ادعای رویترز: ایران آماده مین‌گذاری تنگه هرمز است ادامه پرواز پهپاد‌های مشکوک در عراق / سقوط ۲ پهپاد در سلیمانیه اسپوتنیک: برنامه هسته‌ای ایران کمترین آسیب را دیده است ترامپ: اسراییل با آتش بس ۶۰ روزه در غزه موافقت کرده است السودانی: تلاش برای فروپاشی نظام ایران پیامد‌های خطرناکی برای منطقه دارد عراقچی: میزان آسیب‌ها به «فردو» خیلی جدی و زیاد بوده است/ فناوری هسته‌ای ایران را با بمباران نمی‌توان از بین برد واکنش گروسی به تلاش مصر برای احیای روابط میان آژانس و ایران ایران خواستار تعلیق فوری کنست اسرائیل در اتحادیه بین‌المجالس شد اتحادیه اروپا آماده پذیرش تعرفه جهانی ۱۰ درصدی برای صادرات به آمریکا شد ادعا‌های واهی گروه ۷ علیه حقوق هسته‌ای مشروع ایران عراقچی: باید مطمئن شویم آمریکا دوباره در میانه مذاکرات ما را هدف حمله قرار نمی‌دهد دولت جولانی شروط صلح با رژیم اسرائیل را اعلام کرد آمریکا بر لزوم ادغام نیرو‌های سوریه دموکراتیک با نیرو‌های الجولانی تاکید کرد توقف تمام مذاکرات تجاری بین آمریکا و کانادا پزشکیان در گفت‌و‌گو با ماکرون: رفتار‌های دوگانه آژانس انرژی اتمی مشکلات زیادی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد کرده است

اردوغان و پوتین: به توافق سوچی پایبندیم

روسای جمهور ترکیه و روسیه در یک گفتگوی تلفنی به بررسی روابط فی مابین پرداخته و بر حفظ تمام و کمال توافق سوچی در رابطه با سوریه تاکید نمودند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۷ - ۱۹ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 10
کد خبر: ۲۷۴۳۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ قریب به ده روز از وضع توافق میان روسیه و ترکیه جهت توقف درگیری نظامی در شمال سوریه و عقب نشینی توامان شبه نظامیان کُرد از مناطق مرزی سوریه با ترکیه می گذرد. در خلال روزهای گذشته نظامیان روس و تُرک با برپایی گشت های نظامی در مناطق مرزی، جوانب توافق را بررسی کرده و زمینه تداوم امنیت در منطقه مورد مناقشه را فراهم آورده اند.

 

در ادامه گرمی روابط ترکیه با روسیه، وز شنبه، 9 ماه نوامبر، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در یک تماس تلفنی به صحبت در باره جنبه های کلیدی روابط روسیه –ترکیه پرداختند.

 

رهبران دوکشور پروژه های مشترک در عرصه انرژی و نظامی – فنی را مثبت ارزیابی کردند و متذکر شدند که تا پایان سال 2019 «جریان ترکی» به بهره‌برداری خواهد رسید. به موضوع حل و فصل بحران سوریه نیز توجه خاصی مبذول شد. آنها از نتایج اولین نشست کمیته قانون اساسی سوریه در ژنو استقبال کردند.

 

طرفین در این گفتگوی تلفنی بر لزوم پای‌بندی ترکیه و روسیه به توافق سوچی که در 22 اکتبر امضا شد، تاکید کردند.به گزارش اسپوتنیک؛ افزون بر آن، روسای جمهور روسیه و ترکیه در باره برنامه تماس های آتی در سطح عالی به توافق رسیدند.

 

لاوروف: پیشرفت در حل و فصل اوضاع سیاسی سوریه مدیون روسیه، ایران و ترکیه است

وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که در روند حل و فصل اوضاع سیاسی در سوریه پیشرفت قابل ملاحظه‌ای بدست آمده که این مسئله مدیون تلاش‌های گروه آستانه با مشارکت روسیه، ایران و ترکیه است.

 

لاوروف امروز (شنبه) در مصاحبه با خبرگزاری "مدیاماکس" ارمنستان گفت: «این اواخر پیشرفت نسبتاً قابل توجهی در روند حل و فصل اوضاع سیاسی در جمهوری عربی سوریه بدست آمده است که نقش رهبری اقدامات برعهده سه کشور ضامن صلح در سوریه (یعنی روسیه، ایران و ترکیه) در چارچوب مذاکرات آستانه بوده است. بدین ترتیب در تاریخ 30 اکتبر (8 آبان ماه) نخستین نشست کمیته قانون اساسی سوریه در ژنو برگزار شد که در آن نمایندگان دولت سوریه، گروه‌های مخالف دمشق و جامعه مدنی این کشور شرکت دارند.»

 

وزیر خارجه روسیه همچنین یادآور شد که توافقات بدست آمده در نتیجه مذاکرات روسای جمهوری روسیه و ترکیه در تاریخ 22 اکتبر (30 مهرماه) در سوچی، از جمله امضای تفاهم‌نامه مربوط به حل و فصل اوضاع در مناطق شمال شرق سوریه، اقدام بسیار مهمی در جهت تقویت حاکمیت و احیای تمامیت ارضی سوریه است.

 

لاوروف افزود، به عقیده ما، مسئله بازگشت سوریه به خانواده اتحادیه عرب، از مدتها قبل به پایان رسیده و این موضوع بخش لاینفک پایان حل و فصل اوضاع در این کشور است.

 

وی همچنین سهم و تلاش‌های ارمنستان در ارائه کمک‌های انسان دوستانه و پزشکی به مردم غیرنظامی در سوریه را بسیار با ارزش و مهم ارزیابی کرد.

 

وزیر خارجه همچنین در پاسخ به سئوال دیگری تاکید کرد که روسیه از حفظ ثبات نسبی اوضاع در خطوط تماس در منطقه قره باغ کوهستانی استقبال می‌کند. وی گفت: «به عقیده ما، ادامه کاهش تنش در منطقه به ایجاد جو مناسب برای برگزاری مذاکرات سازنده با هدف حل و فصل مشکلات در منطقه کمک می‌کند. چرا که دشوارترین مرحله تعیین وضعیت نهایی منطقه قره باغ کوهستانی است که صرفاً باید در جریان مذاکرات سیاسی و بر اساس اصول حقوقی شناخته شده صورت بگیرد.»

 

ارسال نظر