ویتامین دی را باید همراه با مواد غذایی مصرف کرد؟-راهبرد معاصر
وزیر بهداشت: در منطقه چابهار تب دنگی افزایش یافته است بارش برف و باران در تهران از یکشنبه عضو کمیسیون بهداشت: شیوع ویروس چینی در ایران صحت ندارد وعده وزیر آموزش و پرورش برای حذف مدارس سنگی و کانکسی هشدار خطرناک فرونشست / تهران سالانه ۱۹ سانتی‌متر پایین می‌رود آموزش و پرورش شرایط جدید برای ورود به دانشگاه فرهنگیان را اعلام کرد + جزییات مدیر مرکز مطالعات تیمز ایران: از هر ۵ دانش‌آموز ایرانی ۲ نفر اصلا یاد نمی‌گیرند پرونده گروگانگیری ۲۹ ماهه در رشت افسانه است؟ / گروگان‌ها را به هواخوری در شهر و مجلس ترحیم فامیل بردند! هشدار تصاویر دلخراش/ مرگ آناکوندای ۶ متری باردار در تصادف + فیلم نظام پزشکی: ۳۰ هزار پزشک عمومی در کشور بیکار هستند پایان مهلت مشاهده و تایید «سوابق تحصیلی»؛ امروز + جزئیات هزینه‌های سلامت ۶۰ درصد افزایش یافته است علل و علائم ناباروری را بشناسید استعفای ۳ عضو شورای شهر کرگان در پی به آتش کشیدن شهردار این شهر + عکس تهران گرم می‌شود؛ پایداری آلودگی تا هفته آینده

ویتامین دی را باید همراه با مواد غذایی مصرف کرد؟

متخصص بیماری‌های داخلی گفت: بهترین زمان مصرف ویتامین دی در طول روز و همراه با مواد غذایی است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۲ - ۲۱ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 10
کد خبر: ۲۶۸۰۵۹

به گزارش راهبرد معاصر، سحر روان شاد عضو هیات علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ویتامین دی را دسته‌ای از ویتامین‌های محلول در چربی و موثر در جذب عناصر ضروری بدن و از جمله کلسیم برشمرد و گفت: علائم کمبود ویتامین دی در بدن می‌تواند موجب درد و شکستگی‌های استخوانی، ضعف عضلانی، خستگی و نقص سیستم ایمنی و در مقابل وجود مقدار کافی این ویتامین می‌تواند تامین کننده سلامت سیستم ایمنی و قلبی عروقی بدن باشد.

 

وی در خصوص نحوه اندازه گیری این ویتامین و تعیین مقدار مناسب آن در بدن هم گفت: کمبود ویتامین دی با اندازه گیری سطح این ویتامین در خون مشخص می‌شود و سطح نرمال آن در مطالعات مختلف متفاوت گزارش شده اما، اکثر مطالعات سطوح بین ٢۰ تا ۴۰ را طبیعی در نظر می‌گیرند.

 

روان شاد پیرامون علل کمبود ویتامین دی نیز اظهار کرد: علل مختلفی برای کمبود ویتامین D عنوان شده که از جمله‌ی آن می‌توان به کمبود مصرف این ویتامین در رژیم غذایی، کمبود جذب این ویتامین در بدن و کاهش در معرض آفتاب قرار گرفتن اشاره کرد.

 

این متخصص بیماری‌های داخلی افراد مستعد کمبود ویتامین دی را شامل افراد مسن و کودکان، افراد دچار سوء تغذیه، زندگی در مناطق با آفتاب کم و پوشش زیاد، افراد چاق، مصرف دارو‌هایی که سبب کاهش جذب این ویتامین می‌شود و پوست تیره برشمرد و خاطر نشان کرد: منابع غذایی ویتامین دی می‌تواند شامل شیر، ماست، ماهی، تخم مرغ و میوه‌های خشک باشد، همچنین بیشتر افراد با مصرف روزانه ۶۰۰ تا ٨۰۰ واحد ویتامین دی در روز از کمبود این ویتامین مصون خواهند بود.

 

وی خاطرنشان کرد: تامین ویتامین دی با قرار گرفتن بیش از حد در معرض آفتاب توصیه نمی‌شود، زیرا این شیوه می‌تواند سبب عوارض جدی مانند افزایش ریسک ابتلا به سرطان پوست شود. همچنین با توجه به اهمیت این ویتامین در سلامت افراد، سطح این ویتامین در فواصل زمانی مشخص مخصوصا در افراد مستعد کمبود این ویتامین، توسط پزشک اندازه گیری شود./ وزارت بهداشت

ارسال نظر