سرلشکر باقری: ایران و‌ پاکستان برای تبدیل مرز‌ها به کانون دوستی تلاش می‌کنند سرپرست فرمانداری کرج منصوب شد رهبر انقلاب: شهیدان رازینی و مقیسه مستوجب پاداش الهی و شهادت در راه خدا شدند اقامه نماز رهبر انقلاب بر پیکر دو قاضی شهید سردار رادان: شناسایی و دستگیری عوامل ترور قضات در دستور کار است پزشکیان: به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم پزشکیان: برخی نهاد‌ها مثل نیرو‌های مسلح می‌توانند پادگان‌ها و نیرو‌های خود را به جنوب منتقل کنند سرلشکر باقری وارد پاکستان شد + جزییات سفر مصطفی پورمحمدی: دو قاضی، هدفدار ترور شدند سرلشکر سلامی: می‌توانیم در دریا‌ها مقابل دشمنان کوچک و بزرگ هماوردی پیروزمندانه داشته باشیم پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی درپی درگذشت حجت‌الاسلام سقای بی‌ریا پیام تسلیت رهبری در پی ترور قاضی رازینی و مقیسه رونمایی از شهر شناوری نیروی دریایی سپاه با حضور سرلشکر سلامی  واکنش فرماندار «صحنه» به پرواز ۲ جنگنده: رزمایش کشوری بوده است واکنش پزشکیان به ترور قاضی مقیسه و رازینی

خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند

خطیب نماز جمعه تهران گفت: کسانی که بستر را برای فروپاشی زیرساخت‌های اقتصادی و دفاعی سوریه فراهم کردند و دست‌شان در دست اتاق فکر آمریکایی و صهیونیستی بود قطعا باید در برابر ملت‌های مسلمان و امت اسلامی و ملت خود پاسخگو باشند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۳ - ۳۰ آذر ۱۴۰۳ - 2024 December 20
کد خبر: ۲۶۶۱۷۱
خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند

به گزارش راهبرد معاصر، حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد خطیب این هفته نماز جمعه پایتخت طی سخنانی با اشاره به تجاوزات رژیم صهیونیستی به خاک سوریه گفت: رژیم صهیونیستی که در تحقق اهداف نظامی خود در مواجهه با مقاومت اسلامی و حزب الله در جنوب لبنان شکست خورده و مجبور به پذیرش آتش‌بس شد، برای متوقف کردن زنجیره شکست‌های خود با همکاری آمریکا و برخی کشورهای منطقه و با توسل به خشونت سوریه بی‌دفاع را مورد تهاجمی گستاخانه قرار داده است.

وی افزود: ارتش رژیم صهیونیستی با بیش از 500 حمله هوایی، زیرساخت‌های حیاتی اقتصادی، پایگاه‌های نظامی و سیستم‌های رادار و مقرهای اطلاعاتی و همچنین مراکز علمی و تحقیقاتی سوریه را مورد هدف قرار داده است.

ابوترابی تاکید کرد: کسانی که این بستر را برای فروپاشی زیرساخت‌های اقتصادی و دفاعی سوریه فراهم کردند و دست‌شان در دست اتاق فکر آمریکایی و صهیونیستی بود قطعا باید در برابر ملت‌های مسلمان و امت اسلامی و ملت‌ خود پاسخگو باشند.

خطیب نماز جمعه پایتخت عنوان کرد: نگاه به این حوادث اخیر در سوریه برای فهم کار بزرگی که نیروهای مقاومت اسلامی در سوریه و عراق با سیاست‌های راهبردی مستشاران هوشمند نظامی ایران و شخصیت‌هایی مانند شهید سلیمانی و شهید المهندس برای جلوگیری از بروز چنین رویدادهایی دشتند، کافی است.

ابوترابی‌فرد با بیان اینکه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، لبنان و سوریه عزم محور مقاومت و جوانان غیور و دلیر امت اسلامی به‌ویژه دلیرمردان سوریه و فلسطین را برای مقابله با رژیم راسخ‌تر کرده است، گفت: امت اسلامی به فضل الهی توانمندترین نیروها را وارد میدان خواهد کرد و آنچه رهبر انقلاب در آزادسازی مناطق تصرف شده فرمودند قطعاً محقق خواهد کرد.

وی ادامه داد: در رابطه با سوریه بخش مهمی از سیاست‌های راهبردی جمهوری اسلامی ایران توسط مقامات ارشد کشور و در تحرکات وزارت خارجه تبیین شده است. با این وجود در این رابطه باید تاکید داشت که بازگشت ثبات و تامین امنیت مردم سوریه، صیانت از مرزها و تمام ارزی این کشور و کوتاه کردن دستان آلوده به جنایت آمریکا و صهیونیست‌ها امروز دغدغه اصلی امت اسلامی و محور مقاومت و جمهوری اسلامی ایران است و با هوشیاری مقاومت و دول مسلمانی که باید از تجربیات طولانی درس بیاموزند امیدواریم راه برای تجدید حیات این ملت عزیز و تمامیت ارزی آن کشور و خلق یک سوریه مستقل و مقتدر و متعهد به ارزش‌های اسلامی هموار شود.

خطیب نماز جمعه پایتخت در بخش دیگری از سخنان خود با تقدیر از همراهی مردم با پویش کاهش مصرف انرژی خاطرنشان کرد: به گفته مسئولان وزارت نفت، پیوستن مردم به پویش کاهش دو درجه‌ای مصرف انرژی، مصرف روزانه گاز خانگی و تجاری را تا حدود 35 تا 40 میلیون متر مکعب کاهش داده است که جای تقدیر دارد.

وی افزود: تولید روزانه هر فاز از فازهای پارس جنوبی حدود 25 میلیون متر مکعب است و با کاهش مصرف دو درجه‌ای معادل دو فاز از فازهای پارس جنوبی انرژی آزاد می‌شود و به سمت بخش واقعی اقتصاد یعنی تولید هدایت می‌شود که این کار، کار بسیار بزرگی است.

ابوترابی فرد با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته در صنعت نفت و گاز کشور، تصریح کرد: در طول سه دهه گذشته با دانش و مدیریت کارشناسان مهندسان کارکنان صنعت برق، نفت و گاز و حضور شرکت‌های پیمانکاری بزرگ و کوچک و با تجربه در این بخش، ایران دارای زیرساخت‌های منحصر به فرد در حوزه انتقال و توزیع برق و گاز است که از جمله آن می‌توان به وجود 40 هزار کیلومتر خط لوله فشار قوی اشاره کرد که از ظرفیت‌هایی است که ما در کشور در اختیار داریم.

خطیب نماز جمعه تهران در ادامه با بیان نقاط ضعف انرژی کشور گفت: با وجود این ظرفیت‌ها در حوزه انرژی، کشور با چالش‌های جدی روبرو است که به طور کلی به نظر حقیر ناترازی حوزه انرژی سه عامل اصلی باز می‌گردد که شامل وابستگی بالا مصرف کشور به گاز طبیعی، رشد غیر بهینه مصرف یعنی شدت انرژی، محدودیت در افزایش تولید است.

ابوترابی‌فرد با اشاره به وابستگی زیاد کشور مصرف گاز گفت: در خصوص مسئله اول باید گفت که گاز طبیعی اصلی‌ترین حامل انرژی کشور است. بیش از 70 درصد از انرژی مصرفی کشور از گاز طبیعی است. این وابستگی به گاز طبیعی خطای استراتژیک و راهبردی است و باید مسئولین کشور بیدار باشند. ضمن اینکه این امر نقش قابل توجهی در ایجاد آیندگی د محیط زیست را دارد و باید توجه کنیم که ایران ما ششمین کشور در جهان در تولید گاز گلخانه‌ای را دارا است.

وی ادامه داد: بیش از 86 درصد و حتی تا 90 درصد برق تولیدی کشور وابسته به گاز طبیعی است و درصد کمی از تولید برق کشور به سایر منابع مانند برق آبی اتمی و تجدید پذیر وابسته است، لذا باید از این خطای راهبردی خود را بیرون بیاوریم. هر چند [کاهش این وابستگی] در برنامه هفتم پیش‌بینی شده است و این باید جز اصلی‌ترین تصمیمات کشور باشد.

خطیب نماز جمعه تهران تاکید کرد: به دلیل سیاست‌گذاری‌های غلط در بازار انرژی هیچ سرمایه‌گذار داخلی یا خارجی حاضر به سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های پاک در کشور نیست، البته اطلاع دارم که هم
هم شهید رئیسی در این مورد برنامه‌های جدی داشتند و هم دولت فعلی، لذا باید این تصمیمات و برنامه‌ها را به طور جدی عملیاتی کنند.

ابوترابی فرد با اشاره به ظرفیت‌های تولید انرژی خورشیدی در کشور، گفت: ایران در جهان رتبه اول در ظرفیت تولید انرژی خورشیدی را داراست و این ظرفیت در کشور هست اما استفاده نشده است و انرژی فسیلی اجازه نداده است تا در این حوزه فکر کنیم.

وی در خصوص موضوع شدت مصرف انرژی اظهار کرد: مسئله دوم شدت مصرف انرژی است. شدت مصرف انرژی یعنی اینکه بیش از نیاز در بخش غیر مولد اداری، خانگی و تجاری مصرف می‌کنیم و مصرف غیر بهینه در حوزه تولید داریم.

خطیب نماز جمعه تهران ادامه داد: همچنین در حوزه تولید مصرفمان غیر اصولی است. [به عنوان نمونه] صاحب نظران می‌گویند ما فولاد صادر نمی‌کنیم بلکه گاز صادر می‌کنیم در حالی که این صنعت با انرژی مجانی اداره می‌شود.

ابوترابی فرد گفت: بررسی روند شدت انرژی در 30 سال آینده حکایت از آن دارد که همه کشورها تلاش کردند مصرف خود را با شتاب کاهشی مواجه کنند ولی متاسفانه مصرف ما در این 30 سال با شتاب افزایش روبرو بوده است.

وی ادامه داد: در ایران و در 30 سال اخیر شاهد رشد 85 درصدی مصرف انرژی هستیم، لذا ساختار فعلی حاکم بر توضیح و مصرف انرژی ساختار ناکارآمدی است.

ابوترابی فرد با اشاره به میزان مصرف انرژی روزانه کشورمان گفت: بر اساس ارزش حرارتی به طور میانگین روزانه معادل 7 میلیون بشکه انرژی در داخل کشور مصرف می‌کنیم و این دو برابر میانگین جهانی است، لذا اگر ما مصرفمان را به استانداردهای جهانی نزدیک کنیم، معادل سه و نیم میلیون بشکه مصرف ما کاهش پیدا می‌کند و درآمد ناشی از آن حدود 80 میلیارد دلار در سال است. با این 80 میلیارد دلار چه انقلابی می‌تواند در حوزه رشد اقتصاد ملی افزایش رفاه مردم و خدمات بهتر شکل بگیرد؟

خطیب نماز جمعه تهران تاکید کرد: باید مردم، دولت و مجلس، نخبگان، سیاستمداران و رسانه ملی و در مجموع همه، برای حرکت در این مسیر همگام و همراه باشند زیرا نمی‌شود مصرف انرژی در ایران 15 برابر ژاپن و دو و نیم برابر چین باشد./ تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر