قوه قضاییه: هیچ اتفاق جدیدی در پرونده تتلو رخ نداده است تولید داروی خوراکی ضدسرطان از مهرماه استرداد جاعل و کلاهبردار ۱۱ هزار میلیاردی به کشور هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۴/۲۸؛ موج گرما در راه ایران حکم اعدام سه متجاوز به عنف در گرگان اجرا شد اطلاعیه آموزش و پرورش درباره ادعای تقلب در آزمون مدارس سمپاد آخرین وضعیت اختلالات GPS در تهران و دیگر نقاط کشور اتهام تجاوز به ۸ زن در پرونده «کیوان» / شیما قوشه، وکیل: متهم با قرار وثیقه ۲۰ میلیارد تومانی آزاد است دریافت یارانه برای مرد تاجر ۲ میلیارد تومان تمام شد! وزیر علوم: ۸۵ درصد داوطلبان بدون کنکور وارد دانشگاه‌ها می‌شوند/ به سمت حذف کنکور می‌رویم ویروس گوارشی جدید در راه است؟ وزیر آموزش و پرورش: از میان ۹۰۰ هزار شرکت کننده مرحله اول کنکور، ۵۰۰ هزار نفر داوطلب دانشگاه فرهنگیان بودند/ ۷۲ هزار نفر وارد مرحله ارزیابی تکمیلی شدند آلمان موفق به ساخت ماده‌ای شد که تا به امروز وجود نداشت آغاز به کار رسمی تاکسی اینترنتی تهران؛ به زودی ممنوعیت عمل جراحی زیبایی توسط پزشکان عمومی برداشته شد

کشف خارق العاده ۲ سیاره فراخورشیدی توسط تلسکوپ فضایی جیمزوب

تلسکوپ فضایی جیمز وب ۲ سیاره فراخورشیدی را پیدا کرده که به دور ستاره‌های مرده می‌چرخند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۹ - ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 05
کد خبر: ۲۲۶۹۸۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ کشف جدید جیمزوب به ستاره شناسان این فرصت را داده تا ببینند یک منظومه سیاره‌ای پس از مرگ ستاره‌اش چگونه به نظر می‌رسد. این تلسکوپ ۲ سیاره فراخورشیدی را پیدا کرده است که به دور ۲ ستاره مرده مختلف یا کوتوله‌های سفید می‌چرخند.

این سیارات نه تنها شباهت زیادی به غول‌های گازی منظومه شمسی مشتری و زحل دارند، بلکه کوتوله‌های سفید نیز شبیه به خورشید هستند. سیاره‌های بسیار کمی در اطراف ستاره‌های کوتوله سفید کشف شده اند. چیزی که در مورد این ۲ سیاره خارق العاده است این است که آن‌ها از نظر دما، سن، جرم و جدایی مداری بیش از هر سیاره‌ای که قبلا پیدا شده بود شبیه به سیاره‌های خارج از منظومه شمسی هستند.

این سیاره‌ها به طور مستقیم توسط ابزار مادون قرمز میانی جیمزوب در حین چرخش به دور کوتوله‌های سفید WD ۱۲۰۲-۲۳۲ و WD ۲۱۰۵-۸۲ مشاهده شدند. یکی از آن‌ها در فاصله‌ای از میزبان کوتوله سفید خود قرار دارد که برابر با ۱۱.۵ برابر فاصله زمین و خورشید است. نامزد دیگر دورتر از والد ستاره مرده خود، در فاصله‌ای حدود ۳۴.۵ برابر فاصله بین سیاره ما و خورشید قرار دارد.

جرم سیارات در حال حاضر نامشخص است و دانشمندان تخمین می‌زنند که آن‌ها بین ۱ تا ۷ برابر مشتری، پرجرم‌ترین سیاره منظومه شمسی است. / اسپیس

ارسال نظر
آخرین اخبار