ۷۲ هزار نفر وارد مرحله ارزیابی تکمیلی شدند آلمان موفق به ساخت ماده‌ای شد که تا به امروز وجود نداشت آغاز به کار رسمی تاکسی اینترنتی تهران؛ به زودی ممنوعیت عمل جراحی زیبایی توسط پزشکان عمومی برداشته شد

راهکار بازگشت بویایی از دست رفته ناشی از کرونا

یک مطالعه جدید درمان امیدوارکننده‌ای را برای بازگرداندن حس بویایی در بیماران مبتلا به کووید-19 طولانی مدت ارائه می‌دهد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۹ - ۰۶ آذر ۱۴۰۲ - 2023 November 27
کد خبر: ۲۱۵۵۹۹

به گزارش راهبرد معاصر، دانشمندان اثربخشی یک روش کم تهاجمی، را در درمان اختلال حس بویایی بیماران کرونا بررسی کردند. اختلال در بویایی وضعیتی است که تا 60درصد از بیماران کووید-19را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

 

این روش شامل تزریق ماده بی حس کننده به گانگلیون ستاره ای گردن برای تحریک سیستم عصبی است. نتایج اولیه بهبود قابل توجهی را در بیماران نشان داد و در بسیاری از آنها تقریباً علائمی مانند اختلال بویایی برطرف شد.

 

این روش کم تهاجمی است، کمتر از 10 دقیقه طول می کشد و نتایج مثبتی از جمله کاهش اختلال بویایی را نشان داده است.

 

بر اساس نتایج این تحقیقاتی که هفته آینده در نشست سالانه انجمن رادیولوژی آمریکای شمالی ارائه خواهد شد، محققان ممکن است با استفاده از یک روش حداقل تهاجمی هدایت‌شده با تصویر، بتوانند حس بویایی را در بیمارانی که مدت‌ها از کووید رنج می‌برند بازیابی کنند.

 

بویایی پریشی، وضعیتی که در آن حس بویایی دیگر به درستی کار نمی کند و یکی از علائم شناخته شده کووید-19 است. در حالی که حس بویایی بیشتر بیماران با گذشت زمان بهبود پیدا می کند، برخی از بیماران مبتلا به کووید طولانی مدت ماه‌ها یا حتی سال‌ها پس از ابتلا، علائم اختلال بویایی را دارند که بر اشتها و کیفیت کلی زندگی افراد تأثیر منفی می‌گذارد.

 

«آدام سی زوگا» نویسنده ارشد این مطالعه گفت: «بویایی پریشی پس از کووید شایع است و بیماران بر اثر آن ممکن است نسبت به غذاها و نوشیدنی هایی که قبلاً از آنها لذت می بردند اظهار بیزاری کنند.»

 

این اتفاق می تواند بر ادراک بویایی نیز تأثیر بگذارد و برخی از بیماران ممکن است بوی‌های بد یا خوشایندی را تشخیص دهند که در محیطشان نیست./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار