این نوشیدنی می‌تواند پیشرفت آلزایمر را تسریع کند-راهبرد معاصر
تمجید رئیس فیفا از حضور پرشمار زنان در دیدار سپاهان - پرسپولیس گاردین: نوشیدن و سرو مشروبات الکلی در جام جهانی ۲۰۳۴ عربستان ممنوع خواهد بود آخرین رده‌بندی فیفا در سال ۲۰۲۴/ ایران هجدهم دنیا و دوم آسیا ثبت نام بیش از ۴۴۰ هزار نفر در کنکور | اول دی؛ آخرین مهلت نام‌نویسی تداوم سیر صعودی نرخ بهره بین بانکی + جدول هشدار سازمان هواشناسی در مورد تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور دستور شناسایی مشترکانی که از ماینر استفاه می‌کنند صادر شد نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند مصر رئیس گروه دی۸ شد سخنگوی وزارت خارجه: حملات اسرائیل منجر به تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی یمن شد وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند طلای جهانی به زمین خورد!  متهمان ناآرامی در بیمارستان شهید جلیل یاسوج دستگیر شدند واکنش انصارالله به حمله هوایی اسراییل: به هر تجاوزی پاسخ می‌دهیم/ حمایت از غزه ادامه دارد حمله هوایی گسترده رژیم اسرائیل به صنعاء و الحدیده یمن + جزییات

این نوشیدنی می‌تواند پیشرفت آلزایمر را تسریع کند

یک مطالعه جدید نشان داده که مصرف الکل می‌تواند روند پیشرفت بیماری آلزایمر را تسریع کند و نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که این دو با یکدیگر مرتبط هستند. بسیاری از ما می‌دانیم که مصرف الکل به طور کلی برای سلامتی مضر است. نوشیدن بیش از حد الکل خطر ابتلا به بیماری‌های کبدی، قلبی و حتی سرطان را افزایش می‌دهد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۱ - ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 11
کد خبر: ۲۶۲۷۹۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ یک مطالعه جدید نشان داده که مصرف الکل می‌تواند روند پیشرفت بیماری آلزایمر را تسریع کند و نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که این دو با یکدیگر مرتبط هستند. بسیاری از ما می‌دانیم که مصرف الکل به طور کلی برای سلامتی مضر است. نوشیدن بیش از حد الکل خطر ابتلا به بیماری‌های کبدی، قلبی و حتی سرطان را افزایش می‌دهد.

به گزارش میرور، اکنون تحقیقات نشان داده‌اند که الکل می‌تواند پیشرفت آلزایمر را نیز تسریع کند. یک مطالعه جدید که در مجله eNeuro منتشر شده، نشان می‌دهد که بیماری آلزایمر و اختلال مصرف الکل (AUD) با الگو‌های مشابهی از تغییرات در بیان ژن‌های مغز ارتباط دارند.

به گفته محققان، این نتایج از این نظریه پشتیبانی می‌کند که مصرف الکل می‌تواند پیشرفت بیماری آلزایمر را تسریع کند. پروفسور پی‌یترو پائولو سانا، نویسنده ارشد و استاد دپارتمان ایمنی‌شناسی و میکروبیولوژی در موسسه تحقیقات اسکریپس، توضیح می‌دهد: «ما چندین ژن و مسیر خاص برای انواع سلول‌ها را شناسایی کردیم که در هر دو حالت بیماری آلزایمر و مصرف الکل دچار اختلال می‌شوند و این موضوع از فرضیه‌ای حمایت می‌کند که اختلال مصرف الکل می‌تواند با تأثیر بر برخی از همان مکانیسم‌های مولکولی که تحت تأثیر آلزایمر قرار می‌گیرند، پیشرفت این بیماری را تسریع کند.»

او ادامه می‌دهد: «با درک این اختلالات در این سطح از جزئیات مولکولی، ما می‌توانیم بفهمیم که چه عواملی باعث این بیماری‌ها می‌شوند و همچنین می‌توانیم اهدافی را برای درمان شناسایی کنیم.»

در این مطالعه، تیم تحقیقاتی داده‌های توالی‌یابی RNA را از صد‌ها هزار سلول مغزی فردی از ۷۵ بیمار با مراحل مختلف بیماری آلزایمر تجزیه و تحلیل کرد. آنها همین آزمایش را بر روی ۱۰ بیمار بدون آلزایمر نیز انجام دادند. این تحقیق نشان داد که هم اختلال مصرف الکل و هم آلزایمر با تغییرات مشابهی در بیان ژن‌ها در مغز مرتبط هستند، از جمله افزایش بیان ژن‌های التهابی، اختلال در سیگنال‌دهی سلولی و مسیر‌های مرتبط با مرگ سلولی، و تغییرات در سلول‌های عروق خونی.

آرپیتا جوشی، نویسنده اصلی این مطالعه، گفت: «آنچه ما در اینجا ارائه کرده‌ایم، یک تحلیل مقایسه‌ای از دو اختلالی است که منجر به کاهش شناختی می‌شوند. این موضوع درک ما از بیماری آلزایمر و آنچه سه مرحله بالینی تعریف‌شده آن را در بر می‌گیرد، عمیق‌تر می‌کند و اهمیت در نظر گرفتن اختلال مصرف الکل به‌عنوان یک عامل خطر برای آلزایمر را برجسته می‌کند.»

با این حال، محققان اذعان دارند که مطالعه آنها به تعداد بیشتری از شرکت‌کنندگان نیاز دارد و برنامه دارند تا تجزیه و تحلیل خود را با استفاده از پایگاه داده‌های بزرگتر بیان ژن در افراد مبتلا به اختلال مصرف الکل تکرار کنند. جوشی اضافه کرد: «ما مشتاقانه منتظر انتشار داده‌های بزرگتر مربوط به مصرف الکل هستیم تا بتوانیم قوی بودن این یافته‌ها را آزمایش کنیم و شباهت‌های بین این دو اختلال را با دقت بیشتری در سطح سلولی بررسی کنیم.»

این یک تلاش جهانی برای کشف بیماری‌های پیچیده در سطح سلولی است که به درک بهتر اختلالات مولکولی و سلولی در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر، اختلال مصرف الکل و تأثیرات متقابل آنها منجر خواهد شد.

انجمن آلزایمر هشدار می‌دهد که عوامل زیر می‌توانند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهند:

• فشار خون بالا
• سیگار کشیدن
• دیابت
• چاقی
• کمبود فعالیت بدنی
• رژیم غذایی نامناسب
• مصرف زیاد الکل
• کمبود فعالیت‌های ذهنی
• افسردگی
• آسیب به سر
• از دست دادن شنوایی
• انزوای اجتماعی
• آلودگی هوا
• سن
• جنسیت (خطر در زنان بالاتر است)
• ژنتیک

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار