به گزارش راهبرد معاصر، 14 دیماه مهلت بررسی صلاحیتهای داوطلبان انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از سوی هیئتهای نظارت استانی به پایان رسید و وزارت کشور از 15 دی نتایج را به داوطلبان اعلام کرد.
در دورهی ثبتنامها حدود 24 هزار نفر برای رسیدن به کرسی نمایندگی نامنویسی کرده بودند که این آمار در مقایسه با ثبتنام مجلس یازدهم، رشد 1.5 برابری داشت. نگاهی به آمار ثبتنامها نشان میدهد که افراد دارای سنین 30 تا 40 سال حدود یکسومِ ثبتنامکنندگان را شامل میشوند.
بعد از بررسی صلاحیتها در هیئتهای اجرایی تا 20 آبانماه، بررسی صلاحیتها در هیئتهای نظارت استانی کلید خورد. بهگفتهی سخنگوی شورای نگهبان بیش از 21 هزار پرونده از واجدین شرایط در هیئتهای نظارت استانی وجود داشت و بیش از 11000 نفر که بالغ بر 52 درصد متقاضیاناند، تأیید صلاحیت شدند.
همچنین حدود 250 نفر از 275 نماینده مجلس یازدهم که ثبتنام کردهاند، از سوی هیئت نظارت استانی تأیید صلاحیت شدند.
بر این اساس، برای هر کرسی نمایندگی مجلس دوازدهم حدود 38 نفر به رقابت خواهند پرداخت. البته با توجه به عبور از مهلت دریافت اعتراض به ردصلاحیتها و بررسی آن، احتمال دارد تعداد تأییدصلاحیتشدگان افزایشی شود.
بر اساس این گزارش، در انتخابات مجلس یازدهم 7148 نفر از مجموع حدود 15000 نفر واجدین شرایط، تأیید صلاحیت شده بودند که بهازای هر کرسی نمایندگی، تقریباً 25 نفر به رقابت پرداختند و شاهد هستیم اینعدد در این دوره به 38 نفر رسیده است.
هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اعلام کرده بوده 17 الی 19 دیماه فرصت اعلام شکایات کسانی است که صلاحیتشان در هیئتهای نظارت استان تأیید نشد.
طحاننظیف سخنگوی شورای نگهبان در پایان این مهلت اعلام کرده بود که 9497 نفر به رد صلاحیت خود اعتراض کردند و شورای نگهبان در مدت یکماه این شکایات را بررسی و نتایج را اعلام خواهد کرد./ تسنیم