ناترازی گاز نسبت به سال گذشته کمتر شد-راهبرد معاصر

ناترازی گاز نسبت به سال گذشته کمتر شد

مدیرعامل شرکت ملی گاز با اشاره به کاهش ناترازی گاز گفت: پروژه هوشمندسازی نظام توزیع گاز کشور با اعتبار بیش از 4 میلیارد دلار در حال پیگیری است و تا پایان سال به صورت آزمایشی در 6 استان اجرایی می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۹ - ۱۷ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 07
کد خبر: ۲۲۲۳۰۷

به گزارش راهبردمعاصر؛ مجید چگنی مدیرعامل شرکت ملی گاز در آیین امضای توافق‌نامه همکاری مشترک در زمینه بومی‌سازی تجهیزات و اقلام راهبردی صنعت گاز عنوان کرد: در حال حاضر حدود 700 میلیارد تومان با شرکت‌های دانش‌بنیان قرارداد داریم و با 100 مجموعه دانش‌بنیان در حال همکاری هستیم.

 

وی افزود: مجموع قراردادها و مجوزهای قرارداد ساخت بار اول در صنعت گاز 60 میلیون یورو است. 40 قلم کالای راهبردی در صنعت گاز تا پایان دولت سیزدهم بومی‌سازی می‌شود که سالانه 250 میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی برای کشور به همراه دارد.

 

چگنی توضیح داد: شرکت ملی گاز با ایجاد 4 انستیتو فناوری، همکاری دانش‌بنیان خود با دانشگاه‌ها را آغاز کرده است. مثلا پروژه هوشمندسازی نظام توزیع گاز کشور با اعتبار بیش از 4 میلیارد دلار در حال اجراست و اکنون کنسرسیومی برای اجرای طرح پایلوت هوشمندسازی کنتورهای گاز ایجاد شده تا در 6 استان در مرحله اول به صورت آزمایشی اجرایی شود.

 

مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: در پروژه هوشمندسازی، ساخت خود کنتور هوشمند، سکوهای نرم‌افزاری و انتقال داده توسط کنسرسیوم در حال انجام است و سعی می‌کنیم تا قبل از سال جدید طرح پایلوت آغاز شود و سپس به زودی به کل کشور تسری یابد.

 

وی اشاره کرد: هدفگذاری ما این است که تا سقف 2 میلیارد دلار در حوزه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در سال‌های آینده هزینه کنیم. وزارت نفت جزو وزارتخانه‌های پیشرو در حوزه دانش‌بنیان است و با این توافق‌نامه این حمایت‌ها تسریع خواهد شد.

 

چگنی تاکید کرد: ناترازی گاز یک واقعیت است اما با اقدامات انجام شده در حوزه افزایش تولید و کنترل مصرف، میزان آن در سال جاری نسبت به قبل کمتر شده است. سوآپ گاز ترکمنستان به آذربایجان از مسیر ایران به دلیل اختلاف دو طرف به صورت موقت متوقف شده است.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، امروز توافق‌نامه همکاری مشترک در زمینه بومی‌سازی تجهیزات و اقلام راهبردی صنعت گاز بین شرکت ملی گاز ایران و معاونت علمی، فناوری، اقتصاد و دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری امضا شد. طبق این توافق‌نامه 12 گروه کالایی طی قراردادی به ارزش 500 میلیون دلار بومی‌سازی می‌شوند./فارس 

ارسال نظر
آخرین اخبار