به گزارش راهبرد معاصر؛ محمد مخبر عصر شنبه و در آستانه دهمین سالگرد ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب و روز اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی با جمعی از کارآفرینان و فعالان بخش خصوصی دیدار کرد و پای درد و دل و دغدغههای آنان نشست.
معاون اول رئیسجمهور در این جلسه بخش خصوصی و فعالان اقتصادی را به مشارکت هرچه بیشتر در اقتصاد و استفاده از ظرفیتها و مزیتهای کشور فراخواند و افزود: دولت آمادگی دارد بستر فعالیت و نقشآفرینی هرچه بیشتر بخش خصوصی را در اقتصاد کشور فراهم کند و موانع را از سر راه آن بردارد.
مخبر یکی از مهمترین مسائل و موانع پیش روی توسعه کشور را کمرنگ بودن نقش بخش خصوصی در اقتصاد کشور برشمرد و گفت: البته این مشکل دو سویه است و متأسفانه طی سالیان گذشته و در ادوار مختلف، روابط و تعامل مناسب میان دولت و بخش خصوصی در کشور شکل نگرفته و این ارتباط به صورت حداقلی بوده که اصلاح این روند و نزدیک شدن بخش خصوصی و دولت یکی از نیازهای مهم و ضروری امروز کشور است.
وی ادامه داد: باور قطعی دولت این است که دستیابی به رشد اقتصادی ۸ درصدی، ثبات بازار، اطمینان از نرخ ارز و تحقق سایر اهداف اقتصادی جز با فعال شدن بخش خصوصی و مشارکت جدی فعالان اقتصادی محقق نخواهد شد.
معاون اول رییس جمهور به ظرفیتهای گسترده کشور چون ذخایر نفت و گاز، نیروی انسانی نخبه و مجرب، معادن و سایر مزیتها اشاره و خاطرنشان کرد: فعال سازی این ظرفیتها توسط بخش دولتی میسر نیست و لازم است بخش خصوصی پای کار باشد تا از این ظرفیتهای گسترده در جهت توسعه و بزرگ شدن اقتصاد کشور استفاده کند.
مخبر افزود: وظیفه دولت از یک سو حل مشکلات بخش خصوصی و از سوی دیگر پاسخگویی به دغدغهها و نیازهای مردم است ضمن آنکه باید در این میان به دنبال بی اثر کردن نقشهها و کارشکنیهای دشمن نیز باشد که امیدوارم با همراهی بخش خصوصی بتوانیم به این برنامهها جامه عمل بپوشانیم.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: بیش از گذشته آمادگی دارم جلسات هماهنگی و همفکری با فعالان اقتصادی و نمایندگان بخش خصوصی را به صورت مستمر ادامه دهم تا به برنامهای مشترک و جامع الاطراف دست یابیم که هم مشکلات و موانع بخش خصوصی برطرف شود و هم به دغدغه های اقتصادی و معیشتی مردم پاسخ داده شود.
وی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی و شرکتهای دانش بنیان باید پشت فرمان اقتصاد کشور باشند گفت: من صمیمانه دست بخش خصوصی را میبوسم و نقشه استراتژی صنعتی که تدوین کردهاند را روی چشم می گذارم و تلاش خواهم کرد که بستر فعالیت فعالان اقتصادی را فراهم کنم.
در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی نیز به برخی سوالات و دغدغههای مطرح شده از سوی فعالان اقتصادی پاسخ داد و گفت: بانک مرکزی در سال جاری تلاش کرده است که نرخ رشد اقتصادی کاهش پیدا نکند و همزمان تورم کاهشی باشد و نقدینگی نیز کنترل شود که خوشبختانه تا حد زیادی در این برنامه موفق بودهایم.
رییس کل بانک مرکزی همچنین گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای کنترل نرخ ارز و تامین نیازهای ارزی بخش خصوصی ارائه کرد و از راه اندازی ابزار جدیدی تحت عنوان بازار سلف ارزی در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در آینده نزدیک خبر داد.
در این نشست که وزرای امور اقتصادی و دارایی و صنعت، معدن و تجارت نیز حضور داشتند، فعالان اقتصادی و مدیران عامل برخی شرکت ها ضمن تشریح دغدغهها و مشکلات پیش روی فعالیت بخش خصوصی، از آمادگی کامل خود برای همراهی با دولت و نقش آفرینی هرچه بیشتر در اقتصاد کشور خبر دادند.
تامین نقدینگی و سرمایه در گردش، موانع و بروکراسی اداری، رفع محدودیت های ارزی و چند نرخی بودن ارز از جمله مهمترین موضوعات مطرح شده از سوی فعالان اقتصادی در این جلسه بود که مورد بحث و بررسی قرار گرفت./ایرنا