ارتباط بی‌خوابی مزمن با مصرف غذا‌های فوق‌ فرآوری‌شده-راهبرد معاصر
وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام همتی: از رونق گذشته در مناطق آزاد خبری نیست فرمانداری: مرز مهران بازگشایی می‌شود نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد ویتامین دی به درمان دیابت کمک می‌کند؟ پزشکیان: اینکه توانستیم یک بلوچ سنی را استاندار کنیم با نظر مقام معظم رهبری بود وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم صعود پرسپولیس به یک هشتم در غیاب ۶ ستاره اصلی | کُت تن لوکاس ژوائو است قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد تعرفه گاز برای پرمصرف‌ها افزایش یافت واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو سخنگوی سازمان هدفمندی: منایع یارانه هنوز تامین نشد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

ارتباط بی‌خوابی مزمن با مصرف غذا‌های فوق‌ فرآوری‌شده

یافته‌های جدید نشان می‌دهد بی‌خوابی مزمن با مصرف غذا‌های فوق‌فرآوری‌شده مرتبط است.
تاریخ انتشار: ۰۰:۰۷ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 11
کد خبر: ۲۴۴۸۵۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ مصرف غذا‌های فوق فرآوری‌شده (UPFs) با مشکلات سلامتی مانند بیماری قلبی و دیابت مرتبط است و یک پژوهش جدید نشان می‌دهد ممکن است در برخی افراد موجب بی‌خوابی مزمن شود.

غذا‌های فوق فرآوری‌شده غذا‌هایی هستند که به شدت دستکاری شده‌اند تا طعم آنها بهتر شود یا در مقیاس انبوه تولید کنند یا مدت طولانی‌تری ماندگار باشند. این فرآورده‌ها با خوراکی‌هایی مانند میوه یا سبزیجات در تضاد هستند.

پژوهشگران به سرپرستی گروهی از محققان از دانشگاه سوربن پاریس‌نورد در فرانسه، داده‌های مربوط به ۳۸ هزار و پانصد و هفتاد بزرگسال را جمع‌آوری و مشکلات خواب آنها را بررسی کردند.

پژوهشگران ارتباطی معنادار میان استفاده بیشتر از غذا‌های فوق فرآوری‌شده و افزایش خطر بی‌خوابی مزمن یافتند.

به طور کلی، شرکت کنندگان در پژوهش ۱۶ درصد از انرژی روزانه خود را از غذا‌های فوق فرآوری‌شده دریافت می‌کردند. ۱۹.۴ درصد از گروه، علایم بی خوابی مزمن را گزارش کردند؛ این گروه تمایل به دریافت غذا‌های فوق فرآوری‌شده بیشتری در رژیم غذایی خود داشتند.

به طور کلی، شرکت کنندگان در پژوهش ۱۶ درصد از انرژی روزانه خود را از غذا‌های فوق فرآوری‌شده دریافت می‌کردند. ۱۹.۴ درصد از گروه، علایم بی خوابی مزمن را گزارش کردند؛ این گروه تمایل به دریافت غذا‌های فوق فرآوری‌شده بیشتری در رژیم غذایی خود داشتند.

در گزارش‌های آژانس‌های سازمان ملل متحد، مشخصات و تعریف غذا‌های فوق فرآوری‌شده آورده شده است که نوشابه‌های گازدار، شیرینی، میان‌وعده‌های چرب و شیرین و نمکی و خوراکی‌های دیگر جزو آنها به شمار می‌روند./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار