افزایش ۳ برابری ترافیک استارلینک در سال ۲۰۲۳-راهبرد معاصر
راز خشک شدن ۷۰ درصدی دریای مدیترانه! انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور

افزایش ۳ برابری ترافیک استارلینک در سال ۲۰۲۳

اینترنت ماهواره‌ای اسپیس ایکس در سال ۲۰۲۳ در کشور‌های بیشتری در دسترس قرار گرفت و حالا شاهد رشد چشمگیر ترافیک اینترنت استارلینک هستیم.
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۷ - ۲۲ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 13
کد خبر: ۲۱۸۴۲۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ براساس گزارش‌های تازه، استفاده از استارلینک در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته و ترافیک این شبکه اینترنت ماهواره‌ای تقریباً سه‌برابر شده است. سرویس اینترنت ماهواره‌ای ایلان ماسک در کشور‌های جدیدی فعال شده، و عرضه اولیه سهام آن در حال بررسی است.

براساس گزارش اخیر اینسایدر، طبق داده‌های شرکت امنیت فناوری اطلاعات Cloudflare، ترافیک جهانی اینترنت استارلینک در سال ۲۰۲۳ تقریباً سه‌برابر شده است. استارلینک از طریق ماهواره‌های موجود در مدار پایین زمین اینترنت پرسرعت را فراهم می‌کند. علت رشد ترافیک استارلینک، گسترش این سرویس اینترنت به کشور‌های جدید بوده است.

دسترسی کشور‌های جدید به استارلینک

در ایالات‌متحده، ترافیک استارلینک در سال جاری میلادی ۲.۵ برابر افزایش یافته است. براساس داده‌های Cloudflare، ترافیک برزیل، که سال گذشته این اینترنت ماهواره‌ای در آن در دسترس قرار گرفت، ۱۷ برابر بیشتر از سال ۲۰۲۲ شده است.

استارلینک اکنون در بیش از ۵۰ کشور قابل استفاده است؛ کنیا، فیلیپین و زامبیا ازجمله کشور‌هایی هستند که در سال ۲۰۲۳ به این سرویس دسترسی پیدا کردند. این افزایش ترافیک اینترنت نشان‌دهنده تسلط هرچه بیشتر استارلینک بر بخش ارتباطات ماهواره‌ای است.

منظومه‌های ماهواره‌ای دیگر مثل پروژه کوئیپر و وان‌وب هم تلاش دارند با استارلینک رقابت کنند، اما با سرویس شرکت ایلان ماسک که حدود ۵۰۰۰ ماهواره در مدار دارد، فاصله زیادی دارند.

چند روز پیش، آمازون اعلام کرد که اسپیس ایکس چندین ماهواره پروژه کوئیپر را در سال ۲۰۲۵ به مدار خواهد برد. این موضوع نشان می‌دهد که حتی دیگر ارائه‌دهندگان اینترنت ماهواره‌ای مثل آمازون که می‌خواهند استارلینک را به چالش بکشند نیز تا حدی به زیرساخت موشکی اسپیس ایکس نیازمند هستند.

بااین‌حال، استفاده از اینترنت ماهواره‌ای در مناطق دورافتاده و موردمناقشه نیز باعث ایجاد اختلافات نسبتاً زیادی شده است. ماسک سال گذشته پس از تهاجم روسیه و اختلال در اینترنت کشور اوکراین، استارلینک را در این کشور فعال کرد. او بعداً از سوی دولت اوکراین مورد انتقاد قرار گرفت، زیرا گزارش شد که او حمله این کشور به نیروی دریایی روسیه را با خودداری از فعال‌کردن سرویس اینترنت در شبه‌جزیره کریمه خنثی کرده است. / دیجیاتو

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار