آخرین وضعیت حقآبه ایران از هیرمند-راهبرد معاصر
پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول دستگیری اراذل و اوباش مسلح شرق تهران اساسنامه نهضت سوادآموزی تغییر کرد؟ پرداخت بیش از ۲۹۵ هزار فقره تسهیلات به بازنشستگان کشوری اولین تصاویر از تیراندازی به یک اتوبوس مسافربری زاهدان + واکنش فوری یک مقام ارشد پلیس رئیس سازمان نظام پزشکی: اتحاد بین طب سنتی و مدرن منافع برخی را به خطر می‌اندازد دستور جدید وزیر علوم به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور

آخرین وضعیت حقآبه ایران از هیرمند

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت حقآبه هامون باید از افغانستان وارد هامون ایران شود.
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۰ - ۰۷ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 February 26
کد خبر: ۲۳۰۰۵۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه حقآبه هامون باید از افغانستان وارد هامون ایران شود، اظهارکرد: متاسفانه حقآبه هنوز تامین نشده البته رایزنی‌هایی با دولت افغانستان انجام شده است.

مجتبی ذوالجودی درباره آخرین وضعیت تالاب هامون اظهار کرد: درسال‌های اخیر به دلیل اجرای سیاست‌های آبی از سوی افغانستان از ساخت سد‌ها و آب‌بند‌ها گرفته تا اقدامات انجام شده برای هدایت و انحراف آب هیرمند به داخل افغانستان، دریافتی ایران از هیرمند خیلی کم شده و خشکسالی و کم‌بارشی مشکل هامون را دو چندان کرده است. از این رو باید با مدیریت خیلی کامل‌تری داشته باشیم و اقداماتی در این زمینه انجام شده است.

وی ادامه داد: دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست برنامه مدیریت زیست بومی تالاب هامون را تدوین کرد. در کنار آن برای تامین حقآبه ایران از رودخانه‌های مرزی قراردادی از قبل وجود داشته است البته از دیدگاه کارشناسان سازمان محیط زیست این قرارداد فقط در زمینه تامین آب شرب است این در حالیست که افغانستان به عنوان یکی از کشور‌های عضو کنوانسیون تنوع زیستی مکلف به حفظ محیط‌های آبی است بنابراین حقآبه‌هایی که موجب حفظ تنوع زیستی و جلوگیری از آسیب کمتر به آن می‌شود را باید رعایت کند، ولی این اتفاق نیفتاده است حقآبه‌ای که سازمان محیط زیست درصد تامین آن است، فراتر از آب شرب است.

ذوالجودی با بیان اینکه مشکل اصلی حقآبه‌ای است که باید از آن افغانستان وارد ایران شود، اظهارکرد: متاسفانه نه تنها حقآبه محیط زیستی تامین نمی‌شود بلکه حقآبه آب شرب مردم هم تامین نشد. در این شرایط نیاز به اقدامات دیپلماتیک است. به‌قطعاً و با توجه به دستور رییس جمهوری، پیگیری این موضوع به‌طور مستقیم بر عهده وزارت امور خارجه است. ما هم در این زمینه همراهی می‌کنیم و امیدواریم شرایط به‌گونه‌ای شود که حقآبه محیط زیستی را رها کنند، هرچند قول‌های اولیه‌ای را در این زمینه داده‌اند. علاوه بر آن امیدواریم در سیستان و بلوچستان بارش‌ها در حد نرمال باشد، چون به بهبود وضعیت هامون کمک می‌کند.

وی با اشاره به وظایف سازمانی در زمینه حقآبه‌ها گفت: سازمان محیط زیست وظیفه نظارت را بر عملکرد دستگاه‌ها عهده دارد. وزارت نیرو بیشتردر مسائل مربوط به تامین حقآبه‌ها دخیل است که امیدواریم این ارتباط بهتر باشد. در این راستا جلساتی با وزارت نیرو برگزار کرده‌ایم.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست درباره آخرین رایزنی‌های انجام شده برای تامین حقآبه هامون اظهارکرد: در جلسه‌ای که با مقامات افغانستانی داشتیم قول مساعد دادند که در صورت بارش مناسب و ذخیره مناسب آب در پست سدها، حقآبه ایران رها شود و موکول شد به یک جلسه‌ای که مقامات محیط زیستی افغانستان در ایران حضور پیدا کنند و آقای ملا برادر هم گفتند خودشان مستقیم دستور می‌دهند که این سفر از طریق مقامات محیط زیستی افغانستان انجام بشود.

وی ادامه داد: وزارت امور خارجه ایران نیز این موضوع را دنبال می‌کند تا از طریق مکانیزم این نهاد و بحث‌های حقوقی مرتبط این نشست برگزار شود و شاهد حضور مقامات محیط زیستی افغانستان در کشور باشیم. در کنار آن وزارت نیرو در چارچوب وظایف خود عمل می‌کند و مجموعه این عوامل کمک می‌کند که ما امیدوار باشیم. هرچند واقعاً شرایط سخت است و باید در این زمینه بیشتر کار کرد، ولی دولت تمام توانش را برای حل این موضوع به کار بسته است. /باشگاه خبرنگاران جوان

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار