تشخیص سریع و ساده هورمون استرس-راهبرد معاصر
ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا کلید خورد مرز مهران آخر هفته مسدود است + جزئیات هشدار زرد هواشناسی در پی افزایش آلودگی هوا در ۶ استان فردا فعالیت نوبت صبح مدارس ۵ شهر غیرحضوری شد توضیحات مهم تامین اجتماعی درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دمای این مناطق به ۸ درجه زیر صفر رسید | گرمترین نقطه ایران کجاست؟ شگرد مجرمان سایبری، سوءاستفاده از هویت دیگران یا تجارت سیاه هشدار هواشناسی مازندران؛ صیادی در خزر ممنوع رئیس سازمان غذا و دارو منصوب شد زنان در ایران بیشتر از مردان عمر می‌کنند | سن امید به زندگی در ایران به ۸۰ سال می‌رسد؟ آمار بالای گرایش پایه هفتمی‌ها به دخانیات | افزایش مصرف قلیان در بین دختران ۱۳ تا ۱۵ سال! شرور خیابان معیری تهران زمینگیر شد هوای تهران برای همه گروه‌های حساس ناسالم شد؛ ۱٠ نقطه در وضعیت قرمز تعداد بیماران مبتلا به ایدز در کشور اعلام شد؛ تفاوت قابل توجه تعداد مردان و زنان مبتلا به HIV فردا مدارس ۶ شهر غیرحضوری شد + جزییات 

تشخیص سریع و ساده هورمون استرس

محققان دانشگاه تفتس به تازگی حسگری برای سنجش میزان کورتیزول ساخته‌اند که از روی بزاق می‌تواند این کار را انجام دهد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۲ - ۰۲ شهريور ۱۴۰۳ - 2024 August 23
کد خبر: ۲۵۵۲۶۴

به گزارش راهبرد معاصر، این حسگر بسیار حساس بوده و با استفاده از الکترود گرافنی شرکت IGII ساخته شده است. با این حسگر دیگر نیاز به آزمایش خون نیست. این زیست‌حسگر الکتروشیمیایی نقطه مراقبت (POC) دارای حد تشخیص ۰٫۲۴ fg/ml است که آن را ۱۰۰ برابر حساس‌تر از آزمایش‌های بزاق موجود می‌کند. این نوآوری با استفاده از فناوری الکترود GII-Sens ساخته شده است که یک نوار حسگری بوده که توسط شرکت IGII که در حوزه نانومواد فعال است، تولید شده است. این الکترود در ساختار حسگر ادغام شده است.

 

این ابزار تشخیصی غیر تهاجمی می‌تواند میزان کورتیزول را از روی بزاق به شکلی کارآمد و قابل اعتماد اندازه‌گیری کند و به شناسایی اولیه اختلالات مربوط به استرس، در کارگران یا ورزشکاران کمک نماید. میزان تغییرات کورتیزول در بزاق می‌تواند درک ما را از شرایطی که بر ما تأثیر می‌گذارد، بهبود دهد. کورتیزول، هورمون همراه با استرس، در طول روز نوسان دارد و در بین افراد مختلف، متفاوت است. اغلب تشخیص آن از طریق آزمایش بزاق یا خون انجام می‌شود.

 

فناوری‌های فعلی به دلیل داشتن محدودیت غلظت در شناسایی مقادیر کم کورتیزول مشکلاتی به همراه دارند. آزمایش خون، در حالی که دقیق‌تر است، اما تهاجمی بوده، به خصوص اگر لازم باشد که چند بار در روز این کار انجام شود.

 

الکترود GII-SENS یک ساختار کربنی منحصر به فرد داشته و به صورت متخلخل و سه‌بعدی است. این الکترود مساحت سطحی بالایی داشته و نسبت به سایر مواد حسگری متداول مانند طلا، حساس تر و پایدارتر است. فرآیند ساخت این زیست‌حسگر فوق العاده حساس شامل اتصال آنتی‌بادی‌های مونوکلونال ضد کورتیزول (MAB-CORT) به الکترود PBASE-NHS/GF از طریق تثبیت غیر کووالانسی است. این روش یکپارچگی ساختاری و هدایت الکتریکی الکترود را حفظ می‌کند در حالی که تثبیت کارامد و کنترل شده آنتی‌بادی را تسهیل می‌کند و از این طریق حساسیت زیست‌حسگر را افزایش می‌دهد.

 

ژان-کریستوف گرانیر، مدیر ارشد اجرایی IGII ، گفت: «این نتایج نمونه بارز دیگری از کاربرد صنعتی GII-SEN برای آزمایش در شرایط مختلف است. علاوه بر اینکه بسیار دقیق‌تر و قابل اعتمادتر از آزمایش‌های موجود است، GII-SENS نسبت به سایر مواد مانند طلا که در تست‌های تشخیصی پزشکی استفاده می‌شود ، بسیار مقرون به صرفه‌تر و پایدار است. »

 

گفته می‌شود که الکترودهای GII-SENS از گزینه‌های چاپ شده در چندین سطح بهتر عمل می‌کنند و تجربه‌ای بهتر و سریع‌تر را ایجاد می‌کنند. از این فناوری می‌توان برای اندازه‌گیری طیف گسترده‌ای از نشانگرهای بهداشتی و زیست‌محیطی در بزاق و سایر مایعات بدن استفاده کرد. IGII با شرکت‌های فناوری پزشکی در سراسر جهان همکاری می‌کند تا آزمایش‌های تشخیصی موجود خود را تقویت کند./ مهر

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده