ببینید/ هشدار دستگاه قضا به خریداران سکه و ارز: با احتیاط به این بازار‌ها وارد شوید سرمربی ذوب‌آهن لحظاتی بعد از دربی به بیمارستان منتقل شد آبگرمکن ۶ نفر را تا پای مرگ برد! نامه سازمان لیگ در پاسخ به استقلال؛ زمان دربی تغییر نمی‌کند تصادفات، دخانیات و استرس؛ ۳ تهدید جدی برای سلامت مردان ترکیب سپاهان و ذوب‌آهن برای دربی نصف‌جهان عوامل تأثیرگذار بر اختلالات تیروئید: تغذیه، سبک زندگی و پیشگیری اینتر رقم فروش طارمی را مشخص کرد نوشیدن چای یا سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار چه مزایایی دارد؟ ماتزاری به استقلال نزدیک شد واکنش سازمان انرژی اتمی به اظهارات گروسی مرکز آمار نرخ تورم در بهمن ماه را ۳۲ درصد اعلام کرد سردار معروفی: رزمایش پیامبر اعظم در سراسر کشور اجرا می‌شود پرداخت حقوق فرهنگیان با نرم‌افزار جدید دستمزد در آینده نزدیک پزشکیان: هوایی که تنفس می‌کنیم برازنده انسان‌ها نیست/ از اصلاح حمل‌ونقل عمومی در کشور حمایت می‌کنیم

تصادفات، دخانیات و استرس؛ ۳ تهدید جدی برای سلامت مردان

معاون آموزشی وزیر بهداشت با اشاره به آسیب‌پذیری بالاتر مردان نسبت به زنان، تأکید کرد که بسیاری از آنها به دلیل باور‌های غلط، کمتر به بیماری‌های خود توجه می‌کنند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۵ - ۰۳ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 February 21
کد خبر: ۲۷۱۶۶۲

به گزارش راهبرد معاصر، دکتر سید جلیل حسینی، رئیس کنگره سلامت مردان با تأکید بر اهمیت پیشگیری و تشخیص زودهنگام، تغییر نگرش جامعه به سلامت جسمی و روانی مردان را خواستار شد.

وی تصادفات رانندگی، استعمال دخانیات و استرس را از جمله مهم‌ترین دلایل آسیب‌پذیری مردان دانست.

حسینی با اشاره به اینکه ۳۳ مورد از ۴۰ عامل تسهیل‌کننده مرگ در مردان بیشتر دیده می‌شود، گفت: برای مثال، میزان اقدام به خودکشی در مردان چهار برابر زنان است. همچنین در دوران پاندمی کرونا، آسیب‌پذیری مردان نسبت به زنان بیشتر بود.

باور‌های غلط درباره سلامت مردان

رئیس کنگره سلامت مردان افزود: مردان به دلیل قدرت بدنی و حجم عضلانی بیشتر، تصور می‌کنند که کمتر بیمار می‌شوند. همچنین به دلیل کنترل احساسات، نشانه‌های بیماری خود را نادیده می‌گیرند که این موضوع می‌تواند مشکلات سلامتی آنها را تشدید کند.

وی گفت: بر اساس پژوهش‌ها، مردان به دلیل تصادفات رانندگی، استعمال دخانیات و عفونت‌های جنسی، بیش از زنان در معرض آسیب‌های جدی قرار دارند. همین مساله باعث شده که نهاد‌های تحقیقاتی روی این موضوع تمرکز بیشتری داشته باشند.

اهمیت توجه به سلامت مردان از کودکی تا سالمندی

معاون آموزشی وزیر بهداشت با تأکید بر لزوم توجه به سلامت مردان در تمام سنین، اظهار کرد: این مساله از دوران کودکی تا سالمندی باید مورد بررسی قرار گیرد. هدف اصلی پژوهش‌ها در این حوزه، پیشگیری و تشخیص زودهنگام بیماری‌هاست.

وی تصریح کرد: در جامعه، این باور نادرست وجود دارد که مردان باید قوی و مستقل باشند، در حالی که سلامت جسمی و روانی آنها به یکدیگر وابسته است. لازم است با تغییر این نگرش، زمینه بهتری برای مراقبت از سلامت مردان فراهم شود.

هفته سلامت مردان؛ فرصتی برای آگاهی‌بخشی

به نقل از وزارت بهداشت، حسینی با اشاره به هفته سلامت مردان که در خردادماه برگزار می‌شود، بیان کرد: این هفته که ابتدا در آمریکا پایه‌گذاری شده است، فرصتی برای بررسی جنبه‌های مختلف سلامت جسمی، روانی و عاطفی مردان و همچنین ترویج فرهنگ کمک‌جویی در بین آنها محسوب می‌شود.

وی در پایان، مدیتیشن و تمرینات تنفسی را از جمله راهکار‌های مؤثر در تقویت سلامت روان مردان دانست و بر اهمیت آموزش و فرهنگ‌سازی در این زمینه تأکید کرد./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر