فیلم/ میدری: دهک بندی‌ها هر ۶ ماه یکبار بر اساس آخرین وضعیت خانوار تغییر می‌کنند برای اولین بار یک اسپری بینی برای درمان افسردگی توسط FDA تایید شد تناسب اندام خطر مرگ بر اثر سرطان را نصف می‌کند مدیرعامل پتروپالایش ابوالفارس: پتروپالایش ابوالفارس تاکنون ۱۶ بار مورد حمله مسلحانه قرار گرفته است میوه‌ای که قاتل فشار خون و سکته قلبی است فیلم / شگرد جدید مجرمین سایبری را بشناسید مصدومیت ۳۲ نفر در بازی پرسپولیس و تراکتور یافته‌های جدیدی از تاثیر منفی مصرف الکل بر خواب قتل فجیع یک دختر ۱۷ ساله به دست پدرش در پیرانشهر معاون وزیر خارجه در کمیسیون امنیت ملی: مذاکره دوجانبه‌ای با آمریکا نداریم رئیس‌الوزرای افغانستان: دستور داده‌ایم آب باید به سوی ایران روان شود فروش محصولات گروه سایپا به مناسبت دهه مبارک فجر واکنش قوه قضائیه به نامه ادعایی با امضای ۱۵۴ نماینده درباره قانون مشاغل حساس ایمن الصفدی: اردن بخشی از قرارداد تبادل اسرا نبوده است در دیدار وزیر ارتباطات ایران با سفیر عربستان چه گذشت؟

چند توصیه تغذیه‌ای در شرایط هوای آلوده

در شرایط آلودگی هوا، ریزش ریزگرد‌ها به سطح ریه‌ها و کاهش آنتی‌اکسیدان‌های مایع پوششی ریه، باعث تخریب سلول‌های مختلف بدن شده و استرس اکسیداتیو را افزایش می‌دهد؛ بر همین اساس تقویت سیستم ایمنی از طریق تغذیه مناسب برای مقابله با این آسیب‌ها ضروری است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۲ - ۰۵ دی ۱۴۰۳ - 2024 December 25
کد خبر: ۲۶۶۶۰۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ همواره هشدار داده میشود که آلاینده‌های هوایی از طریق تحریک التهاب و کاهش آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی بدن، خطر ابتلا به بیماری‌هایی از جمله سرطان، به‌ویژه سرطان ریه را افزایش می‌دهند. بر همین اساس هم همواره بر پرهیز از رفت و آمد و قرار گرفتن در فضای باز تا حد امکان و همچنین رعایت برخی نکات تغذیه‌ای در شرایط آلودگی هوا، تاکید می‌شود.

دریافت برخی مواد غذایی و مواد مغذی که التهاب را کاهش می‌دهند، می‌تواند اثرات مخرب ناشی از آلودگی هوا را کاهش دهد.

متخصصان تاکید دارند که مصرف بیشتر امگا ۳ از منابعی مانند روغن ماهی، گردو و خرفه می‌تواند با افزایش فعالیت آنتی‌اکسیدان‌های درون‌زا، استرس اکسیداتیو ناشی از آلودگی هوا را تعدیل کند. با توجه به فرهنگ پایین مصرف ماهی در کشور، استفاده از مکمل امگا ۳ نیز گزینه‌ای مناسب است.

ویتامین سی، یک آنتی‌اکسیدان قوی است که در کاهش التهاب و مقابله با رادیکال‌های آزاد نقش بسزایی دارد. مصرف میوه‌هایی همچون پرتقال، لیموترش، انار، نارنگی و سبزیجاتی مانند اسفناج و فلفل دلمه‌ای به‌ویژه در روز‌های آلوده توصیه می‌شود.

ویتامین E که در روغن‌های خوراکی مانند روغن کانولا و همچنین مغز‌هایی مانند بادام و تخمه آفتابگردان وجود دارد، با کاهش فاکتور‌های التهابی به محافظت از بدن در برابر اثرات آلودگی هوا کمک می‌کند.

ویتامین A که در میوه‌ها و سبزیجات زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، گوجه‌فرنگی و زردآلو یافت می‌شود، اثرات مضر ناشی از آلودگی را کاهش می‌دهد. مصرف تخم‌مرغ و شیر نیز به‌عنوان منابع خوب این ویتامین توصیه می‌شود.

ویتامین D نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. افراد در صورت کمبود این ویتامین، با مشورت متخصصان تغذیه مکمل مصرف کنند.

مصرف سبزیجات خانواده کلم نیز بسیار توصیه می‌شود. کلم بروکلی، گل‌کلم و کلم‌برگ موادی دارند که به دفع سموم بدن کمک کرده و اثرات منفی آلودگی هوا بر ریه‌ها را کاهش می‌دهند. / ایسنا

کلمات کلیدی: تغذیه آلودگی هوا
مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار