به گزارش راهبرد معاصر؛ احمد اسماعیل زاده روز شنبه با بیان اینکه نمکهای رنگی (صورتی، آبی، بنفش و سنگ نمک) سلامتی افراد را به خطر میاندازند، افزود: نمک از معدنهای سنگ نمک با حفر زمین توسط ماشینها و سپس انفجار و خرد کردن سنگهای نمک به دست میآید و این نوع سنگ، بیشتر برای یخزدایی به کار میرود و این نوع نمک برای مصرف خوراکی مناسب نیست.
وی با اشاره به تبلیغات استفاده از نمکهای رنگی و سنگ نمک، اظهار داشت: امروزه درباره مصرف نمکهای رنگی و سنگ نمک، شاهد تبلیغات گسترده از سوی افراد شیاد و ناآگاه هستیم. در تبلیغات، این افراد عنوان میکنند که به جای مصرف نمکهای تصفیه شده یُددار از نمکهای رنگی و سنگ نمک استفاده کنید، زیرا آنها طبیعی بوده و فشار خون را بالا نمیبرند و حاوی عناصری مانند آهن و منیزیم هستند که برای بدن مفید است در حالی که نمکهای رنگی و سنگ نمک به دلیل اینکه از معادن و دریاچهها و کوهها استخراج میشود، حاوی ناخالصیهای متعدد و ذرات شیمیایی همچون فلزات سنگین سرطان زا هستند که برای سلامت مصرف کننده مضر است و میتواند زمینه ابتلا به سرطان را در فرد ایجاد کند.
به گفته مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، همچنین به دلیل وجود گچ و شن و خاک در این نمکها به دلیل تصفیه نشدن، اینگونه نمکها میتواند در فرد مصرفکننده احتمال سنگ کلیه را ایجاد کند؛ بنابراین، مردم آگاه باشند و فریب تبلیغات این افراد ناآگاه و سودجو را نخورند و برای سلامتی خود از نمک تصفیه شده یُددار استفاده کنند. / وبدا