عکس / پزشکیان پای تخته رفت؛ تصاویری از جلسه بررسی راهکار‌های رفع ناترازی انرژی فیلم/ انهدام باند کلاهبرداری اتباع که با گروگانگیری صوری اقدام به اخاذی می‌کردند برد سخت کهکشانی‌ها مقابل آلاوز/ گلزنی کاماوینگا در روز اخراج امباپه پایان گروگان‌گیری در بهارستان؛ ۳ آدم‌ربا دستگیر شدند آتش‌بازی اعجوبه اسپانیایی در فرانسه/ آلکاراس قهرمان تنیس مونته‌کارلو شد لژیونر ایرانی در رادار پرسپولیس و تراکتور کدام ویتامین برای سلامت مغز ضروری است؟ شکست ۹ بر صفر علی ارسلان در کشتی فرنگی قهرمانی اروپا/ ناکامی قهرمان المپیک در نیمه نهایی بازداشت همخانه فراری پس از سقوط مرموز زن جوان از طبقه چهارم فیلم / پرداخت وام به بازنشستگان دوباره از سرگرفته شد تیم ملی فوتسال ایران نایب قهرمان تورنمنت تایلند شد یک جوان در آبشار شیرآباد غرق شد نقص فنی در سیستم ترمز کامیون کشنده ۵ فوتی در سنندج برجای گذاشت بُرد پرگل ملوان، فرار شمس آذر از شکست و توقف گل‌گهر رایج‌ترین علامت بیماری پارکینسون / راه کنترل علائم بیماری

تصادفات، دخانیات و استرس؛ ۳ تهدید جدی برای سلامت مردان

معاون آموزشی وزیر بهداشت با اشاره به آسیب‌پذیری بالاتر مردان نسبت به زنان، تأکید کرد که بسیاری از آنها به دلیل باور‌های غلط، کمتر به بیماری‌های خود توجه می‌کنند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۵ - ۰۳ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 February 21
کد خبر: ۲۷۱۶۶۲

به گزارش راهبرد معاصر، دکتر سید جلیل حسینی، رئیس کنگره سلامت مردان با تأکید بر اهمیت پیشگیری و تشخیص زودهنگام، تغییر نگرش جامعه به سلامت جسمی و روانی مردان را خواستار شد.

وی تصادفات رانندگی، استعمال دخانیات و استرس را از جمله مهم‌ترین دلایل آسیب‌پذیری مردان دانست.

حسینی با اشاره به اینکه ۳۳ مورد از ۴۰ عامل تسهیل‌کننده مرگ در مردان بیشتر دیده می‌شود، گفت: برای مثال، میزان اقدام به خودکشی در مردان چهار برابر زنان است. همچنین در دوران پاندمی کرونا، آسیب‌پذیری مردان نسبت به زنان بیشتر بود.

باور‌های غلط درباره سلامت مردان

رئیس کنگره سلامت مردان افزود: مردان به دلیل قدرت بدنی و حجم عضلانی بیشتر، تصور می‌کنند که کمتر بیمار می‌شوند. همچنین به دلیل کنترل احساسات، نشانه‌های بیماری خود را نادیده می‌گیرند که این موضوع می‌تواند مشکلات سلامتی آنها را تشدید کند.

وی گفت: بر اساس پژوهش‌ها، مردان به دلیل تصادفات رانندگی، استعمال دخانیات و عفونت‌های جنسی، بیش از زنان در معرض آسیب‌های جدی قرار دارند. همین مساله باعث شده که نهاد‌های تحقیقاتی روی این موضوع تمرکز بیشتری داشته باشند.

اهمیت توجه به سلامت مردان از کودکی تا سالمندی

معاون آموزشی وزیر بهداشت با تأکید بر لزوم توجه به سلامت مردان در تمام سنین، اظهار کرد: این مساله از دوران کودکی تا سالمندی باید مورد بررسی قرار گیرد. هدف اصلی پژوهش‌ها در این حوزه، پیشگیری و تشخیص زودهنگام بیماری‌هاست.

وی تصریح کرد: در جامعه، این باور نادرست وجود دارد که مردان باید قوی و مستقل باشند، در حالی که سلامت جسمی و روانی آنها به یکدیگر وابسته است. لازم است با تغییر این نگرش، زمینه بهتری برای مراقبت از سلامت مردان فراهم شود.

هفته سلامت مردان؛ فرصتی برای آگاهی‌بخشی

به نقل از وزارت بهداشت، حسینی با اشاره به هفته سلامت مردان که در خردادماه برگزار می‌شود، بیان کرد: این هفته که ابتدا در آمریکا پایه‌گذاری شده است، فرصتی برای بررسی جنبه‌های مختلف سلامت جسمی، روانی و عاطفی مردان و همچنین ترویج فرهنگ کمک‌جویی در بین آنها محسوب می‌شود.

وی در پایان، مدیتیشن و تمرینات تنفسی را از جمله راهکار‌های مؤثر در تقویت سلامت روان مردان دانست و بر اهمیت آموزش و فرهنگ‌سازی در این زمینه تأکید کرد./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر