خشم جوانان سوری از تهاجم صهیونیسم-راهبرد معاصر
گزارش «وال استریت ژورنال»؛ 

خشم جوانان سوری از تهاجم صهیونیسم

با فروپاشی نظام سوریه، ارتش صهیونیستی کنترل منطقه مرزی با این کشور را به دست گرفت و به سمت خلع سلاح روستاهای مجاور حرکت کرد تا منطقه حائل امنیتی ایجاد کند. برخی روستاها با توجه به ترس از اشغال طولانی‌مدت صهیونیست‌ها، مقاومت می‌کنند.
تاریخ انتشار: سه‌شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۳ - 31 December 2024

خشم جوانان سوری از تهاجم صهیونیسم

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ بسیاری از مردم سوریه با حضور نظامی اسرائیل در داخل روستاها و تلاش های این رژیم برای خلع سلاح‌شان مخالفند. با فروپاشی رژیم بشار اسد رئیس جمهور سابق سوریه، ارتش اسرائیل به سرعت کنترل منطقه مرزی با این کشور را به دست گرفت و به سمت خلع سلاح روستاهای مجاور حرکت کرد تا منطقه حائل امنیتی ایجاد کند. اکنون، برخی از روستاها در برابر آنچه می ترسند به اشغال طولانی مدت اسرائیل درآید، مقاومت می کنند.

 

در روزهای اخیر تظاهراتی در برخی روستاهای جنوب سوریه علیه حضور نظامیان اسرائیلی آغاز شد. تصاویر منتشرشده جمعیتی را نشان می‌دهد که پرچم‌های  گروه موسوم به «ارتش آزاد سوریه» را 20 دسامبر به سمت خودروهای نظامی اسرائیل در روستای مرزی المعریا پرتاب و برخی روستاها نیز از تحویل سلاح خود به نیروهای اسرائیلی خودداری می کنند. آنها می گویند سلاحشان را فقط به نیروهای دولتی سوریه تحویل می دهند.

نیروهای اسرائیلی وارد چندین روستا در حدود یک مایلی منطقه حائل شدند، برخی مناطق را تصرف و از مناطق روستایی با نیرو و تانک عبور کردند

یک جوان سوری در تظاهرات روستای المعریا بر اثر اصابت گلوله مجروح شد، در حالی که ارتش اسرائیل سعی در عقب راندن تظاهرکنندگان داشت. مردم شرکت کننده در تظاهرات گفتند، نیروهای اسرائیلی به‌وسیله بلندگو به تظاهرکنندگان هشدار دادند، قبل از شروع به تیراندازی عقب نشینی کنند. در تظاهرات دیگری که چهارشنبه گذشته در روستای سوئیسه انجام شد، ارتش اسرائیل اعلام کرد به سمت معترضان خشمگینی که به آنها نزدیک شده بودند، تیرهای هشدار دهنده شلیک کردند، حادثه ای که به گفته محلی ها به زخمی شدن چند نفر منجر شد.

 

ساکنان برخی روستاها شکایت کردند، رفت و آمد و دسترسی شان به کالاهای اساسی مانند غذا، آب و برق به دلیل اشغالگری اسرائیل در منطقه مختل شده است. برخی گفتند، نیروهای اسرائیلی مانع از رفتن کشاورزان به مزارع خود می‌شوند. رؤسای هشت روستا در استان قنیطره با امضای بیانیه مشترکی از نیروهای اسرائیلی خواستند عقب نشینی کنند.

 

کارشناسان معتقدند، حضور نظامی اسرائیل در خاک سوریه باعث ایجاد ترس، ناراحتی و خشم جوانان سوری می شود و هر لحظه امکان دارد ترس به تقابل مسلحانه تبدیل شود.

 

تهاجم اسرائیل به خاک سوریه خطر تقابل مسلحانه در منطقه را به‌دنبال دارد که می تواند به نقطه عطف مخالفت با حاکمان آینده سوریه تبدیل شود. اقدامات اسرائیل پیش‌تر با انتقاد سازمان ملل متحد و دولت های اروپایی و عربی مواجه شده بود.

 

به گفته ساکنان محلی و با توجه به تصاویر منتشر شده، نیروهای اسرائیلی وارد چندین روستا در حدود یک مایلی منطقه حائل شدند، برخی مناطق را تصرف و از مناطق روستایی با نیرو و تانک عبور کردند. بسیاری از ساکنان که از نزدیک عملیات نظامی اسرائیل را در غزه و لبنان دنبال کرده اند، می گویند به نیروهایی که در روستاهای خود می بینند اعتماد ندارند.

 

فرماندار سابق قنیطره و یکی از امضاکنندگان بیانیه مشترک هشت روستای مرزی که از اسرائیلی‌ها خواسته است از این منطقه عقب‌نشینی کنند گفت، وی برای نشستی با ارتش اسرائیل در منطقه تحت کنترل اسرائیل در بلندی های جولان؛ جایی که مقام‌های نظامی سعی کردند درباره تحویل سلاح مذاکره کنند، احضار شد. 

 

وی افزود: در این دیدار که چندین ساعت به طول انجامید، یک مقام نظامی اسرائیل مدعی شد، اسرائیل خواهان صلح با سوریه است. ما به وی گفتیم، صلح با زور یا فتح به دست نمی آید، بلکه با احیای حقوق، حسن همجواری و منافع متقابل به‌دست می‌آید.

 

فرماندار سابق قنیطره عنوان کرد، سربازان اسرائیلی ارتفاعات اطراف شهرها را تصرف کرده اند و موانع در حال حاضر روستاها را منزوی کرده است و حرکت را دشوار و گاهی غیرممکن می کند. خودروهای نظامی سنگین به جاده‌ها و زیرساخت‌ها در برخی مناطق آسیب رساندند و به طور موقت برق، آب و خطوط تلفن را قطع کردند. برخی روستاها به مدت 10 روز بدون آب ماندند، زیرا اسرائیل آبرسانی را قطع کرد و درگیری میان آنها و ساکنان محلی ادامه دارد.

در صورت زخمی شدن غیرنظامیان در هر حادثه ای که نیروهای اسرائیلی در آن حضور دارند، ممکن است تنش ها شعله ور شود

احمد الشرع، (جولانی)، رهبر تحریرالشام با دیپلمات‌های سراسر جهان دیدار و تلاش می‌کند تا نیروی جنگی خود را به نیروی حاکم تبدیل کند. الشرع، تروریستی است که از سوی ایالات متحده آمریکا نامگذاری و اکنون نام مستعار ابومحمد الجولانی را کنار گذاشته است. به نظر می آید دست‌کم اکنون از اصطکاک با اسرائیل اجتناب می کند.

 

الشرع بیش از یک هفته طول کشید تا حملات اسرائیل به تأسیسات نظامی و حضور آنها را در داخل خاک سوریه محکوم کند. وی گفت: هیچ توجیهی برای اسرائیلی‌ها برای بمباران تأسیسات سوریه یا پیشروی در داخل سوریه وجود ندارد. نمی‌خواهم وارد جنگ علیه اسرائیل شوم. 

 

تحلیلگران هشدار می دهند، در صورت بدتر شدن اوضاع در میدان، جولانی ممکن است برای تغییر دیدگاه خود زیر فشار قرار گیرد. همچنین در صورت زخمی شدن غیرنظامیان در هر حادثه ای که نیروهای اسرائیلی در آن حضور دارند، ممکن است تنش ها شعله ور شود. 

 

عموی جوان 19 ساله ای که در اعتراضات روز جمعه مورد اصابت گلوله قرار گرفت، گفت برادرزاده اش مجبور به انجام سه عمل جراحی گران قیمت شد. گرچه پس از این حادثه جمعیت به سرعت متفرق شدند، اما این اتفاق ترس روستاییان را برطرف نکرد. خودروهای نظامی همچنان در حال ورود و خروج از منطقه هستند و مردم می‌ترسند اوضاع در مناطقشان بدتر شود. 

ارسال نظر
پربیننده ترین اخبار
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛ / ۲ روز پیش

معادلات انرژی منطقه پس از سقوط اسد

«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛ / ۱ روز پیش

سال ۲۰۲۴، جنایت در غزه تا بازگشت ترامپ

یادداشت اختصاصی حنیف غفاری، کارشناس مسائل بین‌الملل؛ / ۲ روز پیش

دور باطل صهیونیست‌ها در غزه