قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند تنفس در مذاکرات سوئیس پس از ۸۰ دقیقه یک منبع مطلع: هیات ایرانی با عکس مشترک با هیات آمریکایی مخالفت کرد آغاز مذاکرات ایران و آمریکا به ریاست قالیباف و ونس بیانیه پایانی نشست قاهره / آنکارا، ریاض، اسلام‌آباد و قاهره خواهان توجه به نگرانی‌ها و ملاحظات کشور‌های منطقه در مذاکرات ایران و آمریکا شدند همزمان با مذاکرات سوئیس ترامپ بار دیگر ایران را تهدید به حمله نظامی کرد / رئیس جمهور آمریکا: ایران جلوی نیابتی‌هایش را بگیرد نیوزویک: وقت خداحافظی با بی بی رسیده است پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا

بازگشت پیرمرد شجاع ایرانی و فرزندش از سوریه به ایران

بازگشت پیرمرد شجاع ایرانی و فرزندش از سوریه به ایران علی اکبر ابوطالب اصفهانی و فرزند ۱۳ ساله‌اش «محمد جواد»، با تلاش‌های مجموعه دستگاه دیپلماسی و نیرو‌های امنیتی کشورمان و همکاری کشور روسیه، از پایگاه هوایی حمیمیم به مسکو منتقل و در نهایت طی ساعات آتی به کشور بازخواهند گشت.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۵ - ۲۲ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 11
کد خبر: ۲۶۸۱۶۵
بازگشت پیرمرد شجاع ایرانی و فرزندش از سوریه به ایران

به گزارش راهبرد معاصر، شهروند ایرانی که در روز‌های پرالتهاب سوریه در تکاپوی بازگشت به کشور بود و گفت و شنود شجاعانه وی بر روی ویلچر با افراد مسلح سبب شد در شبکه‌های اجتماعی عنوان «پیرمرد شجاع ایرانی» به خود بگیرد، با تلاش‌های مجموعه دستگاه دیپلماسی و نیرو‌های امنیتی کشورمان و همکاری کشور روسیه، از پایگاه هوایی حمیمیم به مسکو منتقل شد.

«علی اکبر ابوطالب اصفهانی» و فرزند ۱۳ ساله‌اش «محمد جواد» در زمان انتشار این خبر، مسکو را به مقصد تهران ترک کرده‌اند و در ساعات آینده به کشور بازخواهند گشت.

کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه پس از میزبانی و تکریم این شهروندان در سفارت کشورمان در مسکو، اهتمام به حل مشکل شهروندان ایرانی در خارج کشور را از موضوعات مورد توجه و پیگیری وزارت امور خارجه عنوان کرد و یادآور شد که پیگیری وضعیت «علی اکبر ابوطالب اصفهانی» و فرزندش در دمشق با رعایت ملاحظاتی در سکوت خبری انجام شد.

این دیپلمات کشورمان، هجمه‌ها به مسئولان به خاطر آنچه بی‌توجهی به این شهروندان ایرانی نسبت داده شد را ناروا خواند و گفت: دلیل پیگیری وضعیت این شهروندان کشورمان این بود که ما نگران جان ایشان بودیم.

وزیر امور خارجه شخصا پیگیر وضعیت بود

سفیر ایران در روسیه تصریح کرد: اقدامات برای نجات جان این دو شهروند، از پیش از رسانه‌ای شدن موضوع از طریق کانال‌های ارتباطی ویژه آغاز شده بود و اگر می‌خواستیم از روز اول از اقدامات مان نام ببریم این شهروندان ایرانی در معرض خطر و تهدید قرار می‌گرفتند. در نتیجه تلاش کردیم کار علنی نباشد و در این فرایند هم نهاد‌های امنیتی نظامی زحمت کشیدند و هم وزارت امور خارجه؛ در این میان وزیر امور خارجه شخصا پیگیر موضوع بودند. از سوی دیگر هم ما رایزنی‌هایی با مقامات کشور روسیه داشتیم.

جلالی اظهار داشت: به طور مشخص ۱۰ تا ۱۲ روز دوستان من در سفارت، وزارت امور خارجه و نهاد‌های امنیتی درگیر این موضوع بودند که دو شهروند ایرانی از پایگاه حمیمیم وارد مسکو شوند و تلاش کردیم که خبر انتقال آنها تا زمانی که وارد روسیه و سپس کشورمان نشوند، اعلام نشود.

سفیر ایران در روسیه یادآور شد: ابوطالب اصفهانی و فرزندش در وضعیت نامناسبی در سوریه بود و قبل از انتقال به پایگاه حمیمیم برخورد‌های بدی با وی شده بود، با این حال، وی فرد توانمند، ریشه‌دار و مسلط به زبان‌های خارجی است که سرانجام فرایند انتقال وی به سمت وطن شکل گرفت.

جلالی تأکید کرد: هیچ مأموریتی از نظام و کشور بر عهده ابوطالب اصفهانی نبود که برخی تصور کردند که مأموریت ویژه‌ای داشته باشد و به نوعی متصل به نظام و مسئولان باشد. وی به عنوان یک شهروند ایرانی همراه با فرزند خود در سوریه حضور یافته بود.

سفیر ایران در روسیه در ادامه گفت: از دولت روسیه به خاطر همکاری بسیار زیادی که برای انتقال شهروندان ایرانی انجام دادند، سپاسگزاریم و در واقع، انتقال آنها با همکاری دوستان روس محقق شد./ میزان

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار