افزایش تعطیلات به جلسه علنی رسید-راهبرد معاصر
کلیات طرح اصلاح قانون مهریه در کمیسیون قضایی مجلس تصویب شد جزئیات دستگیری عناصر شبکه تکفیری در سرپل‌ذهاب عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند

افزایش تعطیلات به جلسه علنی رسید

نمایندگان با فوریت بررسی طرح ۲روزه‌شدن تعطیلات پایان هفته موافقت کردند که در نشست بعدی مجلس جزییات این طرح بررسی می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۲ - ۱۴ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 03
کد خبر: ۲۲۶۴۷۰

به گزارش راهبرد معاصر؛  افزایش تعطیلات آخر هفته از اخباری است که در چند وقت اخیر مورد توجه مردم بوده است که موضوع آن از ارائه لایحه اصلاح ماده (87) قانون مدیریت خدمات کشوری و تعطیلی پنج‌شنبه‌ها و کاهش ساعت کاری کارکنان در هفته از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی در پنجم آذر سال 1401 به مجلس آغاز شد.

 

لایحه مذکور در راستای اجرای سیاست‌های کلی نظام اداری مبنی بر نهادینه‌سازی فرهنگ سازمانی مبتنی بر ارزش‌های اسلامی و کرامت انسانی و ارج نهادن به سرمایه‌های انسانی و اجتماعی، توجه به استحکام خانواده و ایجاد تعادل بین کار و زندگی افراد در نظام اداری و همچنین توجه به اثربخشی و کارآیی در فرآیندها و روش‌های اداری به‌منظور تسریع و تسهیل در ارائه خدمات کشور و خدمات‌رسانی برتر تدوین شده است.

 

لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته طبق آیین‌نامه داخلی مجلس جهت رسیدگی به کمیسیون اجتماعی به‌عنوان کمیسیون تخصصی ارجاع شد تا فرایند لازم طبق آیین‌نامه برای تبدیل شدن به قانون را طی کند.

 

هم‌زمان محسن پیرهادی نماینده تهران و عضو هیئت رئیسه مجلس نیز طرح تعطیلی شنبه‌ها به‌جای پنج‌شنبه‌ها را تقدیم مجلس کرد که این طرح هم به کمیسیون اجتماعی ارجاع و مقرر شد این طرح و لایحه با هم بررسی و در قالب یک لایحه ارائه شود.

 

در نهایت اعضای کمیسیون در 22 خرداد ماه سال جاری پس از انجام بررسی‌های لازم با اکثریت آرا با طرح تعطیلی شنبه‌ها و کاهش ساعت کاری به 40 ساعت در هفته موافقت کردند.

 

حسین گودرزی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس درباره جزئیات مصوبات این جلسه اعضای کمیسیون متبوعش، گفت: یکی از موارد این لایحه کاهش ساعت کاری کارکنان دولت بود که در این جلسه اعضا مصوب کردند که ساعت کاری از 44 ساعت به 40 ساعت در هفته کاهش یابد.

 

وی با اشاره به پیشنهاد دولت در لایحه مذکور گفت: پیشنهاد دولت کاهش ساعت کاری به 42 و نیم ساعت بود که اعضای کمیسیون مصوب کردند که ساعت کاری در هفته 40 ساعت و در هر روز 8 ساعت کار باشد که از ساعت 7 صبح تا 3 بعدازظهر خواهد بود.

 

گودرزی با بیان اینکه موضوع دیگر تعطیلی پنج‌شنبه‌ها یا شنبه‌ها بود که نمایندگان با تعطیلی شنبه‌ها موافقت کردند، گفت: بنابراین طبق مصوبه مجلس روزهای کاری هم از یکشنبه تا روز پنج‌شنبه باشد.

 

پس از اینکه این لایحه در کمیسیون اجتماعی به تصویب رسید، شائبه و نظرات مختلفی از سوی برخی درباره آن مطرح شد که محسن پیرهادی طراح طرح تعطیلی شنبه‌ها در یادداشتی در پاسخ به این شبهات، نوشت: بر اساس مصوبات هیئت وزیران روزهای پنجشنبه در تهران تعطیل اعلام شده و این مصوبات هیئت وزیران دایر بر اعلام برخی روزها به‌عنوان ایام تعطیل از جمله روز پنجشنبه نه از سوی دیوان عدالت اداری و نه از سوی رئیس مجلس مغایر قانون اعلام نشده و دارای اعتبار قانونی است، بر این اساس مصوبه کمیسیون اجتماعی مجلس برای ساماندهی تعطیلات رسمی کشور بدون اشکال به‌نظر می‌رسد.

 

پیرهادی گفت: اگر اصل 17 قانون اساسی را حصری بدانیم، آنگاه لایحه قانونی تعیین تعطیلات رسمی کشور (مصوب 1359,04,08 با اصلاحات و الحاقات بعدی) که در سال 59 به تصویب شورای انقلاب رسیده، در سال 78 با تصویب مجلس شورای اسلامی اصلاح شده و به تأیید شورای نگهبان رسیده است، موضوعیتی پیدا نمی‌کرد. در این قانون علاوه بر تعیین اختیار برای هیئت وزیران هم باید مغایر قانون اساسی تلقی می‌شد. لازم به ذکر است که شورای نگهبان در خصوص اصل 17 تاکنون هیچ‌گونه نظریه تفسیری اعلام نکرده است.

 

قرار بود این لایحه بعد از بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار گیرد اما با توجه به تأخیر در طرح این لایحه در جلسه علنی، جمعی از نمایندگان با استفاده از ظرفیت تبصره یک ماده 100 آیین‌نامه داخلی مجلس خواستار بررسی فوریتی این لایحه شده بودند که در نهایت پس از فراز و نشیب‌های فراوان و عدم طرح این لایحه در جلسه علنی، نمایندگان روز دوشنبه نهم بهمن ماه با فوریت بررسی این لایحه موافقت کردند که پیرهادی عضو هیئت رئیسه مجلس در این باره گفت:‏ با رأی نمایندگان طرح 2روزه‌شدن تعطیلات پایان هفته به‌صورت اولویت‌دار در دستورکار مجلس قرار گرفت که در نشست بعدی، مجلس جزییات این طرح را بررسی می‌کند. افزایش تعطیلات پاسخ به مطالبه جامعه و در جهت ارتقای بهره‌وری نیروی کار، فعالان اقتصادی و حوزه گردشگری است.

 

پس از تصویب فوریت بررسی لایحه اصلاح ماده 87 قانون مدیریت خدمات کشوری عباس گودرزی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز درباره آخرین تغییرات آن، گفت: براساس متن این لایحه مقرر شد تعطیلات پایان هفته به دو روز افزایش پیدا کند. البته تعیین روز تعطیل و این‌که پنجشنبه باشد یا شنبه، در اختیار و به‌عهده دولت است و ما در مجلس تنها تعطیلی دو روز را تصویب کردیم.

 

گودرزی، نایب‌رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به موافقت نمایندگان مجلس در صحن علنی روز دوشنبه 9 بهمن‌ماه مجلس با بررسی لایحه اصلاح ماده 87 قانون مدیریت خدمات کشوری به‌صورت اولویت‌دار، عنوان کرد: این لایحه در ماه‌های گذشته در کمیسیون اجتماعی مجلس مورد تصویب قرار گرفت و با توجه به اینکه ماه‌هاست که در انتظار طرح و بررسی در صحن علنی مجلس است، روز دوشنبه، به رأی گذاشته شد و براساس مصوبه امروز مقرر شد در اولین جلسه رسمی صحن علنی مجلس در دستور کار قرار گیرد.

 

نایب‌رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در توضیح مواد این لایحه اضافه کرد: با توجه به محتوای آخرین مصوبه در کمیسیون اجتماعی، براساس متن لایحه مقرر شد تعطیلات پایان هفته به دو روز افزایش پیدا کند، البته همچنان که در لایحه هم روز آن مشخص نشده است، تعیین روز تعطیل و این‌که پنجشنبه باشد یا شنبه، در اختیار و به‌عهده دولت است و ما در مجلس تنها تعطیلی دو روز را تصویب کردیم.

 

بنابر این گزارش، طبق آیین‌نامه داخلی مجلس با توجه به موافقت با اولویت بررسی این لایحه، جزئیات آن باید در جلسه بعدی صحن علنی مورد بررسی قرار گیرد که در صورت موافقت نمایندگان لایحه جهت بررسی به شورای نگهبان ارسال خواهد شد./ تسنیم

ارسال نظر