رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید برزیل به گروه کشور‌های شریک بریکس پیوست شرایط دریافت درگاه پرداخت کارگزاران سکو‌های مبادله رمزارز اعلام شد پیمان پولی میان ایران و روسیه عملیاتی شد

سرمایه گذاری ترکیه در میادین گازی ایران

رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و ترکیه، با اعلام امضای ۱۰ سند همکاری اقتصادی بین دو کشور جزئیات بخشی از این اسناد را تشریح کرد.
تاریخ انتشار: ۰۰:۳۱ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 January 25
کد خبر: ۲۲۵۱۳۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ مهرداد بذرپاش رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه و وزیر راه و شهرسازی کشورمان که به همراه رئیس جمهور به آنکارا سفر کرده است، جزییات هشتمین نشست شورای عالی همکاری های اقتصادی ایران و ترکیه را تشریح کرد و گفت: هشتمین شورای عالی همکاری های اقتصادی دو کشور برگزار شد. جلسه خصوصی رؤسای جمهوری دو کشور داشتند که این جلسه به اتفاق چندین مقام از دو کشور انجام شد.

بذرپاش توضیح داد: گفتگوی رؤسای جمهور دو کشور در حوزه اقتصادی در قالب ۱۰ سند همکاری که امروز به امضای مقامات دو کشور رسید، صورت گرفت.

 وزیر راه و شهرسازی کشورمان توضیح داد: یکی از محورهای گفتگوی مقامات دو کشور در موضوع حمل و نقلی بود. در حوزه ریلی، پیشنهاد جدید ایران، اتصال ریلی منطقه چشمه ثریا به مرند بود که بتوانیم راه آهن را متصل کنیم و یک شبکه کریدوری جدید به شبکه کریدوری شرقی- غربی ایران افزوده شود. همچنین با تکمیل این کریدور ریلی، ترکیه می تواند به آب های آزاد دسترسی یابد که موضوع در حال پیگیری است و موضوعات تخصصی این پیشنهاد در تهران ادامه خواهد یافت.

 بذرپاش از دیگر محورهای گفتگوی دو کشور ایران و ترکیه را موضوع حمل و نقل جاده ای عنوان کرد و افزود: مرزهای مشترک ایران و ترکیه مرزهای بازرگان، سرو و رازی است. مرز بازرگان حدود دو سال است که در بخش ترکیه در حال تکمیل عملیات زیرساختی و عمرانی است که کامیون ها در این مرز معطل می شوند که قول مساعد داده شده است تا ظرف چند ماه آینده این عملیات به اتمام برسد و تردد در این مرز آسان تر شود.

 وی افزود: در حوزه هوایی توافقات خوبی به سرانجام رسیده است. یکی از سندهایی که به امضا رسید در این بخش بود.

 

رئیس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و ترکیه گفت: در حوزه انرژی، قرارداد پیشین ایران با ترکیه تمدید شد. همچنین برای احداث خط جدید انتقال گاز توافق شد تا هرچه سریعتر قرارداد جدید برای احداث قرارداد جدید نهایی شود.

وی تصریح کرد: همچنین مقرر شد تا ترکیه در میادین گازی ایران سرمایه گذاری کند که توافق اولیه خوبی انجام شد.

بذرپاش گفت: یکی از سندهای همکاری ایران و ترکیه در حوزه علم و فناوری اختصاص یافت. موافقت شد تا هم پارک های علم و فناوری در دو کشور توسعه یابد و دو کشور در این خصوص سرمایه گذاری انجام دهند.

 

رئیس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و ترکیه از دیگر محورهای گفتگو را به حوزه فرهنگی و رسانه ای مرتبط دانست و افزود: سند برای توسعه همکاری رسانه ای دو کشور امضا شد.

بذرپاش تصریح کرد: دو کشور توافق کردند تا هرچه سریعتر کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه در اسفندماه برگزار شود و وزیر تجارت کشور ترکیه با دستور رئیس جمهور به عنوان مسئول طرف ترکیه معرفی شد. همچنین برای مشکلاتی که تجار و فعالان اقتصادی دو کشور دارند توافق شد تا با همکاری مقامات این مشکلات به حداقل برسد./باشگاه خبرنگاران جوان

مطالب مرتبط
ارسال نظر