نقشه رژیم صهیونیستی برای جولان-راهبرد معاصر
عملیات شهادت طلبانه در قلب تل‌آویو + واکنش گروه‌های مقاومت  مصر: در مرحله نخست ۳۳ زندانی اسرائیلی در مقابل ۱۸۹۰ اسیر فلسطین آزاد می‌شوند دبیر کل سازمان ملل: آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان همچنان پابرجاست، اما شکننده است سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق جزئیات آزادی اسرای عضو گروه‌های مبارز فلسطینی در مرحله اول پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم
یادداشت محمدعلی حسن نیا، کارشناس مسائل بین‌الملل؛

نقشه رژیم صهیونیستی برای جولان

رژیم صهیونیستی قصد دارد با تصرف نقاط مهم مرزی میان سوریه و سرزمین‌های اشغالی به ایجاد منطقه سه ضلعی مانند التنف که آمریکا در مرز میان اردن، سوریه و عراق ایجاد کرد، مبادرت کند و بتواند هر رفت و آمدی در این سه کشور را زیر نظر داشته باشد.
محمدعلی حسن نیا؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۰ - ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - 2024 December 15
کد خبر: ۲۶۵۷۱۷

نقشه رژیم صهیونیستی برای جولان

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ رژیم صهیونیستی از روز بعد سقوط بشار اسد حمله زمینی به مناطق حائل در اطراف جولان را آغاز کرد و این ماجراجویی به قصدی انجام می شود تا موقعیت جغرافیایی در منطقه تغییر پیدا کند. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی بلافاصله بعد از تصرف دمشق به ارتش دستور داد منطقه کوه های هرمون به مرکزیت جبل الشیخ که مشرف بر سه ضلعی (سوریه-رژیم صهیونیستی-لبنان) است، تصرف کند.

 

برخی روستاهای منطقه از جمله قنیطره و البعث نیز به تصرف رژیم صهیونیستی درآمد و تقریبا بین 5 تا 10 کیلومتر ارتش رژیم صهیونیستی وارد مناطق روستایی سوریه شد. مهم ترین تصرف رژیم صهیونیستی در چند روز اخیر منطقه فوق استراتژیک جبل الشیخ بود که یکی از آرزوهای همیشگی صهیونیست ها برای داشتن موقعیت برتر در نبرد با سوریه و لبنان است.

بلندی‌های جولان فلات صخره‌ای در جنوب غربی سوریه، در حدود ۶۰ کیلومتری (۴۰ مایلی) جنوب دمشق است

 

جنگ سال 1967 صدها هزار سوری را مجبور کرد از جولان به مناطق دیگر سوریه فرار کنند. جمعیت این منطقه اکنون ترکیبی از اعراب سوری و شهرک نشینان صهیونیست است. گمان می رود جولان  حدود یک سوم آب شیرین رژیم صهیونیستی را تامین می کند. آب جولان به دریای جلیل و رود اردن می رسد.

 

مهم تر از آن دریاچه طبریه است که رژیم صهیونیستی حتی در مذاکرات باراک و حافظ اسد هم راضی نشد این منطقه را تحویل دهد، با اینکه بنظر می رسد حاضر است جولان را تحویل سوریه دهد، ولی دریاچه طبریه را تحویل ندهد. همین دلایل بود که رادیو ارتش صهیونیستی اعلام کرد که کابینه تصمیم گرفت منطقه مرزی کوه هرمون سوریه در مجاورت بلندی‌های جولان را پس از عقب‌نشینی سربازان ارتش سوریه اشغال، منطقه حائل ایجاد کند و نتانیاهو هم توافق 1974 را لغو کرد.

 

بلندی‌های جولان فلات صخره‌ای در جنوب غربی سوریه، در حدود ۶۰ کیلومتری (۴۰ مایلی) جنوب دمشق است. از جنوب با رودخانه یرموک و از غرب با دریای جلیل همسایه است. این منطقه دارای منابع آبی حیاتی است که رود اردن را تغذیه می کند، از جمله رودخانه حاصبانی که از لبنان و از جولان می گذرد.

 

اسرائيل در حال برنامه ريزي «منطقه دفاعي استريل شده» در جنوب سوريه است، زيرا به حملات خود به اين كشور پس از بركناري بشار اسد، رئيس جمهور سابق اين كشور ادامه مي دهد.

 

یسرائیل کاتز در جریان بازدید از پایگاه دریایی این شهر گفت: «به همراه نخست وزیر، به [نظامی] دستور دادم تا یک منطقه دفاعی استریل عاری از سلاح و تهدیدات تروریستی در جنوب سوریه بدون حضور دائمی رژیم صهیونیستی ایجاد کنند. وی مدعی شد که این اقدام به منظور «جلوگیری از استقرار و سازماندهی تروریسم در سوریه» بوده است.

 

دو منبع امنیتی منطقه‌ای و یک منبع امنیتی سوری گفتند، نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی به شهر قطنا، واقع در 10 کیلومتری خاک سوریه، در شرق منطقه غیرنظامی شده که بلندی‌های جولان اشغالی توسط رژیم صهیونیستی را از سوریه جدا می‌کند، رسیدند. راهبرد تل آویو در موضوع سوریه همان نظریه ترکیبی از فرصت طلبی و استراتژی است که می خواهد از دوران پسا اسد استفاده و نظم جدید مرزی ایجاد کند که در این نظم دیگر سوریه خطری برای رژیم صهیونیستی نباشد.

 

این نظم جدید فکری رژیم صهیونیستی مبتنی بر این موضوع خواهد بود که باید در مرزهای سرزمین های اشغالی دیگر خطری برای ایجاد هفتم اکتبر جدید پدید نیاید. رژیم صهیونیستی اساسا بدنبال اشغال دمشق نیست بلکه پی آن می گردد در پی هرج و مرج در سوریه بتواند با اشغال نقاط راهبردی هرگونه خطری زمینی و تسلیحاتی را دور کند. رژیم صهیونیستی می خواهد تمام دارایی های راهبردی سوریه را نابود کند، البته این دارایی فقط سلاح نیست بلکه همین منطقه بلندی‌های جولان یک دارایی استراتژیک بزرگ برای رژیم صهیونیستی و سوریه است.

 

این قلمرو محل قرارگیری کوه هرمون، مرتفع‌ترین قله سوریه است و به خوبی در دید مناطق مرزی لبنان، از جمله دره بقاع تحت کنترل حزب‌الله قرار دارد. مرکز تحقیقات و آموزش رژیم صهیونیستیی آلما که متخصص چالش های امنیتی رژیم صهیونیستی در مرز شمالی آن است، اعلام کرد که حدود 55 هزار نفر در جولان اشغالی زندگی می کنند که حدود 24 هزار نفرشان دروزی هستند و همین موجب شده تل آویو به فکر تصرف جولان منطقه سوری هم باشد.

 

نکته پایانی و مهم آن است که رژیم صهیونیستی قصد دارد با تصرف نقاط مهم در مرز بین سوریه و رژیم صهیونیستی به ایجاد یک منطقه سه ضلعی مانند تنف که آمریکا در مرز بین اردن، سوریه و عراق ایجاد کرد مبادرت کند و اینگونه بتواند هر رفت و آمدی در این سه کشور را زیر نظر داشته باشد.

 

ارسال نظر