چند توصیه تغذیه‌ای در شرایط هوای آلوده-راهبرد معاصر
کم کاری تیروئید و خطر اختلالات ذهنی و یادگیری در کودکان ببینید/ گازمان را قطع کنید، تلفن‌تان را قطع می‌کنیم! / ماجرای درگیری عجیب ادارۀ گاز و مخابرات پردیس ماجرای کشف ۴ سر بریده در پارک‌های تهران داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی

چند توصیه تغذیه‌ای در شرایط هوای آلوده

در شرایط آلودگی هوا، ریزش ریزگرد‌ها به سطح ریه‌ها و کاهش آنتی‌اکسیدان‌های مایع پوششی ریه، باعث تخریب سلول‌های مختلف بدن شده و استرس اکسیداتیو را افزایش می‌دهد؛ بر همین اساس تقویت سیستم ایمنی از طریق تغذیه مناسب برای مقابله با این آسیب‌ها ضروری است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۲ - ۰۵ دی ۱۴۰۳ - 2024 December 25
کد خبر: ۲۶۶۶۰۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ همواره هشدار داده میشود که آلاینده‌های هوایی از طریق تحریک التهاب و کاهش آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی بدن، خطر ابتلا به بیماری‌هایی از جمله سرطان، به‌ویژه سرطان ریه را افزایش می‌دهند. بر همین اساس هم همواره بر پرهیز از رفت و آمد و قرار گرفتن در فضای باز تا حد امکان و همچنین رعایت برخی نکات تغذیه‌ای در شرایط آلودگی هوا، تاکید می‌شود.

دریافت برخی مواد غذایی و مواد مغذی که التهاب را کاهش می‌دهند، می‌تواند اثرات مخرب ناشی از آلودگی هوا را کاهش دهد.

متخصصان تاکید دارند که مصرف بیشتر امگا ۳ از منابعی مانند روغن ماهی، گردو و خرفه می‌تواند با افزایش فعالیت آنتی‌اکسیدان‌های درون‌زا، استرس اکسیداتیو ناشی از آلودگی هوا را تعدیل کند. با توجه به فرهنگ پایین مصرف ماهی در کشور، استفاده از مکمل امگا ۳ نیز گزینه‌ای مناسب است.

ویتامین سی، یک آنتی‌اکسیدان قوی است که در کاهش التهاب و مقابله با رادیکال‌های آزاد نقش بسزایی دارد. مصرف میوه‌هایی همچون پرتقال، لیموترش، انار، نارنگی و سبزیجاتی مانند اسفناج و فلفل دلمه‌ای به‌ویژه در روز‌های آلوده توصیه می‌شود.

ویتامین E که در روغن‌های خوراکی مانند روغن کانولا و همچنین مغز‌هایی مانند بادام و تخمه آفتابگردان وجود دارد، با کاهش فاکتور‌های التهابی به محافظت از بدن در برابر اثرات آلودگی هوا کمک می‌کند.

ویتامین A که در میوه‌ها و سبزیجات زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، گوجه‌فرنگی و زردآلو یافت می‌شود، اثرات مضر ناشی از آلودگی را کاهش می‌دهد. مصرف تخم‌مرغ و شیر نیز به‌عنوان منابع خوب این ویتامین توصیه می‌شود.

ویتامین D نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. افراد در صورت کمبود این ویتامین، با مشورت متخصصان تغذیه مکمل مصرف کنند.

مصرف سبزیجات خانواده کلم نیز بسیار توصیه می‌شود. کلم بروکلی، گل‌کلم و کلم‌برگ موادی دارند که به دفع سموم بدن کمک کرده و اثرات منفی آلودگی هوا بر ریه‌ها را کاهش می‌دهند. / ایسنا

کلمات کلیدی: تغذیه آلودگی هوا
ارسال نظر
آخرین اخبار